Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Doar unul e fericit după contestaţiile la Evaluare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamţ, s-au prezentat la examen 4.253 de candidaţi, absentînd 79 ■ au fost depuse 210 contestaţii ■ diferenţele dintre nota iniţială şi cea finală au fost între 25 de procente şi aproape un punct ■ după corectarea contestaţiilor, 3017 candidaţi au avut note de trecere ■

Ministerul Educaţiei a afişat sîmbătă, 28 iunie, rezultatele finale ale Evaluării Naţionale, diferenţele dintre notele acordate înainte şi după soluţionarea contestaţiilor fiind de la 0,25% în plus sau în minus, pînă aproape la un punct.

Astfel, după corectarea tezelor celor nemulţumiţi, numărul elevilor promovaţi din Neamţ, cu medii peste 5, a crescut cu unul, de la 3.016 la 3.017, la examen participînd 4.253 de absolvenţi.

„S-a încheiat examenul de Evaluare Naţională. La nivelul judeţului au fost prezenţi la examen 4.253 copii. Au fost absenţi 79 de elevi, procentul care a depăşit pragul notei 5 fiind de peste 70%. Este mai mare ca anul trecut. Vreau să tranmsmit felicitări tuturor celor implicaţi în examen. Mă refer la conducerile de şcoli, la profesorii corectori, la copii şi părinţi. A fost un examen pe care l-am dus, împreună, foarte bine, adică l-am organizat şi derulat fără nici un fel de probleme. Au fost 201 contestaţii, din care 126 la Română şi 75 la Matematică“, declara Mihai Obreja, inspector general şcolar.

Conform datelor obţinute în urma contestaţiilor, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 70,94%. După rezolvarea celor 201 contestaţii, situaţia medilor la nivel de judeţ se prezintă astfel: 21 medii generale de 10, iar 758 între 8 şi 8,99. 1.236 de elevi au primit note între 4,99- 5,00, 452 între 5 şi 5,99, 512 între 6 şi 6,99, 654 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 7,99.

Au obţinut note între 8 şi, 8,99, 758 candidaţi, iar 620 între 9 şi 9,99. Numărul elevilor care au obţinut medii maxime, 10, a fost în Neamţ de 21, şapte dintre ei fiind înt-o clasă de la Colegiul Naţional Petru Rareş Piatra Neamţ. Anul trecut, şase elevi din judeţ au reuşit această performanţă. Înscrierile la liceu încep de joi, 2 iulie. Inspectoartul Şcolar a publicat pe site-ul său două ordine ale Ministerului Educaţiei prin care directorii de şcoli sînt atenţionaţi că trebuie să pregătească admiterea computerizată, în sensul de a publica Ordinul de Ministru privind calendarul admiterii în licee şi şcoli profesionale, cu anexele sale, actualizînd graficele de completare a opţiunilor în fişele elevilor.

Înscrierea candidaţilor pentru învăţămîntul liceal se vor face între 2 şi 6 iulie, iar repartizarea computerizată în învăţămîntul liceal de stat va avea loc în 10 iulie. Din analiza făcută rezultă faptul că în acest an şcolar stressul copiilor a fost şi mai mare ţinînd cont de faptul că Examenul de Evaluare Naţională s-a desfăşurat “cu masca pe figură”, dar şi a faptului că pregătirea pentru examen s-a făcut în cea mai mare parte a şcolilor doar o săptămînă, recapitularea realizîndu-se după un semestru de învăţămînt on-line.

În aceste condiţii stresul admiterii computerizate va fi cu atît mai mare cu cît anul trecut nici un liceu din judeţul Neamţ nu a avut ultima medie de admitere mai mare de 9,00.

Advertisement








Trending