Contactează-ne

Actualitate

Târgu Neamţ: Este cetăţean de onoare un afacerist basarabean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ titlul i-a fost conferit lui Alexandru Sapojnic, care a început o serie de investiţii în urbea de sub Cetatea Neamţ ■ actorul Daniel Ioan Chirilă şi Viorela Chiper au primit titlul Pro Urbe ■

În galeria personalităţilor care fac cinste urbei de sub Cetate au mai fost adăugate trei nume. Prin hotărîri ale legislativului tîrgnemţean s-a decis conferirea titlului de Cetăţean de onoare al oraşului lui Alexandru Sapojnic şi acordarea titlurilor Pro Urbe lui Daniel Ioan Chirilă şi Viorelei Chiper.

Distincţiile au fost înmînate de autorităţile locale recent, cu prilejul celei de-a XXX-a ediţii a Zilelor Oraşului. Alexandru Sapojnic este un afacerist din Republica Moldova, proprietar al lanţului de hoteluri Vila Verde, membru al Clubului Rotary Chişinău şi Cavaler al Ordinului European al Vinului. Din 2018, s-a stabilit în urbea de sub Cetate, în prezent fiind asociat şi administrator al Speranţa Resort şi unic asociat şi administrator la Symetra, intenţionînd să investească în domeniul imobiliar, turistic şi social.

Ar fi vorba de un bloc cu 66 de apartamente lîngă stadionul Cetatea, un proiect de 12 milioane de lei, fiind create şi 35 de locuri de muncă. Urmează şi alte proiecte investiţionale, utile oraşului – un azil de bătrîni, extinderea reţelei hoteliere Vila Verde. Titlul Pro Urbe a fost acordat lui Daniel Ioan Chirilă, actor, regizor, dramaturg, coordonator de proiecte, fondator al platformei culturale Frilensăr, iniţiatorul Centrului educaţional de arte performative CEVA, activist civic.

Este regizor artistic la Teatrului Tineretului Piatra Neamţ din 2018. Prin intermediul lui, tinerii liceeni din Tîrgu Neamţ au avut în fiecare an şansa să se implice în procesul de creare a unui spectacol. „A reuşit să insufle tinerilor pasiunea atît pentru teatru, cît şi pentru artă. Daniel Ioan Chirilă a contribuit la dezvoltarea personală, dar şi profesională a tinerilor. Unul dintre cei mai dinamici artişti din România, Daniel Ioan Chirilă lucrează mult cu tinerii, face tot felul de spectacole, care vorbesc despre dependenţa de alcool, despre dependenţa de tehnologie şi e un cetăţean foarte implicat“, sînt argumente pentru acordarea distincţiei.

Acelaşi titlu a fost conferit şi tîrgnemţencei Viorelei Chiper. Este preşedintele Puzzle OptimEast, o asociaţie care promovează şi încurajează voluntariatul şi s-a remarcat în ultimii 6 ani la evenimentele publice prin iniţiative inedite şi atractive. Asociaţia are ca scop conceperea, promovarea şi desfăşurarea de activităţi şi proiecte în domeniul tineretului, turismului, culturii, managementului, în România şi străinătate, proiecte ce urmăresc pregătirea, formarea şi dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor la nivel personal şi profesional, pentru ca aceştia să-şi atingă obiectivele.

Din 2018, este şi manager de destinaţie la Asociaţia Ţinutul Zimbrului Tîrgu Neamţ. Viorela Chiper este licenţiată în economie, iar în 2015 a finalizat programul de master Afaceri Europene şi Management de Programe la Facultatea de Studii Europene de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. E pasionată de turism, deţine un astfel de brevet şi din 2014 este trainer.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. George

    14 noiembrie 2020 at 7:59 PM

    Cam cât mai costă acum la Târgu Neamț un titlu de CETĂȚEAN DE ONOARE? Cum este posibil să pui alături de Daniel Chirilă sau de Viorela Chiper un așa șmecheraș venit de nici nu știu unde și făcut peste noapte cetățean de onoare în orașul nostru? Acestui Sapojnic nu-i mai ajung averile și banii pe care îi are, a vrut și CETĂȚEAN DE ONOARE în urbea noastră!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending