Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Sute de locuri libere la liceu şi profesională

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 176 locuri la liceu au rămas neocupate în urma primei etape de admitere computerizată ■ în învăţămîntul profesional de stat şi dual, sînt neocupate alte 499 ■ elevii care nu au fost repartizaţi în prima etapă pot să ocupe aceste locuri libere ■

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au ocupat un loc într-un liceu sau o şcoală profesională o pot face în a doua etapă, una care se derulează în perioada 24 iulie – 4 august.

Aceste locuri libere au apărut fie ca urmare a neocupării lor în prima etapă, fie ca urmare a nedepunerii dosarelor de către cei repartizaţi computerizat, în prima etapă. La liceu sînt nu mai puţin de 176 locuri, iar la învăţămîntul profesional de alte 499. Inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, a explicat modalitatea în care vor putea fi ocupate aceste locuri, de către absolvenţii de gimnaziu.

„Locurile libere la etapa a II-a sînt rezultate în urma nedepunerii dosarelor de înscriere, de către o parte din candidaţi în prima etapă. Pentru etapa a II-a, în judeţul Neamţ există 176 locuri libere la liceu, unde nu sînt incluse locurile speciale pentru romi şi nici cele pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale. Dintre acestea, 125 sînt libere la filiera vocaţională, opt locuri sînt libere la filiera teoretică , 44 la filiera tehnologică, 86 locuri speciale sînt pentru copii de etnie romă şi 49 de locuri sînt destinate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Înscrierea şi repartizarea candidaţilor la etapa a II-a se va face, conform procedurilor elaborate de Comisia Judeţeană de Admitere, proceduri pe care noi le-am afişat pe site-ul ISJ şi la sediul şcolilor gimnaziale.

Pentru învăţămîntul profesional au rămas neocupate 499 locuri, din care 422 la învăţămîntul profesional de stat şi 47 locuri la învăţămîntul profesional dual. 42 de locuri sînt destinate special copiilor romi şi 61 locuri pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, atestate cu documente medicale“, a precizat inspectorul general, Mihai Obreja. Reamintim faptul că prin reţeaua de şcolarizare în judeţul Neamţ au fost aprobate pentru anul şcolar 2020-2021 un număr de 3.024 locuri în licee şi şcoli profesionale.

În etapa a doua există locuri libere chiar şi la colegiile de prestigiu precum: Colegiul Naţional Petru Rareş, Colegiul Naţional Gheorghe Asachi, Colegiul Naţional Roman-Vodă, Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ, unde au rămas libere între 6 şi 11 locuri, neocupate de copiii romi sau cei cu cerinţe speciale educaţionale.

Advertisement








Trending