Contactează-ne

Actualitate

Județul Neamț primește fonduri de la Guvern pentru modernizarea mai multor unități medicale

Știre publicată în urmă cu

în data de

„Sănătatea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Ca viitor președinte al Consiliului Județean Neamț, mă voi concentra pe realizarea unor obiective importante, pentru ca toți nemțenii să aibă parte de o viață sănătoasă, cu îngrijire de calitate”, susţine Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru preşedinţia CJ Neamţ.

„Avem nevoie de realizarea imediată a unui plan de acțiuni pe termen scurt și mediu, pentru a crește calitatea actului medical din județul nostru. Planul trebuie să vizeze transparența privind cheltuirea alocărilor bugetare, asigurarea resurselor pentru un act medical de calitate, dotarea unităților spitalicești cu aparatură performantă, curățenie, igienă și hrană corespunzătoare pentru pacienți.

Și în acest sens am deja vești bune pentru nemțeni.

11 unități medicale din județul Neamț vor fi construite, modernizate și dotate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan a semnat recent ordinul pentru completarea listei-sinteză a obiectivelor incluse în Subprogramul ”Unități sanitare”, venind, astfel, în sprijinul comunităților locale care nu au acces la servicii medicale moderne, la standarde europene.

Pe listă se află următoarele unități medicale din județul Neamț:

 • Bălțătești: construire dispensar
 • Boghicea, sat Slobozia: construire dispensar
 • Borlești: construire dispensar
 • Gherăești: modernizare dispensar
 • Piatra Neamț: reabilitarea și consolidarea pavilionului de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea unui turn de circulație, reabilitare și modernizarea pavilionului chirurgical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț
 • Piatra Neamț: construirea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean Urgență Piatra Neamț
 • Roman: reabilitarea, consolidarea și extinderea Spitalului Vechi Roman (”Precista”)
 • Roman: reabilitarea, modernizarea și dotarea stației centrale de sterilizare din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman
 • Târgu Neamț: reabilitarea pavilionului central și dotarea Spitalului Orășenesc ”Sfântul Dimitrie”
 • Târgu Neamț: construirea unei substații pentru serviciul de ambulanță

De altfel, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației acordă o atenție deosebită modernizării sistemului medical și prin fonduri europene. Ministerul asigură finanțare (prin Programul Operațional Regional 2014-2020) atât pentru construirea spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova (în valoare totală de 1,64 miliarde de euro), cât și pentru achiziționarea de echipamente medicale, necesare spitalelor din România în lupta împotriva pandemiei de SARS-CoV-2. Totodată, prin Axa Prioritară 8 a POR, MLPDA mai are în derulare alte 329 de proiecte, în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei, care vizează infrastructura de sănătate și cea socială.

Ca viitor președinte al Consiliului Județean, voi susține dezvoltarea acestor proiecte și voi depune spre sponsorizare și alte proiecte de modernizare a unităților spitalicești din județul Neamț. Da, sănătatea este și va fi o prioritate a mea!”

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending