Contactează-ne

Actualitate

Primăria Tîrgu Neamţ se împrumută pentru investiţii

Știe publicată cu

în data de

■ un credit de 6.000.000 lei va fi utilizat pentru amenajarea de parcări de reşedinţă şi pentru modernizarea parcului de sub Cetate, inclusiv a ştrandului

Conducerea Primăriei Tîrgu Neamţ a primit recent girul consilierilor locali pentru contractarea unui împrumut în valoare de 6.000.000 lei(adică 60 miliarde lei vechi), pentru investiţii. Ar urma ca, din suma totală, 2.455.128 lei să fie utilizată pentru reabilitarea şi modernizarea parcului de sub Cetate, inclusiv a ştrandului vechi din incinta acestuia. Restul de 3.544.872 lei vor fi cheltuiţi pentru amenajarea şi modernizarea unor parcări de reşedinţă, fiind vizate zece locaţii din zona blocurilor. Potrivit listei întocmite de administraţia publică locală, parcarea nr.1 este amplasată în incinta blocurilor de locuinţe de pe bulevardul Ştefan cel Mare, str. Inginer Serafim Lungu, Aleea Tîrgului şi clădirea Poştei Române. Parcarea nr. 2 este situată în incinta dintre blocurile de locuinţe de pe str.Cuza Vodă, str.Gloriei, clădirea fostului market Delfino(partea dinspre Nord) şi fosta autogară Mondotour. Parcarea nr. 3 ar urma să fie amenajată în incinta dintre blocurile de pe bulevardul Ştefan cel Mare, strada Glorie, şi clădirile fostului market Delfino şi ale companiei Apa Serv. Parcarea nr. 4 va fi marginită de blocurile de pe bulevardul Ştefan cel Mare, str.Cuza Vodă, Aleea Salcîmilor, clădirea Socom Unirea, iar parcarea nr. 5 va fi amplasată între blocurile de pe bulevardul Mihai Eminescu, străzile Cuza Vodă, Radu Teoharie, Roger Naum şi cîteva clădiri şi terenuri private. Parcarea nr. 6 ar urma să fie construită între blocurile de pe strada Vasile Alecsandri, bulevardul Mihai Eminescu, clădirea fostului market Arianis şi benzinăria Mol. Parcarea nr. 7 se va găsi în incinta din spatele blocurilor de pe bulevardul Mihai Eminescu(zona Ozana), str.Veronica Micle şi proprietăţile private, parcarea nr. 8 va avea rezervată zona din faţa blocurilor de pe bulevardul Mihai Eminescu, str.Castanilor, str.Lalelelor, clădirea Judecătoriei Tîrgu Neamţ, iar parcarea nr. 9 se va afla în incinta dintre blocurile de pe străzile Mărăşeşti, Codrului, Aleea Zimbrului, bulevardul Ştefan cel Mare, o clădire post TRAFO, restaurantul Central şi două proprietăţi private de teren. De asemenea, parcarea nr. 10 va fi amplasată în perimetrul dintre blocurile de pe strada Calistrat Hogaş, clădirea Supercoop (partea dinspre nord), clădirea unei centrale termice dezafectate, proprietăţi private de teren şi str. Alexandru Lăpuşneanu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: De la un scurtcircuit, incendiu în parcare

Știe publicată cu

în data de

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au stabilit cauza incendiului care a avut loc la o maşină, în parcarea mall-ului Shopping City. Evenimentul s-a înregistrat luni, 22 aprilie şi a fost provocat de un scurtcircuit electric. Alarma s-a dat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Integrat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 12.16, cînd s-a reclamat producerea unui incendiu la un autoturism staţionat în parcarea unui supermarket din municipiul Piatra Neamţ. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD. Forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta la compartimentul motor şi bordul autoturismului. Au fost mistuite de foc componente din material plastic ale compartimentului motor şi ale bordului autoturismului.

Citește știrea

Actualitate

Şofer băcăuan fugar, prins la intrarea în judeţul Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ cel în culpă nu a vrut să oprească deoarece era băut ■ a fost prins la un filtru, la Tazlău ■ altul s-a urcat la volan deşi era în pragul comei alcoolice ■

Săptămîna patimilor le-a adus necazuri mai multor şoferi care s-au urcat băuţi la volan. Un exemplu este cel al unui bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău. Necazul a venit luni, pe 22 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care exista indicii ca s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău. „Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe Drumul Judeţean DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. S-a dispus reţinerea pentru 24 ore, suspectul fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice. Urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi poliţiştii au tras pe dreapta, la Crăcăoani, un autoturism condus de un barbat de 45 de ani, din Bacău. Etilotestul a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi el s-a ales cu acuze penale, la fel ca şi un tînăr de 20 de ani, din Păstrăveni. Acesta a fost depistat în trafic în noaptea de 21/22 aprilie şi avea la fiolă un rezultat de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 39 de ani, din Bicaz, are probleme cu legea după ce a fost prins de poliţişti pe 22 aprilie, în Pîngăraţi. În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele montate au fost atribuite unui alt autovehicul avînd valabilitatea expirată din anul 2018. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copilă opărită

Știe publicată cu

în data de

O fetiţă de doar doi ani a fost transportată la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pe 22 aprilie, după ce s-a opărit la un picior cu lichid fierbinte. “Bodeşti, pacientă sex feminin, 2 ani, diagnostic: arsură cu lichid fierbinte, gradul II, membru inferior stîng. Pacienta a fost preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, au comunicat reprezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending