Contactează-ne

Prima pagină

Loredana Axinte, o polițistă cu fler. A salvat un bărbat care a încercat de trei ori să se spânzure

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ agentul principal a determinat un bărbat să renunțe la planurile de suicid ■ ”În spatele acestei intervenții reușite stă implicarea și abilitățile cruciale ale operatorului 112, care a fost piatra de temelie în stabilirea unui canal de încredere cu bărbatul”, se arată într-un comunicat al Poliției Neamț ■

Nu este prima dată când aflăm de adevărul proverbelor românești ”Omul sfințește locul!” sau ”Omul potrivit, la locul potrivit!”. Serviciul comunicare al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Neamț a adus la cunoștința opiniei publice modul prompt în care agentul principal de poliție Loredana Axinte a intervenit în cazul unui bărbat care anunțase că intenționează să-și pună capăt zilelor.

”Pe data de 7 mai 2024, la ora 10:16, serviciul de urgență 112 a primit o sesizare referitoare la  un bărbat în vârstă de 34 de ani, fără ocupație și fără domiciliu legal în comuna Icușești. Acesta amenința că va merge în pădure, cu intenția de a-și lua viața. Contactul telefonic inițial a avut loc la ora 11:43, în timpul căruia a relatat că a încercat să-și pună capăt zilelor prin spânzurare, dar cureaua cu care s-a legat a cedat.

Au urmat discuții lungi cu operatorul 112, iar în cele din urmă bărbatul a fost convins să aștepte echipajul de poliție, dezvăluind locația sa, o zonă împădurită, greu accesibilă. Echipajul de poliție a ajuns la locul indicat de  acesta. Era în afara oricărui pericol și și-a exprimat dorința de a se întoarce la familia și copiii săi, din Satu Mare.

În spatele acestei intervenții reușite stă implicarea și abilitățile cruciale ale operatorului 112, care a fost piatra de temelie în stabilirea unui canal de încredere cu bărbatul, oferindu-i un spațiu sigur și confortabil pentru a comunica despre gândurile și sentimentele sale. Prin empatie și profesionalism, acesta a reușit să îl convingă să aștepte ajutorul și să ofere informațiile necesare pentru a-l localiza rapid.

Este important să subliniem că, în final, o viață a fost salvată. În spatele acestei intervenții a stat agent principal de poliție Loredana Axinte. Nu este singura intervenție de acest gen a colegei noastre și cu siguranță nici ultima”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending