Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Se pare că iarna este tare aproape. Zăpadă de 22 de centimetri pe Ceahlău

Știe publicată cu

în data de

■ pînă duminică sîntem sub avertizare de vreme rea ■ săptămîna viitoare sînt aşteptate mai multe zile cu ninsori ■

După o toamnă lungă şi extrem de blîndă, iarna a venit rapid şi vineri dimineaţă pe Toaca stratul de zăpadă ajungea pînă la genunchi, măsurînd 22 de centimetri. Trebuie spus că grosimea stratului de nea s-a dublat într-o singură zi, pentru că joi, în zori, pe 15 noiembrie, în masiv erau 11 centimetri de zăpadă. Deocamdată este nea numai pe creste, însă în scurt timp ar putea fi şi în restul teritoriului. În tot judeţul s-a făcut deosebit de frig comparativ cu intervalul precedent, iar vineri, la ora 10, se înregistra 1 grad cu plus la Tîrgu Neamţ şi Roman, în timp ce pe Toaca erau valori termice la limita gerului, -9 grade. Vîntul şi-a făcut simţită prezenţa şi la aceeaşi oră indicele de răcire era de -12 grade pe munte, 0 grade la Piatra Neamţ, iar romaşcanii şi cei de la Tîrguu Neamţ au resimţit valori negative, de -1 grad. Din 16 noiembrie, de la ora 5 şi pînă duminică, 18 noiembrie, la ora 12, toată ţara este sub informare meteo de vreme deosebit de rece, ninsori şi intensificări ale vîntului la munte şi precipitaţii slabe mixte în zonele joase de relief. „În intervalul menţionat, vremea va deveni rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul teritoriului, unde şi vîntul va avea unele intensificari. Valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vîntului îndeosebi pe creste, spulberînd zăpada. În regiunile estice, sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare sau lapoviţă, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sîmbătă (16/17 noiembrie)“, conform ANM. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste date. Astăzi, 17 noiembrie, maxima nu mai trece de pragul de 1 grad şi am putea vedea şi soarele uneori. Noaptea aduce o minimă negativă, -2 grade şi se anunţă ninsoare. Duminică, 18 noiembrie, aduce cer variabil cu soare şi cam 3 grade la amiază. Noaptea cerul rămîne acoperit, nu sînt precipitaţii, iar minima nu trece de -2 grade. Dacă prognoza se adevereşte luni, 19 noiembrie, ar putea ninge şi ziua şi noaptea la o maximă de 0 grade şi o minimă de -2 grade. Marţi, 20 noiembrie, va fi cer acoperit nu şi precipitaţii, iar peste zi vor fi 2 grade. După lăsarea întunericului ar putea reveni ninsoarea la -1 grad. Meteorologii spun că miercuri, 21 noiembrie, norii rămîn cantonaţi în zona noastră dar nu va mai ninge decît peste noapte. Termic este aceeaşi tendinţă, 1 grad ziua şi cam -2 grade peste noapte. Se pare că joi, 22 noiembrie, scăpăm de precipitaţii, nu şi de nori. Maxima zilei va fi de 2 grade , iar noaptea se face mai frig la -3 grade. Acelaşi aspect al vremii este valabil şi vineri, 23 noiembrie, singura modificare fiind că am putea vedea soarele. Valorile termice diurne nu suferă modificări şi se anunţă 2 grade ziua şi -3 grade după lăsarea întunericului.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending