Contactează-ne

Actualitate

Iluminat festiv şi cadouri de Moş Nicolae, la Tîrg

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ copiii s-au întîlnit la Casa Culturii cu moşul cel darnic, după un spectacol ■ la finalul evenimentului s-au aprins oficial luminiţele de sărbătoare în Orăşelul Copiilor ■

Primăria Tîrgu Neamţ a pregătit, ca în fiecare an, momente plăcute copiilor din localitate, în numele Sfîntului Nicolae. În după-amiaza zilei de 6 decembrie, cei mici au fost invitaţi la Casa Culturii la un spectacol interactiv, cu personaje amuzante, apoi pe scenă a urcat Moş Nicolae, care le-a împărţit surprize dulci. La finalul manifestării, toţi cei din sala de spectacole au ieşit în parcul din vecinătate, pentru momentul aprinderii luminiţelor de sărbătoare. Aici se amenajează în fiecare iarnă Orăşelul Copiilor, instalaţiile luminoase conferind locului un aspect feeric după lăsarea întunericului, chiar dacă zăpada se lasă aşteptată. Şi pe cele două bulevarde care traversează centrul s-a dat startul iluminatului festiv, astfel că în urbea de sub Cetate se face deja simţită atmosfera Sărbătorilor de iarnă. De altfel, tîrgnemţenii au putut asculta duminică, 8 decembrie, primele colinde, la Festivalul Corurilor parohiale Lumina lui Hristos, cu intrare liberă. Pe scena Casei Culturii cu evoluat Corul Kir Neonil al Paraclisului Spitalului Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ, Corul Parohiei Sfîntul Ilie Tîrgu Neamţ, Corul Parohiei Sfinţii Voievozi Tîrgu Neamţ, Corul catehetic Copii ai aceluiaşi Dumnezeu al parohiei Boiştea, Corul Parohiei Sfîntul Spiridon Tîrgu Neamţ, Corul de copii al Parohiei Rădeni, Corul Vestitorii Bucuriei al Filialei Tîrgu Neamţ a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români, Corala preoţească Păstorul cel Bun a ProtopopiatuluiTîrgu Neamţ. Programul Casei Culturii pentru decembrie va continua sub semnul Sărbătorilor de iarnă, dar se vor derula şi alte activităţi organizate de diferite instituţii şi asociaţii. Pe 13 decembrie va fi Şezătoare la bădiţa Creangă, în cadrul Zilelor Ion Creangă, pentru ca în următoare zi să aibă loc o serbare de sfîrşit de an prezentată de Clubul Copiilor şi Elevilor Tîrgu Neamţ şi un spectacol caritabil prezentat de Asociaţia Magia Copilăriei şi Alex Dance Club Tîrgu Neamţ. Între 16 şi 20 decembrie, sala de spectacole va găzdui serbări ale şcolilor şi grădiniţelor, iar pe 17 decembrie, locuitorii din zonă sînt invitaţi la un concert de colinde al renumitei corale Armonia din Constanţa. Pe 19 decembrie, se va desfăşura spectacolul caritabil Din suflet pentru Crăciun, prezentat de Colegiul Tehnic Creangă, urmat de un spectacol de dansuri, muzică populară, de datini şi obiceiuri al Ansamblului Ozana. Pe 22 decembrie, copiii sînt invitaţi să se întîlnească cu Moş Crăciun, cu prilejul unor manifestări ale Detaşamentului de Pompieri al trupei Andirino Iaşi. Luna se va încheia cu un spectacol la trecerea dintre ani, pentru Revelion 2020, în piaţa Adormirea Maicii Domnului. Vor cînta Anişoara Puică, din Republica Moldova şi Yarina Cozma, evenimentul culminînd cu un foc de artificii.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending