Contactează-ne

Actualitate

Acţiuni în campania 10 pentru siguranţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ poliţiştii de prevenire au organizat 11 activităţi preventive, la care au participat peste 1.200 de elevi

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

La început de an şcolar, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi au continuat demersurile dedicate acestui eveniment, prin activităţi punctuale de informare în scopul prevenirii victimizării minorilor din cadrul Campaniei naţionale „10 pentru siguranţă”. Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Neamţau participat la 11 activităţi preventive cu elevii din şcoli de pe raza judeţului la care au fost prezenţi 1.233 de elevi şi 64 de cadre didactice. „Activităţile au urmărit creşterea gradului de informare a acestora cu privire la măsurile elementare de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a preveni implicarea în evenimente negative pe timpul deplasării la/de la şcoală şi în incinta unităţilor de învăţămînt precum şi informaţii privind modalităţile de gestionare a unor evenimente negative în care ar putea fi implicaţi sau la care ar putea fi martori“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ. De asemenea, au fost transmise informaţii ce au urmărit familiarizarea şcolarilor cu regulile pe care trebuie să le respecte atunci cînd se deplasează pe drumurile publice, modul în care trebuie să se comporte în relaţiile cu colegii, consecinţele comportamentului violent, precum şi recomandări pentru siguranţa acestora în mediul online. Elevii au primit materiale informative preventive constînd în orare şcolare, semne de carte şi flyere cu sfaturi preventive specifice ciclurilor de învăţămînt primar, gimnazial şi liceal. Copiii au fost sfătuiţi să nu intre în vorbă cu necunoscuţi, să nu accepta cadouri de la ei şi să nu ia la şcoală lucruri de valoare. Elevilor, dacă se simt urmăriţi pe stradă, le este recomandat să se îndrepte către o zonă aglomerată sau să intre într-un magazin; dacă sînt în pericol pe stradă, în locuri publice sau în scara blocului, să strige cît mai tare după ajutor; să traverseze strada numai pe trecerea pentru pietoni. Mai este indicat să nu se certe cu colegii, să nu-i jignească şi să nu se ia la bătaie cu aceştia. Atunci cînd navighezi pe internet, fii atent la cei care îţi cer informaţii personale! Nu da niciodată numele, adresa, parola sau fotografii şi nu stabili întîlniri cu persoane pe care le cunoşti în mediul virtual.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Condamnaţi la închisoare, prinşi şi trimişi la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Două persoane din Neamţ, care au fost condamnate definitiv la pedepse cu închisoarea, au fost prinse recent de poliţiştii nemţeni şi trimise în penitenciar. De asemenea, un puşti de 15 ani a fost internat într-un Centru Educativ, după ce a comis infracţiunea de tîlhărie calificată

Pe 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Supravegheri Judiciare și Urmăriri au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tîlhărie calificată.

De asemenea, polițiștii au depistat și un minor, de 15 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a dispus, la data de 5 decembrie a.c., internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 9 luni, pentru săvîrșirea infracțiunii de tîlhărie calificată.

Minorul a fost condus de polițiști la Centrul Educativ Tîrgu Ocna.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Bodești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Chinezării” confiscate de polițiști

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

121 de articole, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 de lei au fost confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

“La data de 4 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamț au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri.

Astfel, la un punct de lucru aparținând unei societăți comerciale din Roznov, adiministrate de o femeie de 32 de ani, din China, polițiștii au descoperit 121 articole (jucării, ghiozdane și încălțăminte pentru copii), care aveau mărci similare cu mărci înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 4.000 de lei.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse, susceptibile a fi contrafăcute, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării.

Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R”, au transmis oamenii legii din Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bănuită de furt, căutată de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

O femeie bănuită de comiterea infracţiunii de furt este căutată de poliţiştii nemţeni, care cer sprijinul populaţiei pentru prinderea ei.

“Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unei femei, bănuită de comiterea infracțiunii de furt.

Aceasta a fost surprinsă de camera video amplasată la un bancomat din municipiul Roman.

După vizualizarea imaginilor surprinse de camera de supraveghere, poliţiştii au constatat faptul că, la data de 13 octombrie 2018, în jurul orei 13.20, femeia ar fi sustras o sumă de bani, uitată de o persoană în fanta unui bancomat.

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Oricine poate oferi informaţii care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să anunţe Secția de Poliție Rurală Ion Creangă, la telefon 0233/207026 sau să apeleze 112!”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Folosește ← → (săgețile) pentru navigare

Citește știrea

Trending