Contactează-ne

Actualitate

Dragoş Chitic: „Chiar dacă este campanie electorală, principala mea preocupare este administrarea oraşului”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, a fost din nou pe teren în această săptămână pentru a verifica stadiul lucrărilor edilitare efectuate în această perioadă.

„Chiar dacă este campanie electorală, principala mea preocupare în această perioadă este să administrez oraşul. Lucrările edilitare continuă în ritmul stabilit şi voi face verificări periodice pentru ca să fie respectat calendarul convenit şi să fie efectuate lucrări de calitate. În această perioadă se realizează lucrări de întreţinere şi modernizare a străzilor şi parcărilor, curăţare a rigolelor de scurgere a apelor pluviale, reparaţii punctuale ale aleilor pietonale, lucrări de reparaţii şi modernizare a spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. În plus, finalizăm refacerea marcajelor rutiere, aducem la cota străzii căminele reţelelor de utilităţi, realizăm amenajări peisagistice de sezon şi întreţinem spaţiile verzi. Nu în ultimul rând, foarte important pentru că se apropie sezonul ploios, în această perioadă efectuăm lucrări care să protejeze populaţia împotriva inundaţiilor”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamţ.

Continuă în acelaşi timp lucrările de modernizare şi reabilitare a străzilor din oraş. În acest an au fost modernizate, prin turnarea unui nou covor asfaltic, pe toată suprafața sau pe tronsoanele afectate, un număr de 20 străzi: Gheorghe Doja, Dimitrie Bolintineanu, Valea Albă, Ion Ionescu Dela Brad, Lunca Bistriței, Subdărmănești, B-dul Dacia, Aleea Tineretului, Hangului, Aleea Aurorei, Nufărului, Poiana Teiului, Boboteni, Prunilor, Liliacului, Cercului, Alexandru Cel Bun, V.A. Urechia, Hăţaşului și Târnavelor. În programul de reparații capitale pregătit pentru această toamnă mai sunt prinse încă două străzi: Păstrăvului şi Apusului.

„Totodată, programul din acest an în privința modernizării străzilor care nu au avut niciodată asfalt pentru anul  în curs cuprinde un număr de 10 străzi pietruite. Patru dintre ele au fost finalizate, Valea Albă, Pietricica, Pârâul Doamnei şi Lutăriei, alte trei străzi sunt în lucru, Schitului, Orizontului şi Mihai Stamatin (tronsonul paralel cu strada Orizontului), iar pentru alte trei străzi, Aleea Brazilor, Ion Sergentu şi Răsăritului, lucrările vor fi demarate în această săptămână. La preluarea mandatului de primar, din cei 163 km de străzi ai municipiului Piatra-Neamț, mai erau de asfaltat peste 30 de km. Acum au mai rămas doar 6.9 km. Ne ţinem de cuvânt şi, aşa cum am promis încă de la începutul mandatului, acordăm atenţie deosebită lucrărilor de modernizare a străzilor din oraş, astfel încât să ajungem la scopul declarat: Piatra-Neamţ – un oraș cu toate străzile modernizate”, a mai declarat primarul Dragoş Chitic.

Advertisement
Trending