Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Braconaj, arme, muniţie şi trofee. Acuze că a vrut să mituiască un poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un caz penal îl vizează pe un nemţean din Pipirig, acuzat printre altele şi de dare de mită la poliţist ■ la percheziţii, anchetatorii au descoperit arme de foc, de producţie industrială, din care una militară ■ au fost ridicate şi circa 150 de kilograme de carne de vînat ■ suspectul a fost reţinut ■

Un bărbat din Pipirig a vrut să scape de un dosar penal şi s-a trezit în zori de zi cu „mascaţii“ la poartă. Nemţeanul este acuzat de anchetatori de dare de mită la un poliţist, acesta şi-a anunţat superiorii şi aşa s-a ajuns la percheziţiile imobiliare în urma cărora oamenii legii au dat de arme de foc, din care una militară, muniţii, explozivi, trofee dar şi vreo 150 de kilograme de carne de vînat.

Pentru toate acestea suspectul, Rahău Vasile, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru o serie de infracţiuni. Ancheta a presupus, pe 21 iulie 2020, efectuarea a două percheziţii imobiliare, dintr-un număr de 15 astfel de activităţi, fiind pus în executare un mandat de aducere a unei persoane cercetate în două dosare penale pentru săvîrşirea infracţiunilor de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi braconaj.

La acţiune au participat ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În fapt, inculpatul a dat o sumă de bani unui poliţist pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate două arme de foc de producţie industrială, din care una militară, deţinute fără drept, componente de armă, muniţii, materii explozive, trofee vînătoreşti, precum şi circa 150 de kilograme de carne susceptibilă de a proveni din săvîrşirea unor infracţiuni de braconaj“, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. Faţă de un Vasile Rahău, persoană fizică fără calitate specială, procurorul a dispus măsura reţinerii preventive, pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de dare de mită, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Dosarele au fost constituite ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor SAJ Neamţ. Cazul a beneficiat de sprijinul DGA – Direcţia Anchete şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, colaborîndu-se cu Direcţia de Operaţiuni Speciale, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Urma ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ să decidă dacă-l prezintă pe inculpat, cu propunere de arestare preventivă, magistraţilor de la instanţa de judecată, sau dacă va dispune o altă măsură preventivă mai blîndă, controlul judiciar.

Advertisement
Trending