Contactează-ne

Politica

Salturi politice locale: Florentina Luca Moise este vice-primar de Piatra Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ea a făcut rocada cu Eduard Minuț, care a demisionat din postul recent ocupat ■ PSD Neamț ”se menține rezervat față de această situație”, cu precizarea că Florentina Moise nu mai este membru al partidului ■

Într-o mișcare interesantă de politică locală, Florentina Luca Moise, fost inspector general școlar, a fost numită astăzi, 19 martie a.c., vice-primar de Piatra Neamț, pe postul ocupat de Eduard Minuț. Acesta a demisionat iar Consiliul Local a votat în ședința extraordinară încetarea de drept a mandatului de viceprimar al lui Eduard Minuț.
”Am primit astăzi, prin votul colegilor din Consiliul Local Piatra-Neamț, o răspundere care mă obligă și mă onorează: cea de viceprimar al orașului nostru.
E mult de lucru, pentru că sunt multe proiecte în desfășurare pentru pietreni și voi pune umărul să le ducem cu bine la capăt. Se vede treaba că, oriunde aș fi, tot de muncă am parte! Dar experiența în Consiliul Local, precum și cea de management la Casa Corpului Didactic și la Inspectoratul Școlar Neamț își va spune cuvântul. Voi fi, ca întotdeauna, în slujba oamenilor și acest lucru mă motivează.
Sper să mă încurajați, așa cum ați făcut-o mereu! Vă îmbrățișez!” a scris politiciana pe contul de Facebook.
Noul vice primar a primit toate cele 14 voturi ale consilierilor locali prezenți la ședință în persoană. Consilierii PSD nu au participat la vot.
În exclusivitate pentru Monitorul de Neamț, liderul PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, a declarat: ”Florentina Moise nu mai este membru PSD. Este exclusiv treaba PNL modul in care alege să se facă de râs cu această înșiruire de viceprimari. PSD se mentine rezervat față de această situație”.
Va fi interesant de văzut dacă aceasta va fi echipa pentru Primăria Piatra Neamț, respectiv Andrei Carabelea/Florentina Luca versus echipa Adrian Niță/Dragoș Chitic pentru PSD. De asemenea, dacă și cum va contesta PSD numirea noului vice primar. Tot interesant va fi de văzut ce vor spune voci din cele două partide.
Este ultima mișcare dintr-o serie de ”treceri” politice dintr-o tabără într-alta, un fel de încrucișare de ițe de la PNL la PSD și invers, care arată că nu se discută doctrină, ci oportunități. Primarii și consilierii locali se poziționează având în vizor și potențialele finanțări pentru comunitățile locale, nu doar posturile ca atare, ceea ce arată și cum previzionează votul local.
Conturile de Facebook ale liderilor de partide prezintă cu mândrie noile ”capturi politice” care vor candida în beneficiul organizațiilor respective, dar reflectă, în același timp, și confuzia politică generală.
Pe alte meleaguri asta se numește ”katak politik” adică ”politica broaștei”.
C. Varvara
Advertisement
Trending