Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Braconaj, arme, muniţie şi trofee. Acuze că a vrut să mituiască un poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz penal îl vizează pe un nemţean din Pipirig, acuzat printre altele şi de dare de mită la poliţist ■ la percheziţii, anchetatorii au descoperit arme de foc, de producţie industrială, din care una militară ■ au fost ridicate şi circa 150 de kilograme de carne de vînat ■ suspectul a fost reţinut ■

Un bărbat din Pipirig a vrut să scape de un dosar penal şi s-a trezit în zori de zi cu „mascaţii“ la poartă. Nemţeanul este acuzat de anchetatori de dare de mită la un poliţist, acesta şi-a anunţat superiorii şi aşa s-a ajuns la percheziţiile imobiliare în urma cărora oamenii legii au dat de arme de foc, din care una militară, muniţii, explozivi, trofee dar şi vreo 150 de kilograme de carne de vînat.

Pentru toate acestea suspectul, Rahău Vasile, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru o serie de infracţiuni. Ancheta a presupus, pe 21 iulie 2020, efectuarea a două percheziţii imobiliare, dintr-un număr de 15 astfel de activităţi, fiind pus în executare un mandat de aducere a unei persoane cercetate în două dosare penale pentru săvîrşirea infracţiunilor de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi braconaj.

La acţiune au participat ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui poliţist pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate două arme de foc de producţie industrială, din care una militară, deţinute fără drept, componente de armă, muniţii, materii explozive, trofee vînătoreşti, precum şi circa 150 de kilograme de carne susceptibilă de a proveni din săvîrşirea unor infracţiuni de braconaj“, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. Faţă de un Vasile Rahău, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reţinerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Dosarele au fost constituite ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor SAJ Neamţ. Cazul a beneficiat de sprijinul DGA – Direcţia Anchete şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, colaborîndu-se cu Direcţia de Operaţiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Urma ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ să decidă dacă-l prezintă pe inculpat, cu propunere de arestare preventivă, magistraţilor de la instanţa de judecată, sau dacă va dispune o altă măsură preventivă mai blîndă, controlul judiciar.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Pompierii, zi de foc – intervenţii pentru a salva două persoane. Una căzută într-un pârâu cea de-a doua în fântână

Știre publicată în urmă cu

în data de

Două intervenţii majore în mai puţin de jumătate de oră pentru salvatorii nemţeni, luni, 10 august. În jurul orei 17.10 s-a dat alarma pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe un pod într-un pârâu din satul Ţolici, comuna Petricani. La doar câteva minute distanţă a survenit o nouă solicitare de intervenţie pentru salvarea unei persoane blocată într-o fântână adâncă de 7 metri, în satul Dobreni, comuna Dobreni.

Vom reveni.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Locuri rămase în licee şi şcoli profesionale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la diverse licee din judeţ au rămas neocupate 80 de locuri ■ şcolile profesionale nu prea atrag pe elevi ■ în judeţ, mai sînt libere 242 de locuri la învăţămîntul profesional de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual ■

În cea de a treia etapă de admitere la liceu şi la şcolile profesionale, în judeţul Neamţ mai sînt încă neocupate 80 de locuri la prima „categorie“ şi 241 la îcealaltă.

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la sediul şcolilor gimnaziale a fost publicată lista cu locurile libere. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţămîntul liceal de stat şi al Metodologiei de admitere în învăţămîntul profesional de stat, „Unităţile de învăţămînt la care există absolvenţi ai clasei a VIII-a nerepartizaţi în clasa a IX-a pînă la această dată, vor afişa listele cu locurile libere pentru etapa a III- a pe site-ul fiecărei şcoli şi la structurile subordonate.

Şi unităţile de învăţămînt, care au ofertă pentru învăţămîntul profesional de stat şi dual, vor fi obligate să afişeze lista locurilor libere pentru etapa a III- a, pe domenii de pregătire şi calificări profesionale, precum şi informaţiile privind înscrierea în această etapă. În intervalul 24 august şi pînă la începerea cursurilor noului an şcolar 2020-2021, Comisia Judeţeană de Admitere urmează a repartiza pe locurile rămase libere, candidaţii care după încheierea primelor două etape de admitere nu au fost repartizaţi în clasa a IX-a la nivel liceal, profesional şi profesional dual.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Pentru candidaţii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională , repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII. Documentele se vor depune la Sediul Inspectoratului Şcolar din Piatra Neamţ, strada Lt. Drăghiescu nr.44, în perioada 24-31 august.

Agricultura şi industria, domenii neatractive

Studiind lista locurilor neocupate se constată că mai sînt libere la liceu cîte un loc pe ici pe colo. Cele mai multe au rămas la profilul agricol, la Liceul Ion Ionescu de la Brad Horia, unde mai există 19 locuri neocupate.

12 locuri libere sînt şi la Seminarul Teologic Ortodox din Vînători Neamţ, la profilul Telogie Ortodoxă şi alte 11 locuri, la aceeaşi unitate la profilul Patrimoniu cultural. În ceea ce priveşte învăţămîntul profesional au rămas libere 242 locuri la învăţămîntul de stat şi 39 la învăţămîntul profesional dual.

Cele mai multe locuri au rămas neocupate la Colegiul Danubiana din Roman la profilul Turism, alimentaţie publică, unde sînt neocupate 14 locuri. La liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman sînt încă neocupate 20 de locuri pentru meseria de strungar şi cinci pentru electrician joasă tensiune.

Alte 12 locuri libere pot fi ocupate la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov, pentru meseria zugrav, ipsosar. Şcoala Adjudeni are încă neocupate opt locuri de confecţioner şi nouă de lăcătuş mecanic. La învăţămîntul dual nu au fost încă ocupate 18 locuri în meseria de tîmplar universal. Alte 16 locuri aşteaptă să fie ocupate de cei care doresc să se pregătească în meseria de cofecţioner produse textile la Şcoala Oglinzi.

Cîte 11 locuri libere se găsesc la Liceul Nisiporeşti, în meseria de tîmplar universal şi tot atîtea în meseria de confecţioner preoduse textile. Şi la Şcoala Specială din Piatra Neamţ sînt încă neocupate nouă locuri de confecţioner.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A ameninţat că se aruncă de la înălţime, dar a fost convins să renunţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat din Roman care ameninţa că se aruncă de la înălţime a fost convins de pompieri şi un prieten să renunţe la gestul sinucigaş, luni, 10 august.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15.18, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane care amenința că se aruncă de la înălţime. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roman s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Un bărbat de 32 de ani a fost convins de un prieten și de locțiitorul comandantului Detașamentului Roman să coboare de pe schela unui bloc (de la nivelul etajului al treilea).

După ce a coborât, bărbatul a fost asistat de paramedici, refuzând transportul la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending