Contactează-ne

Actualitate

Minor de 15 ani acuzat de viol

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ faptele au avut loc în perioada mai - iunie 2018 ■ victima, o adolescentă de 16 ani, are afecţiuni psihice ■ fata i-a povestit tutorelui, iar anchetatorii au apreciat că a fost vorba despre viol ■

Un adolescent în vîrstă de 15 ani, din oraşul Roznov, s-a ales cu acuze penale după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o fată cu un an mai mare decît el, din aceeaşi localitate. Totul s-a întîmplat în perioada mai – iunie 2018, cînd cei doi ar fi făcut acest lucru de mai multe ori. Trebuie menţionat faptul că adolescenta este încadrată în grad de handicap psihic şi nu a avut reprezentarea faptelor sale, avînd discernămîntul mult diminuat. Aşa stînd lucrurile, verbal ea ar fi fost de acord cu escapadele amoroase. Tînăra este în plasament la o familie din oraşul Roznov şi la un moment dat i-a povestit tutorelui ce s-a întîmplat. Speriat de relatările fetei de 16 ani omul a anunţat autorităţile şi în cauză a fost demarată o anchetă. Poliţişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au anchetat cazul, au adunat probe, iar la final au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de amor liber consimţit, ci de infracţiuni, în speţă viol. S-a apreciat faptul că băiatul de 15 ani ar fi întreţinut cu victima mai multe relaţii sexuale profitînd de starea vădită de vulnerabilitate şi neputinţă a acesteia. Aşa stînd lucrurile, au fost sesizaţi magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ. După deliberări aceştia au respins propunereade arestare preventivă a adolescentului acuzat şi l-au pus în libertate pe băiat. „În temeiul articolului 227 alineatul 1 Cod procedură penală, raportat la articolul 223 alineatul 2 şi articolul 202 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ care are ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul (…), cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de viol, prevăzută de articolul 218 alineat 1 şi alineat 3 litera c din Codul penal, cu aplicarea articolului 35 alinineat 1 Cod penal şi articolul 113 alinineat 2 Cod penal. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului (…)“, conform instanţei. Decizia Judecătoriei nu este definitivă şi ar putea fi atacată de anchetatori la instanţa superioară, Tribunalul Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending