Contactează-ne

Advertorial

”PSD, scandalagiul politicii româneşti”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ consideră senatorul PNL de Neamt Eugen Ţapu – Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a făcut recent o declaraţie politică în care acuză PSD că a pornit o campanie de răspândire de ştiri false, în speranţa că va stârni panică şi va câştiga electoral. „Incapabil de reformă internă, cu o credibilitate din ce în ce mai scăzută în rândul românilor, PSD continuă să joace acelaşi rol de scandalagiu al politicii româneşti, cu declaraţii la limita trivialităţii, limbaj suburban, greu digerabil. Nici după două rânduri de alegeri în care a pierdut tot ce putea pierde, PSD nu înţelege că a face politică înseamnă proiecte, programe, viziune de dezvoltare.

Însă, cea mai josnică formă de exprimare în spaţiul public a PSD o reprezintă răspândirea de ştiri false, cu speranţa că va stârni panică şi-şi va recâştiga un electorat pe care mult prea multă vreme l-a ţinut captiv, dar care astăzi şi-a schimbat orientarea.

Iar ca lucrurile să fie clare, în calitate de vicepreşedinte al Grupului PNL din Senat, le reamintesc celor de la PSD că PNL nu taie nici pensii şi nici salarii. PNL a alocat bugete mai mari domeniilor  Educaţie şi Sănătăte, decât în 2019, iar salariile profesorilor au fost majorate de la 1 ianuarie, aşa cum a fost majorat şi salariul minim de la  2.080lei la 2.230 de lei. Tot PNL este partidul care a iniţiat un amplu program de stopare a tăierilor de păduri, prin extinderea reţelelor de gaze în casele românilor, tot PNL este cel care a scăzut preţul carburanţilor la pompă şi tot PNL este partidul care a eliminat supraimpozitarea contractelor de muncă part-time.

În domeniul infrastructurii rutiere, Moldova nu a beneficiat de nicio atenţie substanţială din partea ministrului Răzvan Cuc. Da, au lăsat Moldova de izbelişte iar astăzi PNL repară. Drumul expres Piatra Neamţ – Bacău devine o certitudine, prin semnarea contractului pentru studiu de fezabilitate, la fel ca şi autostrada A13 Braşov – Bacău. Şi în ceea ce priveşte Autostrada Unirii există asigurată finanţare, deşi ani de-a rândul PSD a refuzat să acceseze fonduri. PNL va continua finanţările prin PNDL, dar  nu va accepta ca banii publici să ajungă în buzunarele unor apropiaţi ai PSD.

Sunt realităţi pe care oricât de mult ar vrea PSD să le eludeze, nu reuşeşte. De aici şi neputinţa exprimată prin răspândirea de ştiri false”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare, vicelider al Grupului PNL din Senat.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    3 martie 2020 at 12:32 PM

    Cel mai tare grup din sistemul penitenciar romanesc este grupul psd !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

“Vrem ca judeţul Neamţ să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmă deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc

Deputatul PNL de Neamţ Mugur Cozmanciuc a formulat un comunicat de presă în care afirmă că îşi doreşte ca judeţul să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei.

În acest sens, alături de primarul de Piatra Neamţ şi de prefectul de Neamţ, a inspectat o serie de spaţii sportive care pot susţine unităţi medicale mobile sau pot fi transformate în depozite pentru material şi echipament medical. “Vrem ca judeţul Neamţ să fie pregătit pentru orice scenariu al epidemiei COVID-19.

Am inspectat astăzi, împreună cu domnii George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, şi Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, două baze sportive care pot susţine unităţi medicale mobile sau pot fi transformate în depozite pentru material şi echipament medical.

Este vorba de stadionul Ceahlăul şi Sala Polivalentă, din municipiul Piatra Neamţ. Aceste două obiective sunt suficient de mari şi suficient de bine compartimentate pentru a face faţă cerinţelor, în cazul în care situaţia o va impune.

Lucrăm, în continuare, la diferite scenarii de acţiune pentru a fi siguri că suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Asigurăm măsurile necesare pentru securitatea sanitară a nemţenilor. În momentul de faţă, aceasta este prioritatea zero!”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Actualitate

”Guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Şapu- Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a declarat că guvernul a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic, decizia fiind luată în urma consultării cu mediul privat.

“În urma consultărilor cu mediul privat, Guvernul Orban a simplificat procedurile de acordare a şomajului tehnic. Astfel, una din cele mai importante decizii este aceea că angajatorii nu mai trebuie să avanseze din propriile resurse financiare plăţile către angajaţii care beneficiază de şomaj tehnic.

Plăţile se vor face direct  de către AJOFM, după 15 zile în loc de 30 de zile, aşa cum era prevăzut iniţial. O primă tranşă se va deconta la începutul lunii aprilie, pentru perioada 16 – 31 martie, urmată de o a doua, la începutul lunii mai, pentru perioada 1 – 16 aprilie. Pentru a cîştiga timp şi pentru a elimina eventualele disfuncţionalităţi cauzate de birocraţie, angajatorii pot depune cererile şi on-line. Indemnizaţia de şomaj tehnic reprezintă 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.

Angajatorii care vor primi sume pentru plata angajaţilor trecuţi în şomaj tehnic, au obligaţia să le vireze în maxim trei zile din momentul încasării acestora. O altă prevedere importantă o reprezintă facilităţile acordate altor categorii de profesionişti, cluburi sportive, persoane fizice, întreprinderi individuale, PFA. Şi aceştia vor primi 75% din salariu mediu brut pe ţară, în baza unei declaraţii pe propria răspundere”, a declarat Eugen Ţapu – Nazare, vicelider al Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Actualitate

Facilităţi pentru transportatori şi coridoare speciale pentru alimente şi medicamente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu

Pentru a preîntîmpina eventualele dificultăţi ale conducătorilor auto, angajaţi ai operatorilor de transport rutier români, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a intervenit la statele membre ale Uniunii Europene, pentru ca autorităţile de control ale acestora să ia în calcul prelungirea valabilităţii tuturor documentelor eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), care ar putea expira în perioada în care este instituită starea de urgenţă.

Este vorba despre: licenţele comunitare şi copiile conforme ale acestora; certificatele de transport în cont propriu şi copiile conforme ale acestora; licenţele pentru activităţi conexe transportului rutier – activităţi desfăşurate de autogări şi intermediere a operaţiunilor de transport rutier; autorizaţiile de transportul alternativ / în regim de închiriere; autorizaţiile pentru transportul rutier naţional contra cost şi copiile conforme ale acestora; autorizaţiile pentru şcolile de conducători auto; atestatele/certificatele profesionale. ”Este un demers extrem de necesar, pentru ca fluxul aprovizionării cu medicamente, alimente, alte produse de bază să nu fie întrerupt.

Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat şi stabilirea de urgenţă a unor coridoare de transport, pentru transporturile rutiere, feroviare şi portuare, prin toate punctele de frontieră, inclusiv prin cele închise în această perioadă publicului”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu – Nazare.

Ministrul Lucian Bode a propus şi exceptarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a măsurilor privind perioadele de conducere şi odihnă ale şoferilor, pentru transportul naţional şi internaţional de mărfuri. Ministrul român a mai solicitat Comisiei Europene şi identificarrea posibilităţilor de finanţare pentru sprjinirea companiilor care activează în domeniul transporturilor.

”La nivelul Uniunii Europene, deciziile trebuie să fie unitare, pentru că doar aşa putem asigura funcţionarea economiilor europene, chiar şi în situaţii dificile. Zona transporturilor este poate cea mai importantă componentă a economiei româneşti, fără de care toate industriile pot intra în colaps. De aceea, am discutat şi cu reprezentanţii industriei de transport din România şi am stabilit o serie de decizii comune, inclusiv nevoia de accesare a unor scheme de ajutor de stat pentru toate modurile de transport, care să permită ca, la încheierea perioadei de criză, firmele româneşti de transport să-şi revină rapid”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Acest nou set de măsuri apare pe fondul suspendării în România a tuturor curselor spre şi dinspre Italia şi Spania pentru 14 zile, sistarea transportului internaţional de persoane pe relaţia cu Italia, carantinarea pentru 14 zile a navelor provenite din zonele roşii, dar şi suspendarea anumitor trase feroviare de călători pînă la 31 martie 2020.

Citește știrea

Trending