Contactează-ne

Actualitate

Student din Neamţ la Luton, despre cum e viaţa în izolare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Vlad Mihociu s-a stabilit în Marea Britanie şi studiază Producţie Media la Barnfield College ■ din cauza restricţiilor impuse de pandemie a fost nevoit să amîne mai multe proiecte, care presupuneau o participare numeroasă ■

Vlad Mihociu, romaşcan stabilit din august 2018 în Marea Britanie, la Luton, este student la Barnfield College, unde învaţă Producţie Media. În timpul liber, aşa cum o fac milioane de tineri în Occident, lucrează part-time la o companie, Flamingo Horticulture, pentru a-şi acoperi o parte din cheltuielile cu sutiile universitare.

Tînărul este absolvent al Liceului Industrial Vasile Sav din Roman şi are o poveste de viaţă fantastică. Provenind dintr-o familie cu posibilităţi materiale modeste, dar ambiţios peste măsură şi dornic să-şi depăşească starea socială, a învăţat uneori la lumina lumînării, fiind unul dintre elevii apreciaţi ai şcolii, aprecieri de care se bucură şi acum în Anglia.

Cu o voinţă extraordinară, tînărul s-a apropiat sufleteşte de o familie de romaşcani, care l-au luat cu ei în Marea Britanie, singura condiţie pe care i-au impus-o fiind de a-şi continua studiile. „M-am stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii în august 2018 şi sînt student la Barnfield College, unde studies pe partea de Producţii Media. Aici am avut prilejul să învăţ să regizez, să montez şi să realizez videoclipuri muzicale şi emisiuni radio. M-aţi rugat să vă relatez despre modul în care decurge viaţa în această perioadă, extrem de complicată, creată de pandemia care a întos Planeta cu susul în jos.

În Luton au fost confirmate 205 cazuri de coronavirus, ceea ce nu înseamnă chiar foarte mult raportat la numărul de locuitori ai oraşului. Şi aici au fost impuse reguli de distanţare socială, care presupun ca între persoane să rămînă cel puţin 2 metri distanţă.

Şi aici, în supermarket-uri, există o anumită restricţie la cantitatea de alimente pe care cineva doreşte să o cumpere. Autorităţile au permis părăsirea domiciliului pentru cîteva ore pe zi pentru plimbări, activităţi sportive, urgenţe medicale. Învăţămîntul a fost închis complet, dar cursurile se desfăşoară în mediul on-line.

Eu am fost nevoit să anulez un proiect media, în care trebuia să lucrez cu foarte multe persoane. Am fost sfătuit să-l înlocuiesc cu altele, care pot fi realizate acasă“, a povestit Vlad Mihociu. Şi în Marea Britanie locurile de muncă au fost, pentru moment, închise şi înlocuite cu activităţile ce pot fi efectuate de acasă, guvernul asigurînd o schemă de finanţare a celor obligaţi de pandemie să-şi întrerupă serviciul.

Vlad mai spune că este impresionat de faptul că în Anglia cei obligaţi să rămînă în izolare primesc telefoane de la autorităţi, care se interesează de starea lor de sănătate şi de modul în care se descurcă în perioada pandemiei: „Gînduriler mele se îndreaptă spre cei dragi, rămaşi acasă. Cu mama discut, ca toată lumea, acum, pe WhatsApp şi o sfătuiesc să nu iasă din cază pentru a se proteja. Vă doresc, tutoror celor de acasă multă sănătate şi sînt convins că vom trece şi peste acest impas sanitar, care a pus la grea încercare omenirea“, a mai spus Vlad Mihociu.

Advertisement








Trending