Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Braconaj, arme, muniţie şi trofee. Acuze că a vrut să mituiască un poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz penal îl vizează pe un nemţean din Pipirig, acuzat printre altele şi de dare de mită la poliţist ■ la percheziţii, anchetatorii au descoperit arme de foc, de producţie industrială, din care una militară ■ au fost ridicate şi circa 150 de kilograme de carne de vînat ■ suspectul a fost reţinut ■

Un bărbat din Pipirig a vrut să scape de un dosar penal şi s-a trezit în zori de zi cu „mascaţii“ la poartă. Nemţeanul este acuzat de anchetatori de dare de mită la un poliţist, acesta şi-a anunţat superiorii şi aşa s-a ajuns la percheziţiile imobiliare în urma cărora oamenii legii au dat de arme de foc, din care una militară, muniţii, explozivi, trofee dar şi vreo 150 de kilograme de carne de vînat.

Pentru toate acestea suspectul, Rahău Vasile, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru o serie de infracţiuni. Ancheta a presupus, pe 21 iulie 2020, efectuarea a două percheziţii imobiliare, dintr-un număr de 15 astfel de activităţi, fiind pus în executare un mandat de aducere a unei persoane cercetate în două dosare penale pentru săvîrşirea infracţiunilor de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi braconaj.

La acţiune au participat ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui poliţist pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate două arme de foc de producţie industrială, din care una militară, deţinute fără drept, componente de armă, muniţii, materii explozive, trofee vînătoreşti, precum şi circa 150 de kilograme de carne susceptibilă de a proveni din săvîrşirea unor infracţiuni de braconaj“, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. Faţă de un Vasile Rahău, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reţinerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Dosarele au fost constituite ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor SAJ Neamţ. Cazul a beneficiat de sprijinul DGA – Direcţia Anchete şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, colaborîndu-se cu Direcţia de Operaţiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Urma ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ să decidă dacă-l prezintă pe inculpat, cu propunere de arestare preventivă, magistraţilor de la instanţa de judecată, sau dacă va dispune o altă măsură preventivă mai blîndă, controlul judiciar.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending