Contactează-ne

Actualitate

Perversiuni cu nepoata de 4 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ agresiunea a fost comisă de unchiul victimei, care are 36 de ani ■ acesta a luat micuţa de pe un teren de joacă din apropierea casei şi a dus-o lîngă o groapă de gunoi ■ a dezbrăcat-o şi a supus-o unor acte sexuale de neînchipuit ■ autorul perversiunilor a fost arestat preventiv ■

Mica comunitate locală din Neamţ a fost zguduită de un scandal fără precedent. Zilele trecute, un individ în vîrstă de 35 de ani, se pare cu apucături de pedofil, a luat de pe un teren de joacă o fetiţă de doar 4 ani, care-i era şi nepoată de văr.

A dus-o pe un teren viran, unde se afla o groapă de gunoi, a dezbrăcat-o pînă la piele şi a exercitat asupra copilei, fără apărare, acte de natură sexuală. Scăpată din mîinile individului, fetiţa i-a povestit mamei ororile la care a fost supusă.

Reţinut de poliţişri pe o perioadă de 24 de ore individual a fost prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, a fost prezentat instanţei, magistraţii dispunînd arestarea pentru 30 de zile.

„Procurorii au reţinut, în fapt, că la data de 4 septembrie 2020, în jurul orei 18.00, o persoană de sex masculin, în vîrstă de 35 de ani a luat o fetiţă în vîrstă de 4 ani de pe un teren de joacă din apropierea locuinţei. A condus fetiţa în zona unei gropi de gunoi şi profitînd de imposibilitatea victimei de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa a dezbrăcat-o de haine, inclusiv de lenjeria intimă.

A sărutat-o pe gură şi pe corp şi a exercitat asupra minorei acte de natură sexuală. Parchetul a propus Judecătoriei Roman arestarea bărbatului, începînd cu data de 6 septembrie 2020 pînă la 5 octombrie 2020, sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de agresiune sexuală, faptă sancţionată de articolul 219 din Codul Penal“, a precizat procurorul Ana Maria Cucoş, de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman.

În timpul instrumentării cazului, poliţiştii au dus fetiţa la Secţia de Ginecologie a Spitalul din Roman şi ulterior la cabinetul de Medicină Legală, unde a fost examinată, constatîndu- se că fetiţa nu fusese deflorată. Cu toate acestea dat fiind perversiunile sexuale la care a fost supusă fetiţa şi traumele psihice ale acesteia, individul va fi judecat pentru agresiune sexuală.

„Admite propunerea de arestare formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2861/P/2020 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 din noul Cod de procedură penală şi art. 225 dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului Ungurianu Tiberiu, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c din noul Cod penal“, conform încheierii de şedinţă de la Judecătoria Roman.

La pronunţare inculpatul nu a uzat de calea de atac, deşi avea posibilitatea să conteste cătuşele. Dacă va face acest lucru, o decizie definitivă vor da magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ. Psihologii susţin că o asemenea agresiune asupra unei fetiţe cu vîrsta de doar 4 ani este de natură a lăsa asupra acesteia traume. „Categoric că agresiunea sexuală asupra unui copil de doar 4 anişori lasă traume pe viaţă asupra acesteia.

Atît fetiţa, cît şi părinţii vor avea nevoie ani în şir de suport din partea unui psihoterapeut pentru a se urmări evoluţia în timp a comportamentului, mai ales al copilei. Pe de altă parte există şi riscul ca minora victimă a unui asemenea abuz sexual şi a traumelor prin care a trecut în timpul examinării sale medico-legale să rămînă cu o aversiune faţă de bărbaţi, care îi va marca ulterior întregul comportament de adolescentă şi femeie. S-ar putea să nu mai accepte niciodată relaţiile cu un bărbat“, a declarat psihologul Monica Pellegrini. În ultimii ani agresiunile sexuale împotriva minorilor s-au înmulţit în România, ceea ce au determinat şi pe legiuitori să se gîndească la pedepse mult mai mari la asemenea fapte.

Nu mai departe în luna martie a acestui an, senatorii au adoptat în unanimitate proiectul de lege al deputatei independente Oana Bîzgan care înăspreşte pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor, ce pot merge de la închisoare între 5 şi 18 ani, dacă victima minoră a unui viol a decedat.

FOTO: generica

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cursuri exclusiv on-line în Piatra Neamţ, Bicaz, Girov şi Gârcina

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cafenelele, barurile şi restaurantele, activitate suspendată

Cursurile şcolare se vor desfăşura exclusiv on-line în Piatra Neamţ, incidenţă comunitară de 3,31 la mia de locuitori, Bicaz, 3,48 la mia de locuitori, Girov, 3,9 la mica de locuitori şi Gârcina, 3,6 la mia de locuitori. În Piatra Neamţ, sunt exceptate de la măsurile amintite creşele şi instituţiile de tip after-school. Măsura intră în vigoare începând de luni, 26 octombrie.

Cafenelele, barurile şi retaurantele au activitatea suspendată, doar terasele rămânând deschise. Hotelurile, pensiunile şi motelurile rămân deschise, iar clienţii pot servi masa în restaurantele acestor unităţi.

Cât priveşte măsurile destinate HORECA acestea intră în vigoare de duminică dimineaţă, 25 octombrie. În comuna Girov este un focar de COVID la primărie, cu 11 persoane infectate.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 5.028 cazuri noi. Neamţ – 103 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.887 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 octombrie.

Pe teritoriul României, 24.199 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.617 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 857.413 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Salariile la DGASPC Neamț, poate după rectificare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ salariaţii anunţă că vor continua mişcările de protest

Salariaţii de la DGASPC Neamţ, care nu şi-au primit banii pe luna septembrie, anunţă că vor continua mişcările de protest prin pichetarea Guvernului şi a Ministerului de Finanţe. Acesta după ce au fost anunţaţi că banii necesari vor fi viraţi abia după rectificarea bugetară, care se preconizează că va avea loc „cândva” în luna noiembrie.

„Aproape 1000 de angajați ai DGASPC Neamț riscă să rămână fără bani pentru următoarele 2 luni, deoarece șanse reale de suplimentare a bugetului astfel încât să acopere necesarul sunt abia după rectificarea bugetară ce ar putea avea loc în noiembrie, fără a se ști o dată exactă. Aceasta este concluzia ce reiese din  răspunsul primit de DGASPC Neamț de la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție. „La acest moment singura instituție centrală care are competența de a decide cu privire la majorarea sumelor destinate protecției copilului și persoanelor adulte cu dizabilități este Ministerul Finanțelor Publice“, se arată în răspunsul ANDPDCA.

Data viitoarei rectificări bugetare nu este stabilită, vehiculându-se informații că ar putea avea loc în luna noiembrie. Ulterior, după aprobările legale, banii se repartizează pe județele și apoi urmează să ajungă în bugetele fiecărei instituții. Toate acestea sunt proceduri de durată și astfel este posibil ca primele plăți salariale să se facă cu mare întârziere.

În aceste condiții, salariații anunță că vor continua mișcările de protest, pe 4 noiembrie fiind programată pichetarea Guvernului și a Ministerului de Finanțe de către sindicaliștii din asistență socială din mai multe județe din țară printre care și Neamț.

Precizăm că neplata salariilor a afectat grav angajații centrelor pentru copii, cei aproape 500 de asistenți maternali și salariații din aparatul propriu al Direcției, cu atât mai mult cu cât unii sunt infectați cu noul coronavirus sau sunt carantinați în centre pentru a îngriji bolnavii cu COVID 19.

La data de 23 octombrie 2020 erau pozitivi 260 de beneficiari și 120 de salariați din centrele aflate în subordinea DGASPC Neamț.

De la începutul pandemiei au fost confirmați cu COVID 19 peste 400 de angajați și, deși aveau dreptul conform legii să beneficieze de stimulentul de risc de 2.500 de lei, acesta nu a fost plătit niciodată”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii DGSAPC Neamţ.

Citește știrea

Trending