Contactează-ne

Actualitate

Județul Neamț primește fonduri de la Guvern pentru modernizarea mai multor unități medicale

Știre publicată în urmă cu

în data de

„Sănătatea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Ca viitor președinte al Consiliului Județean Neamț, mă voi concentra pe realizarea unor obiective importante, pentru ca toți nemțenii să aibă parte de o viață sănătoasă, cu îngrijire de calitate”, susţine Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru preşedinţia CJ Neamţ.

„Avem nevoie de realizarea imediată a unui plan de acțiuni pe termen scurt și mediu, pentru a crește calitatea actului medical din județul nostru. Planul trebuie să vizeze transparența privind cheltuirea alocărilor bugetare, asigurarea resurselor pentru un act medical de calitate, dotarea unităților spitalicești cu aparatură performantă, curățenie, igienă și hrană corespunzătoare pentru pacienți.

Și în acest sens am deja vești bune pentru nemțeni.

11 unități medicale din județul Neamț vor fi construite, modernizate și dotate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan a semnat recent ordinul pentru completarea listei-sinteză a obiectivelor incluse în Subprogramul ”Unități sanitare”, venind, astfel, în sprijinul comunităților locale care nu au acces la servicii medicale moderne, la standarde europene.

Pe listă se află următoarele unități medicale din județul Neamț:

 • Bălțătești: construire dispensar
 • Boghicea, sat Slobozia: construire dispensar
 • Borlești: construire dispensar
 • Gherăești: modernizare dispensar
 • Piatra Neamț: reabilitarea și consolidarea pavilionului de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea unui turn de circulație, reabilitare și modernizarea pavilionului chirurgical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean Urgență Piatra Neamț
 • Roman: reabilitarea, consolidarea și extinderea Spitalului Vechi Roman (”Precista”)
 • Roman: reabilitarea, modernizarea și dotarea stației centrale de sterilizare din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman
 • Târgu Neamț: reabilitarea pavilionului central și dotarea Spitalului Orășenesc ”Sfântul Dimitrie”
 • Târgu Neamț: construirea unei substații pentru serviciul de ambulanță

De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației acordă o atenție deosebită modernizării sistemului medical și prin fonduri europene. Ministerul asigură finanțare (prin Programul Operațional Regional 2014-2020) atât pentru construirea spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova (în valoare totală de 1,64 miliarde de euro), cât și pentru achiziționarea de echipamente medicale, necesare spitalelor din România în lupta împotriva pandemiei de SARS-CoV-2. Totodată, prin Axa Prioritară 8 a POR, MLPDA mai are în derulare alte 329 de proiecte, în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei, care vizează infrastructura de sănătate și cea socială.

Ca viitor președinte al Consiliului Județean, voi susține dezvoltarea acestor proiecte și voi depune spre sponsorizare și alte proiecte de modernizare a unităților spitalicești din județul Neamț. Da, sănătatea este și va fi o prioritate a mea!”

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending