Contactează-ne

Actualitate

Schiţe inspirate din arta populară, la GT Kirileanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Biblioteca Judeţeană găzduieşte pe simezele Sălii Cupola expoziţia colectivă a elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamţ, Liceul de Arte Victor Brauner, Liceul de Artă Cluj, Liceul de Artă Oradea, Şcoala Gimnazială Grumăzeşti, Liceul Particular Nr. 1 Piatra Neamţ, Clubul Copiilor Roman, Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ, Şcoala Gimnazială Dumbrava Roşie, Colegiul Tehnologic Dimitrie Leonida Piatra Neamţ şi Şcoala Gimnazial nr. 5 Piatra Neamţ. Intitulată „Schiţe inspirate din arta populară“, aceasta cuprinde secţiunile: ceramică Cucuteni, Oraşul Piatra Neamţ, Schiţe inspirate din arta populară şi Ia românească. Partenerii evenimentului sînt Inspectoratul Şcolar Neamţ, Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamţ şi Asociaţia AAA Centrul Regional de Educaţie Estetică Piatra Neamţ. Vernisajul a avut loc joi, 30 mai, urmat de colocviul intitulat „Metoda Micul prinţ în învăţămîntul preşcolar, gimnazial şi liceal“ susţinut de prof. dr. Gheorghe Cuciureanu de la Liceul de Arte „Victor Brauner“. Coordonatorii proiectului sînt prof. Elena Ispas şi prof. dr. Gheorghe Cuciureanu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bucătărie incendiată “în joacă”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Joaca unor copii cu focul a provocat un incendiu într-un apartament din municipiul Roman, vineri, 21 februarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, fiind afectat doar mobilierul din bucătărie.

“În jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta în bucătărie. Pompierii au stins localizat și lichidat incendiul. Nu au fost victime. Au ars obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătrînul dispărut a fost găsit în Bucureşti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bătrînul, dat dispărut de soţie după ce a plecat de acasă spunînd că merge în judeţul Olt a fost găsit de poliţişti. Însă nu în localitatea spre care a spus că pleacă, ci în Capitală.

“La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție au depistat, pe raza municipiului București, pe numitul Muraru Neculai, de 75 de ani, dispărut la data de 11 februarie 2020.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti, urmînd a fi încredințat familiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că, pe perioada dispariţiei, bărbatul s-a aflat pe raza municipiului București şi nu a fost victima vreunei infracţiuni.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați, la data de 19 februarie, de către o femeie, de 74 de ani, din Tîrgu Neamț, cu privire la faptul că soțul său Muraru Neculai, de 75 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul în data de 11 februarie 2020, deplasându-se pe raza județului Olt și nu a mai revenit până în prezent.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Reţinuţi pentru ameninţare şi influenţarea declaraţiilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 34 de ani şi un bărbat 38 de ani, bănuiţi că prin ameninţare ar fi dorit să determine două persoane să-şi retragă declaraţiile date într-un dosar penal, au fost încătuşaţi de poliţişti.

“La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au identificat și reținut pentru 24 de ore o femeie de 34 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Bodești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Investigațiile au relevat faptul că, cei în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și ar fi efectuat presiune asupra a două persoane de 40, respectiv 52 de ani, din localitatea Bodești, cu scopul de a-și retrage declarațiile date într-o altă cauză penală.

Cei doi au fost depistați de polițiști și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.

Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending