Contactează-ne

Actualitate

Eugen Ţapu: “Fonduri pentru școlile din județul Neamț, indiferent de culoarea politică a primarilor”

Știre publicată în urmă cu

în data de

46 de școli din județul Neamț au primit în anul 2020 finanțare de la Guvernul Orban pentru lucrări de modernizare, în special a grupurilor sanitare. În septembrie 2019, la începutul anului școlar, 58 de școli aveau toaletele în curte, iar modernizarea acestora a devenit, imediat, o prioritate pentru guvern.

Astfel, 32 de școli au primit fonduri pentru modernizare direct prin Hotărâre de Guvern, iar alte 9 unități școlare au beneficiat de decontarea lucrărilor de modernizare. În prezent, există alte unități de învățământ pentru care au fost alocate fonduri în vederea modernizării, dar primarii încă nu au început lucrările. Este vorba despre comunele Ion Creangă, Podoleni și Borlești, la care se adaugă municipiul Piatra Neamț.

”Primarii nu mai acum nicio scuză dacă nu execută aceste lucrări și dacă elevii vor continua să meargă la toalete insalubre, neracordate la rețelele de apă și canalizare. Pe de altă parte, Guvernul Orban nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor care conduc aceste localități și a alocat sumele necesare efectiv în funcție de nevoile școlilor. Pentru că PNL chiar pune în prim plan educația și face mai multe decât PSD, care doar a întocmit liste cu aceste școli, fără să facă nimic concret”, a declarat senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Pentru restul școlilor, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a solicitat finanțare.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. VLAD

    7 septembrie 2020 at 5:16 PM

    Atat Iohannis cat si partidul din care faceti parte a facut foarte putin pentru educatie .Asa ca trei lule trei surcele cu care va laudati mi se pare penibil . Dumneata ai facut ceva concret pentru acest oras , judet ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending