Contactează-ne

Advertorial

”PSD, scandalagiul politicii româneşti”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ consideră senatorul PNL de Neamt Eugen Ţapu – Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare a făcut recent o declaraţie politică în care acuză PSD că a pornit o campanie de răspândire de ştiri false, în speranţa că va stârni panică şi va câştiga electoral. „Incapabil de reformă internă, cu o credibilitate din ce în ce mai scăzută în rândul românilor, PSD continuă să joace acelaşi rol de scandalagiu al politicii româneşti, cu declaraţii la limita trivialităţii, limbaj suburban, greu digerabil. Nici după două rânduri de alegeri în care a pierdut tot ce putea pierde, PSD nu înţelege că a face politică înseamnă proiecte, programe, viziune de dezvoltare.

Însă, cea mai josnică formă de exprimare în spaţiul public a PSD o reprezintă răspândirea de ştiri false, cu speranţa că va stârni panică şi-şi va recâştiga un electorat pe care mult prea multă vreme l-a ţinut captiv, dar care astăzi şi-a schimbat orientarea.

Iar ca lucrurile să fie clare, în calitate de vicepreşedinte al Grupului PNL din Senat, le reamintesc celor de la PSD că PNL nu taie nici pensii şi nici salarii. PNL a alocat bugete mai mari domeniilor  Educaţie şi Sănătăte, decât în 2019, iar salariile profesorilor au fost majorate de la 1 ianuarie, aşa cum a fost majorat şi salariul minim de la  2.080lei la 2.230 de lei. Tot PNL este partidul care a iniţiat un amplu program de stopare a tăierilor de păduri, prin extinderea reţelelor de gaze în casele românilor, tot PNL este cel care a scăzut preţul carburanţilor la pompă şi tot PNL este partidul care a eliminat supraimpozitarea contractelor de muncă part-time.

În domeniul infrastructurii rutiere, Moldova nu a beneficiat de nicio atenţie substanţială din partea ministrului Răzvan Cuc. Da, au lăsat Moldova de izbelişte iar astăzi PNL repară. Drumul expres Piatra Neamţ – Bacău devine o certitudine, prin semnarea contractului pentru studiu de fezabilitate, la fel ca şi autostrada A13 Braşov – Bacău. Şi în ceea ce priveşte Autostrada Unirii există asigurată finanţare, deşi ani de-a rândul PSD a refuzat să acceseze fonduri. PNL va continua finanţările prin PNDL, dar  nu va accepta ca banii publici să ajungă în buzunarele unor apropiaţi ai PSD.

Sunt realităţi pe care oricât de mult ar vrea PSD să le eludeze, nu reuşeşte. De aici şi neputinţa exprimată prin răspândirea de ştiri false”, a declarat senatorul PNL de Neamţ Eugen Ţapu Nazare, vicelider al Grupului PNL din Senat.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    3 martie 2020 at 12:32 PM

    Cel mai tare grup din sistemul penitenciar romanesc este grupul psd !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț: „Racordarea clienților casnici la gaze este gratuită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Extinderea rețelei de gaz în toate gospodăriile din județul Neamț este și va fi o prioritate pentru Partidul Național Liberal. O altă veste bună pentru cetățeni este faptul că racordarea la rețeaua de gaze naturale a clienților casnici va fi gratuită, indiferent de distanța față de rețea.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat un ordin în acest sens, prin care costurile de racordare vor fi suportate de operatorul de distribuţie.

Este o măsură necesarăși benefică, pentru ca toți consumatorii, inclusiv cei din categoria consumatorilor vulnerabili, să aibă posibilitatea să fie racordaţi la rețeaua de gaze naturale şi să beneficieze de acest serviciu.

Și în județul Neamț Guvernul PNL a făcut pași concreți pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Se construiește Stația de Comprimare gaze naturale de la Gherăești Neamţ și Depozitul de material tubular, ca parte a proiectului ”Dezvoltări ale SNT în zona de Nord-Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre/dinspre Republica Moldova”, construcție fir liniar DN 700, tronson Onești-Gherăești.

În plus, Guvernul PNL a lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi. România are la dispoziție un miliard de euro, bani europeni, pentru extinderea rețelei de gaz.

Primarii și consilierii locali din comunitățile în care gospodăriile nu sunt conectate încă la rețeaua de gaz pot depune proiecte la Ministerul Fondurilor Europene, până la 17 decembrie, data limită.

Fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 25 milioane euro.

Pot depune proiecte:Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației sau Autoritățile publice locale (APL) din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, individual, sau în parteneriat cu alte APL.

Condițiile pentru accesarea acestei finanțări de către primari:proiectele depuse să racordeze cel puțin 1.000 de noi gospodării – se încurajează asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale; proiectele să fie implementate până în decembrie 2023, neputând fi fazate în viitoarea perioadă de programare – ceea ce asigură viteza implementării.

Activitățile care pot fi finanțate:Construirea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;Construirea stațiilor de reglare, măsurare – predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;Construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli, etc), în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;Construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.”

Echipa de comunicare PNL Neamț

Citește știrea

Actualitate

Eugen Țapu, PNL:”Personalul competent din sectorul bugetar nu va avea de suferit. Declarațiile lui Ionel Arsene sunt fabulații iresponsabile”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Senatorul PNL de Neamţ, Eugen Ţapu Nazare a formulat recent o declaraţie de presă în care îi răspunde preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

“Mult prea preocupat de campania electorală, absent nemotivat de la problemele reale ale nemțenilor, Ionel Arsene recurge, din nou, la limbajul care l-a consacrat. Dacă la mijloc ar fi vorba doar despre aversiunea patologică pe care o  are față de PNL, motivată și de faptul că nu mai are majoritate în Consiliul Județean, nu ar fi o catastrofă. Doar că, de această dată, ieșirea publică a lui Ionel Arsene are darul de a-i neliniști pe cei care lucrează în sectorul bugetar.

Se cuvine un răspuns, dar nu pe măsura pe care-l merită acest individ. În concluzie, personalul bugetar poate sta liniștit. Nimeni din Guvernul PNL, nici cel de acum, nici cel de după alegerile parlamentare, nu a avansat și nu are în intenție nici scăderea salariilor, nici reducerea posturilor. În sectorul bugetar lucrează oameni competenți, buni profesioniști, oameni care știu să-și facă meseria. Sigur, în instituțiile controlate de PSD, așa cum este și cazul în județul Neamț, și-au găsit loc tot felul de lipitori de afișe, cumetri și amante. În ceea ce-i privește pe aceștia și pentru ei avem un răspuns. Vor pleca!”, a declarat Eugen Țapu-Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senatul României.

Citește știrea

Actualitate

Mugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț: Ionel Arsene își bate joc de nemțeni! Din cauza proastei gestionări, în plină criză pandemică, lasă fără apă peste 100.000 de cetățeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ionel Arsene lovește din nou în cetățenii acestui județ. Din cauza incompetenței crase de care dă dovadă, au de suferit peste 100.000 de nemțeni. Compania ApaServ (aflată în subordinea CJ Neamț) a sistat alimentarea cu apă, iar din această cauză au fost închise mai multe unități de învățământ, pentru a se evita riscul de îmbolnăvire al copiilor noștri.

Este strigător la cer, ca în plină perioadă pandemică, să fie sistată apa, un element vital pentru a ne apăra de infectarea cu noul coronavirus.

Cum este posibil așa ceva? Deși pe perioada campaniei electorale se lăuda că va rezolva problema companiei ApaServ, acum tace – că doar s-a văzut cu ”voturile în saci”, și este total nepăsător de viața nemțenilor.

Așa cum am spus pe perioada campaniei electorale, Ionel Arsene se face vinovat de faptul că nu a atras fonduri europene pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Mai mult chiar, societatea ApaServ are unul dintre cele mai mari prețuri din țară pentru metrul cub de apă, dar oferă servicii de o calitate inferioară.

De asemenea, reamintesc ce spunea ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, prezent la Neamț, despre ApaServ:

”Am avut o discuție cu operatorul de apă canalizare din județul Neamț pe marginea stadiului proiectului de apă-canalizare pe care îl are în pregătire în momentul de față. Este un proiect de o importanță deosebită pentru județul Neamț de care vor beneficia aproximativ 325.000 de nemțeni și are o valoare de peste 250 milioane de euro. Proiect care din păcate este întârziat și este la stadiul la care se derulează procedura de licitație publică pentru selectarea consultantului. Pentru județul Neamț nu este de bun augur pentru că sunt foarte mulți operatori de apă – canalizare în România care asigură aceste servicii publice, care se află deja în stadiul de implementare, față de situația de la nivelul județului dumneavoastră unde sunteți încă în procedură pentru selectarea consultantului”.

Nu vom lăsa lucrurile așa. Consilieri județeni liberali vor sancționa nepăsarea lui Ionel Arsene pentru că nemțenii au dreptul la apă și la condiții bune de trai.

 

Echipa de comunicare PNL Neamț

Citește știrea

Trending