Contactează-ne

Actualitate

Chiar nu ne e ruşine? Şi fără mască, şi fără plasmă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bilanţul, recordul, cumplit pentru doar 24 de ore: 1.356 de cazuri noi de COVID-19. 35 de morţi. De COVID-19 sau de… ciudă, nu sunt un specialist epidemiolog şi nici (măcar) medic legist să pot să spun de ce mor cei care mor.

Oricum ar fi, sunt morţi. S-au dus. La cimitir. Sperăm să mai fie locuri în cimitire că în spitale nu prea mai sunt. Aici suntem. Aici am ajuns. Iar specialiştii, evident plătiţi de “Oculta Mondială”, (cine dracu’ să mai aibă bani să plătească pe sărăcia asta decât Bill Gates, Soroş sau alţi oculţi?!), spun că va fi mai rău. Nu-i cred. Dacă se aglomerează în cimitire, se eliberează locuri în spitale. Nu-i aşa? Deci e de bine, când e de rău. Depinde de unde priveşti. Din cimitir sau… din oricare altă parte.

Pentru “curajoşii” care au refuzat şi refuză masca sau orice formă de distanţare socială, am o singură întrebare: cu acelaşi “curaj” cu care au refuzat masca, vor accepta şi moartea? Nu a lor, moartea e o izbăvire pentru… decedat, dar poate fi o “problemă” pentru cei rămaşi în urmă. Mă gândesc, şi evident sper să nu se întâmple, la moartea cuiva drag lor. Nu din cauză de COVID-19, din cauză de lipsă de paturi în spitale, lipsă medic care să îi îngrijească, lipsă… Din cauză de lipsuri. Nu ar fi meritat să fi purtat masca ca să nu ajungem în halul în care am ajuns, cu atâtea lipsuri?

Deşi nu obişnuiesc să mă uit peste gardul vecinului, nu pot să nu constat că noi am ajuns să murim de COVID-19 pe când Europa se pregăteşte să scape de el. Iar suntem în urma vremurilor.

Cât priveşte partea cu plasma. Zic unii că tratamentul cu plasmă imună ar fi fost de ajutor. Adică ar fi putut salva nişte “amărâte” de vieţi. Şi, la Neamţ, am primit, donaţie, adică fără bani (şi fără comision. De aici o fi fost problema) un echipament ca să recoltăm plasmă de la vindecaţii de COVID. L-am folosit? Întreb, l-am folosit? Aud că “vedete” (soţul Escăi se califică la categoria vedete!?), au beneficiat de acest tratament. Un nemţean amărât, asta da populism, vor spune unii, a beneficiat?

Şi mai revin şi la spitalele pline. Domnule Ionel Arsene vă permit să postaţi pe pagina mea de Facebook ştirea că spitalul modular de la Iaşi e funcţional şi poate primi pacienţi. Văd că mai nou sunteţi ocupat până peste poate cu asfaltat drumuri. Ar fi bine, dacă nu ar fi… cinic. Ne asfaltaţi drumuri în loc să terminaţi spitalul pentru că pe drumurile asfaltate dricul merge mai lin? Nu ne hurducăm când ne ducem la groapă?

De drumuri asfaltate am avut nevoie şi până acum şi avem în continuare, dar acum avem mai multă nevoie de paturi de spital. Ăla de la Iaşi de au dat nemţenii “meleoane” de euro pentru el ar fi numai bun. Cum aţi cărat pe scări aparatul de testare de la SJN, ăla de a costat din bani publici dublu faţă de cât a costat unul mai performant din bani privaţi, nu puteţi împinge şi nişte containere din Turcia ca să aibă “nemţenii dumneavoastră” unde respira greu, dar cu şanse de vindecare, din cauză de COVID? Sau din orice alte cauze. Că banii, noştri, ai nemţenilor, i-aţi dat deja, iar spitalul cam.. întârzie?

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ion

    31 iulie 2020 at 7:18 AM

    Bravo PNL. Țineți o tot asa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending