Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Nepăsarea autorităţilor persistă la Roznov

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ podeţul pentru autoturisme e în aceeaşi stare jalnică ■ cel pentru acces pietonal “s-a ales” cu o plasă de "rapiţă" pînă la jumătate ■ localnicii sînt nemulţumiţi ■

În urmă cu ceva timp Monitorul de Neamţ şi Roman a relatat o situaţie inacceptabilă ce persistă de multă vreme la Roznov, la Chintinici. Zeci de familii au drept căi de acces două podeţe, unul pentru autoturisme, unul pietonal, care sînt în stare deplorabilă. Cel pe care trebuie să treacă autoturismele, inclusiv Pompierii şi Salvarea, riscă să fie luat de ape după orice ploaie mai puternică. Cel pietonal ar avea nevoie de nişte plase laterale de protecţie ca să nu cadă cineva în apă. Nu mai zicem de o reparaţie capitală. După ce localnicii au sesizat situaţia redacţiei Monitorul şi după publicarea unor articole pe această temă, prefectul de Neamţ a mers la faţa locului, “convocîndu-l” şi pe primarul de Roznov, Ionel Ciobotaru. Cît priveşte podeţul pentru autoturisme, am fost sunaţi de un reprezentant al primăriei şi am fost “certaţi” că nu am scris că există semnat un contract pentru o investiţie de peste 4 milioane de lei. Am replicat cît de politicos am putut că un contract (nişte hîrtii pînă la urmă) nu pot ţine loc de pod şi că localnicii au nevoie de o soluţie rapid. Am prezentat contractul, sperînd că autorităţile vor înţelege că acesta nu este suficient, dar am sperat în van. După 10 zile, pe 10 iunie, un localnic ne-a trimis la redacţie nişte fotografii din care se poate lesne observa că podeţul e în aceeaşi stare, dacă nu mai jalnică. Înţelegem că s-ar fi purtat nişte discuţii, cu nişte constructori, dar că se aşteaptă să se oprească… ploile. Că ploile electorale ale politicenilor au fost aranjate deja. Deci speranţa tot… la Cel de Sus. În ceea ce priveşte puntea pentru acces pietonal, am scris şi despre aceasta, tot la sesizarea unui localnic, că ar avea nevoie de nişte plase laterale de protecţie. Şi, ca să fim “crezuţi”, am prezentat şi o filmare în care se putea vedea cum un bătrîn scapă de pe respectiva punte o bicicletă. Din fericire el nu a căzut. Aflăm că s-ar fi pus, în bătaie de joc?, nişte plase “de rapiţă”, dar doar pînă la jumătate. “Situaţia la podul de la Chintinici fund după 11 zile! Nu îi interesează că doamna prefect le-a spus să se rezolve urgent situaţia nu îi interesează că eu i-am sunat de nenumărate ori să le amintesc de noi! Singurul lucru pe care l-au făcut au pus plasa de protecţie (dacă se poate numi aşa plasa de rapiţă) pînă la jumătatea punţii! Doar atît”, sună mesajul primit recent pe adresa redacţiei. Sigur că unii politicieni căţăraţi pe funcţii uită de nevoile comunităţii pînă vin iar alegerile. În perioadele dintre campaniile electorale îi cam doare în fund…ătură de ce nevoi au oamenii. Însă promitem că în proximele campanii electorale vom relua şi publica ceea ce s-a întîmplat/se întîmplă la Chintinici, Roznov. Ca să nu creadă cineva că se va uita nepăsarea autorităţilor în perioada dintre campanii. Şi ca să-i “ajute” pe respectivii politicieni să strîngă cît mai multe voturi.

Articolele precedente, aici: http://monitorulneamt.ro/roznov-chintinici-pe-autoritati-le-doare-n-fund-atura/ si aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-la-chintinici-fundatura-nesimtirea-autoritatilor-ia-proportii/

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se înlocuiesc pubelele pentru deșeuri în cartierele Mărăței și 1 Mai

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria Piatra-Neamț continuă punerea în practică a proiectului de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor. În această perioadă se montează noile module de colectare în cartierul Mărăței.

Amplul proiect  demarat de Primăria Piatra-Neamț la sfârșitul anului trecut,  de modernizare a punctelor pentru colectarea deșeurilor din tot orașul, prin înlocuirea pubelelor și a shelterelor unde sunt amplasate acestea cu module de colectare moderne continuă și în această perioadă. Noile puncte de colectare permit colectarea deșeurilor conform normelor de colectare selectivă, stimulează selectarea, îmbunătățesc aspectul urbanistic și facilitează menținerea curățeniei în zonele de colectare.

Dacă în prima etapă au fost amplasate noile containere  în zona centrală a orașului, respectiv în zona delimitată de str. Obor, bd. Dacia, str. Petru Rareș, bd. M. Eminescu, Cartierul Nemțesc, str. G. Coșbuc, str. Anton Vorel și str. Rodnei, în 68 de puncte de colectare, lucrările continuă acum cu înlocuirea pubelelor din cartierele Mărăței și 1 Mai, respectiv 116 puncte de colectare. Punctele de colectare pot avea 4, 6 sau 8 module, în funcție de necesități. Termenul de finalizare a lucrărilor în aceste două cartiere este mijlocul lunii iunie, urmând ca proiectul să continue cu celelalte cartiere, respectiv Dărmănești, Precista, Speranța și Văleni.

Noul model al punctului de colectare este suprateran, supravegheat video, securizat și permite colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice. Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și au încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor. Modelul de container ales permite suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.

„Ne dorim un oraș verde și curat, iar investiția de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor contribuie la atingerea acestui deziderat. Noile tipuri de containere apropie municipiul Piatra-Neamt de orașele europene la acest capitol, stimulează colectarea selectivă a deșeurilor, ceea ce va duce la creșterea cantității de deșeu reciclat și produce efecte benefice asupra mediului înconjurător. La fiecare punct de colectare modernizat  montăm și camere de supraveghere video pentru a monitoriza mai eficient modul de utilizare”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Investiția este realizată din fondul constituit la nivelul Primăriei Piatra-Neamț din redevența achitată până în prezent de operatorul local Brantner Servicii Ecologice, iar până la sfârșitul acestui an vor fi modernizate toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Fals „ONG-ist”, prins în flagrant

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 29 de ani, din Săvineşti, a fost prins în flagrant, sîmbătă, 23 mai, în timp ce cerea bani în numele unei asociaţii umanitare cu care nu mai colabora încă de anul trecut.

„Sîmbătă, 23.05.2020, în jurul orei 17.30, o patrulă a Biroului Ordine Publică –  Poliţia Locală Piatra Neamţ l-a depistat pe L.M.R. de 29 de ani, din comuna Săvineşti, în parcarea unui supermarket de pe strada Bistriţei, în timp ce apela la cetăţeni, cerînd bani în numele unei asociaţii umanitare. În urma verificărilor, s-a constatat că L.M.R. nu mai activează ca şi colaborator al respectivei asociaţii.

L.M.R. a fost condus la sediul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, unde a fost legitimat şi i-au fost întocmite documentele aferente, pentru constatarea infracţiunii în flagrant. Acesta a fost predat agenţilor Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru continuarea cercetărilor în ceea ce priveşte infracţiunea de înşelăciune.

Reprezentantul legal al asociaţiei respective a depus încă de anul trecut o plîngere la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ, pe numele foştilor colaboratori, care, deşi nu mai aveau contracte, cereau în continuare bani de la cetăţeni, în numele ONG –ului în cauză”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minori fugari, căutaţi de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

 

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției municipiului Piatra Neamț continuă activitățile de căutare în vederea depistării numiților TURCU IOAN MĂDĂLIN, de 15 ani, ARMENE DIANA GABRIELA, de 16 ani, MOISĂ VASILE ANDREI și LEFTER MIREL NICOLAE,  de 17 ani.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 23 mai a.c., despre faptul că minorii TURCU IOAN MĂDĂLIN, de 15 ani, ARMENE DIANA GABRIELA, de 16 ani, MOISĂ VASILE ANDREI și LEFTER MIREL NICOLAE,  de 17 ani, au părăsit voluntar, în cursul zilei de 23 mai a.c., Centrul ”Sancta Maria”, din Piatra Neamț, unde aceștia erau instituționalizați și nu s-au mai întors.

TURCU IOAN MĂDĂLIN – semnalmente: înălţime – 1,68 m, greutate – 59 de kilograme, ochi căprui, păr negru. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat o geacă de culoare kaki, pantaloni de culoare negru, fiind încălțat cu adidași roșii.

ARMENE DIANA GABRIELA – Semnalmente: înălţime – 1,68 m, greutate – 50 de kilograme, ochi căprui, păr lung de culoare șaten, fără semne particulare.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o maletă de culoare negru, geacă de culoare crem, pantaloni de culoare gri, fiind încălțată cu adidași gri.

MOISĂ VASILE ANDREI – Semnalmente: înălţime – 1,75 m, greutate – 63 de kilograme, ochi căprui, păr negru. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu o geacă de culoare albastră, pantaloni de culoare negru, fiind încălțat cu mocasini.

LEFTER MIREL NICOLAE – Semnalmente: înălţime – 1,73 m, greutate – 83 de kilograme, ochi căprui, păr negru. La momentul dispariţiei, acesta era îmbrăcat cu un tricou alb, geacă de culoare galbenă, pantaloni albaștri.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că minorii părăsesc în mod frecvent Centrul ”Sancta Maria” din Piatra Neamț, fără acordul personalului de supraveghere.

Polițiștii au efectuat verificări atât pe raza municipiului Piatra Neamț, cât și la persoanele și în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceștia, însă nu au fost identificați, în continuare efectuându-se activități specifice.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanelor căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending