Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: La 61 de ani, judecat pentru uciderea soţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul sexagenar şi-a lovit consoarta cu un par în cap ■ în urma agresiunii, victima a decedat ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 61 de ani, din localitatea Ţibucani, care şi-a ucis nevasta în bătaie.

Fapta a avut loc pe 19 mai 2020, iar a doua zi inculpatul, Ilie Ţoţan a fost arestat preventiv. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă:

În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Ţoţan Ilie, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art.195 Cod penal, raportat la art.199 alin. 1 Cod penal, pentru o perioada de 30 zile, începînd cu data de 21.05.2020, pînă la 19.05.2020, inclusiv. Cu drept de contesţatie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 21.05.2020, ora 00.40“, conform încheierii de şedinţă de la Tribunalul Neamţ.

Chiar dacă putea contesta privarea de libertate, sexagenarul nu a uzat de portiţa legală. Nu a făcut-o atunci, însă la prelungirea detenţiei a atacat măsura la Curtea de Apel Bacău, dar nu a avut succes. Anchetatorii au arătat faptul că între victimă şi agresor erau relaţii tensionate, totul degenerînd pe 19 mai. Într-un acces de furie, incupatul s-a înarmat cu un par cu o lungime de 80 de centimetri cu care şi-a altoit consoarta de mai multe ori, cele mai multe dintre lovituri vizînd capul. Ulterior agresiunile au continuat, victima fiind lovită cu pumnii şi picioarele.

Victima a fost transportată la Spitalul Tîrgu Neamţ, apoi a ajuns la Piatra Neamţ. Din cauza stării grave, a fost transferată la Clinca de Neurochirurgie din Iaşi, dar nu a mai putut fi salvată şi a decedat. Inculpatul a fost reţinut, apoi arestat preventiv. Cauza a ajuns acum pe rolul Tribunalului Neamţ unde va rămîne, în procedură de Cameră preliminară, pe o perioadă de cel mult două luni, după care procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei incupatului. Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii la finele acestui proces.

Advertisement
Trending