Contactează-ne

Actualitate

Iluminat festiv şi cadouri de Moş Nicolae, la Tîrg

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ copiii s-au întîlnit la Casa Culturii cu moşul cel darnic, după un spectacol ■ la finalul evenimentului s-au aprins oficial luminiţele de sărbătoare în Orăşelul Copiilor ■

Primăria Tîrgu Neamţ a pregătit, ca în fiecare an, momente plăcute copiilor din localitate, în numele Sfîntului Nicolae. În după-amiaza zilei de 6 decembrie, cei mici au fost invitaţi la Casa Culturii la un spectacol interactiv, cu personaje amuzante, apoi pe scenă a urcat Moş Nicolae, care le-a împărţit surprize dulci. La finalul manifestării, toţi cei din sala de spectacole au ieşit în parcul din vecinătate, pentru momentul aprinderii luminiţelor de sărbătoare. Aici se amenajează în fiecare iarnă Orăşelul Copiilor, instalaţiile luminoase conferind locului un aspect feeric după lăsarea întunericului, chiar dacă zăpada se lasă aşteptată. Şi pe cele două bulevarde care traversează centrul s-a dat startul iluminatului festiv, astfel că în urbea de sub Cetate se face deja simţită atmosfera Sărbătorilor de iarnă. De altfel, tîrgnemţenii au putut asculta duminică, 8 decembrie, primele colinde, la Festivalul Corurilor parohiale Lumina lui Hristos, cu intrare liberă. Pe scena Casei Culturii cu evoluat Corul Kir Neonil al Paraclisului Spitalului Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ, Corul Parohiei Sfîntul Ilie Tîrgu Neamţ, Corul Parohiei Sfinţii Voievozi Tîrgu Neamţ, Corul catehetic Copii ai aceluiaşi Dumnezeu al parohiei Boiştea, Corul Parohiei Sfîntul Spiridon Tîrgu Neamţ, Corul de copii al Parohiei Rădeni, Corul Vestitorii Bucuriei al Filialei Tîrgu Neamţ a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români, Corala preoţească Păstorul cel Bun a ProtopopiatuluiTîrgu Neamţ. Programul Casei Culturii pentru decembrie va continua sub semnul Sărbătorilor de iarnă, dar se vor derula şi alte activităţi organizate de diferite instituţii şi asociaţii. Pe 13 decembrie va fi Şezătoare la bădiţa Creangă, în cadrul Zilelor Ion Creangă, pentru ca în următoare zi să aibă loc o serbare de sfîrşit de an prezentată de Clubul Copiilor şi Elevilor Tîrgu Neamţ şi un spectacol caritabil prezentat de Asociaţia Magia Copilăriei şi Alex Dance Club Tîrgu Neamţ. Între 16 şi 20 decembrie, sala de spectacole va găzdui serbări ale şcolilor şi grădiniţelor, iar pe 17 decembrie, locuitorii din zonă sînt invitaţi la un concert de colinde al renumitei corale Armonia din Constanţa. Pe 19 decembrie, se va desfăşura spectacolul caritabil Din suflet pentru Crăciun, prezentat de Colegiul Tehnic Creangă, urmat de un spectacol de dansuri, muzică populară, de datini şi obiceiuri al Ansamblului Ozana. Pe 22 decembrie, copiii sînt invitaţi să se întîlnească cu Moş Crăciun, cu prilejul unor manifestări ale Detaşamentului de Pompieri al trupei Andirino Iaşi. Luna se va încheia cu un spectacol la trecerea dintre ani, pentru Revelion 2020, în piaţa Adormirea Maicii Domnului. Vor cînta Anişoara Puică, din Republica Moldova şi Yarina Cozma, evenimentul culminînd cu un foc de artificii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte pentru programul de guvernare locală, după consultări la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O serie de proiecte vor fi incluse în programul de guvernare locală pentru anul 2020 după ce s-au derulat, în această săptămînă, consultările dintre primarul de Piatra, Dragoş Chitic, şi reprezentanţi ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra Neamţ.

Proiectele avute în vedere sînt înfiinţarea „Federaţiei Tinerilor din Piatra Neamţ” şi alocarea unui sediu de către primărie unde tinerii să îşi desfăşoare activitatea; crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra Neamţ unde acestea să îşi poată prezenta activitatea şi proiectele pe care le desfăşoară, inclusiv cele care beneficiază de sprijinul municipalităţii; creşterea bugetului alocat de către Primăria Piatra Neamţ pentru finanţările rambursabile pentru legea 350/2005; înfiinţarea unui Consiliu Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.

 

Reamintim că marţi s-au desfăşurat consultările cu directorii unităţilor de învăţămînt, asistenţi medicali şcoli şi reprezentanţii centrelor de permanenţă, miercuri, cu reprezentanţii ONG-urilor, instituţiilor de cultură, cluburi sportive, asistenţă socială, culte, iar joi, primarul Dragoş Chitic s-a întîlnit cu reprezentanţii Consiliului Local al Tinerilor şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Piatra Neamţ.

„Mulţumesc tuturor celor care au participat la întîlnirile consultative din această săptămînă. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întîlniri, iar interesul participanţilor a fost în creştere de la an la an. Sîntem o primărie deschisă şi transparentă, am implementat o guvernare locală de tip participativ prin încurajarea populaţiei să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetăţean contează şi este importantă, fiecare categorie socio-profesională din oraş trebuie să simtă respectată şi să aibă în administraţia pietreană un partener de încredere. În urma întîlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acţiuni al municipalităţii pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetăţenii , cu reprezentanţii diverselor categorii socio-profesional, ne ajută să fim mai eficienţi , să asigurăm un climat favorabil desfăşurării activităţii pentru fiecare, să funcţionăm ca într-o familie, să creştem gradul de confort al fiecărui locuitor al oraşului şi să dezvoltăm împreună comunitatea noastră”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar trimis la Ocna

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, care a fost condamnat pentru tîlhărie, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Centrul Educativ Tîrgu-Ocna din Bacău.

“La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 20 ani, față de care Judecătoria Roman a dispus măsura internării într-un centru educativ pentru un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tîlhărie și tîlhărie calificată.

În fapt, în perioada iunie 2014 – martie 2015, prin acte de violență, a deposedat mai multe persoane de telefoane mobile, sume de bani și produse alimentare. Acesta a fost condus şi introdus în Centrul Educativ Târgu-Ocna din Bacău”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Şoferia” l-a trimis la penitenciar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani, care a fost condamnat pentru că a condus un vehicul neîmatriculat, fără permis şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Piatra Neamț pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roznov.

Cel în cauză era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending