Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Spre 1.000 de slujbe sînt vacante în judeţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la început de septembrie angajatorii scot pe piaţa muncii un număr de 959 de slujbe ■ este de lucru în mai toate domeniile de activitate ■ cele mai multe recrutări de personal se fac în Roman şi Piatra Neamţ ■

Angajatorii nemţeni au în continuare o acut lipsă de personal iar la început de septembrie sînt vacante un număr total de 959 de job-uri libere în cele mai diverse domenii de activitate. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în Roman unde este nevoie de 484 de salariaţi, în reşedinţa de judeţ se caută 419 noi lucrători, iar la Tîrgu Neamţ şansele de angajare sînt reduse pentru că sînt libere numai 59 de slujbe. Cele mai marţi şanse de angajare a celor cu studii superioare rămîn în zona Piatra Neamţ unde ar fi nevoie de un director comercial, un şef birou financiar – contabilitate, se mai caută un inginer specializat în tehnologia sudurii şi un inginer construcţii hidrotehnice. Mai sînt libere trei locuri pentru ingineri în industria lemnului, dar se caută şi un inginer automatist şi un economist. Pentru cei cu studii medii sînt libere 10 posturi de manipulant mărfuri, 35 de slujbe sînt pentru muncitori necalificaţi, la care se mai adaugă 10 locuri de dulgher, 16 sînt pentru cei care pot presta ca fierar betonist, se mai recrutează 10 lăcătuşi construcţii metalice şi 12 lăcătuşi mecanic. Alte 28 de posturi sînt pentru sudori, angajatorii mai caută 19 zidari, dar este nevoie şi de 30 de agenţi de securitate, 13 lucrători comerciali şi tot atîţia ospătari. Mai este de muncă pentru operatori introducere, validare şi prelucrare date, paznici, pizzari, şoferi, vînzători sau vulcanizatori. La Roman licenţiaţii nu prea au căutare şi este liber un post de inginer mecanic şi unul pentru inginer şef industria prelucrătoare, dar se mai recrutează un psiholog şi un inspector itp, plus un inginer cadastru. La nivel de zonă, cel mai mult este de lucru în industrie, în special industria uşoară, unde se recrutează 94 de confecţioneri – asamblori articole textile, 87 de necalificaţi şi 35 de operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei. În alte domenii se caută 10 îngrijitori animale, alţi 25 de muncitori necalificaţi, la care se mai adaugă 10 posturi de pavator, 10 brutari, 10 cofetari, 14 casieri, 21 de lucrători comerciali sau cîte 10 muncitori necalificaţi în construcţii şi instalatori apă – canal. Angajatorii din zona Tîrgu Neamţ nu au nici o cerere pentru personal de înaltă calificare dar recrutează spălători auto, cosmeticiene, gaterişti, infirmiere, agenţi de vînzări, asistenţi medicali generalişti, precum şi frezori, lăcătuş mecanic, rectificator, strungar, sudor sau vălţar. Mai multe informaţii pot fi obţinute la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: A făcut scandal în bar, va sta 9 luni la răcoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 44 de ani care a fost condamnat definitiv la 9 luni de închisoare după ce a făcut scandal într-un bar şi l-a ameninţat pe barman, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Penitenciarul Bacău. “La data de 19 septembrie, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 44 de ani, din Roman, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni, pentru săvîrşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În fapt, la data de 19 iulie 2017, acesta s-a deplasat la o societate comercială din Roman, unde pe fondul consumului de băuturi alcoolice i-a adresat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări barmanului. Totodată, acesta a amenințat cu un obiect tăietor-înțepător și a încercat să lovească o altă persoană, care intervenise pentru aplanarea conflictului. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis poliţiştii nemţeni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Biciclist acroşat de o autoutilitară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 62 de ani, din Tîrgu Neamţ, a ajuns la spital, după ce a fost victima unui accident rutier produs pe 19 septembrie, pe DN 15 C. Bărbatul, care se deplasa pe o bicicletă, a fost acroşat de o autoutilitară care a vrut să îl depăşească. “La data de 19 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 55 de ani, din Pipirig, conducea o autoutilitară pe DN 15 C, din direcția Piatra Neamț – Tîrgu-Neamț ar fi efectuat manevra de depășire a unui biciclist fără a păstra o distanță laterală corespunzătoare față de acesta, cel din urmă fiind acroșat și proiectat în afara părții carosabile. Din impact a rezultat rănirea biciclistului, în vârstă de 62 de ani din Tîrgu Neamț, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţi şi tăinuitor, călcaţi de mascaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat, pe 19 septembrie, două percheziții domiciliare într-un dosar penal de furt calificat. Patru tineri au fost reținuți. “La data de 19 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigații a reieșit faptul că, la data de 14 septembrie, patru tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 23 de ani, toți din Piatra Neamț, ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unei foste societăți comerciale din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Ulterior, la data de 15 septembrie, bunurile sustrase ar fi fost cumpărate și comercializate de către un tînăr de 19 ani, din Piatra Neamț, față de acesta fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire. În urma descinderilor, polițiștii au recuperat o parte dintre bunurile sustrase, pe care le-au înapoiat persoanei vătămate. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending