Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Sesizări penale pentru tăieri ilegale de arbori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost găsite peste 1.300 de cioate provenite din tăieri ilegale ■ volumul de lemn ce lipseşte depăşeşte 500 de metri cubi ■ verificările continuă ■

Un control efectuat de Garda Forestieră Suceava la un canton din cadrul Ocolului silvic Gîrcina a scos la iveală… ceea ce se ştie demult: din codrii României s-a furat ca… în codru. Astfel, după ce au fost sesizaţi, inspectorii forestieri au mers pe teren şi au găsit peste 1.300 de cioate, provenind din tăieri ilegale care s-ar fi produs în ultimii 2-3 ani. Se estimează că volumul total de masă lemnoasă ce lipseşte depăşeşte 500 de metri cubi, o picătură în ocean la modul în care s-a tăiat ilegal şi cel mai probabil se taie în continuare în pădurile din Neamţ şi, în general, în toată ţara. Reprezentanţii Gărzii Forestiere au mai comunicat că au fost formulate două sesizări penale, depuse la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, şi că a fost demarat un control complex la Ocolul Gîrcina pentru a stabili cauzele care au stat la baza producerii amintitului prejudiciu. “În data de 02.04.2019, ca urmare a unei sesizări, Garda Forestieră Suceava a iniţiat un control de fond la un canton silvic din cadrul Ocolului silvic Gîrcina. Pînă la această dată, specialiştii silvici din cadrul GF Suceava au identificat în cadrul controlului de fond un număr de 1.381 de cioate provenite din tăieri ilegale executate în ultimii 2-3 ani, cu un volum total ce depăşeşte 500 metri cubi. Facem precizarea că verificările continuă în cadrul cantonului. Avînd în vedere aspectele constatate, Garda Forestieră Suceava a formulat două sesizări penale pentru tăieri ilegale de arbori către Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ şi a iniţiat de asemenea un control complex la Ocolul silvic Gîrcina în vederea identificării cauzelor ce au dus la producerea acestui prejudiciu, precum şi pentru analiza activităţii acestui ocol silvic”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Hoţ din magazin, prins

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 46 de ani, din Roman, a fost prins în timp ce fura dintr-un supermarket şi a fost reţinut de poliţişti.

“La data de 16 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că un bărbat a sustras produse alimentare dintr-un supermarket din Roman.

Astfel, la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani, din Roman, bănuit de comiterea faptei. Din investigații au reieșit indicii că, acesta ar fi pătruns în societatea comercială, de unde ar fi sustras diverse produse alimentare, intenționînd să părăsească incinta unității economice, fără a achita bunurile.  În acel moment a fost observat de un agent de pază al societății, care a solicitat intervenția unui echipaj de poliție, prejudiciul fiind recuperat integral.

La data de 16 februarie, în urma administrării probatoriului, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

De asemenea, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la data de 11 februarie, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket din Roman, fiind reținut de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La data de 17 februarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, au precizat poliţiştii nemţeni.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copil tîlhărit, autorii reţinuţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil de 15 ani a fost tîlhărit de doi tineri, de 16, respectiv 23 de ani, care i-au luat prin violenţă telefonul mobil şi suma de 40 de lei. Fapta a fost comisă în apropierea unui magazin din Roman, iar tîlharii au fost prinşi şi încătuşaţi.

“Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tîlhărie calificată. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 17 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un minor de 15 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei tîlhării.

Au fost demarate activitățile de cercetare și documentare, iar operativitatea cu care au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale a condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Investigațiile au relevat faptul că, în timp ce tînărul în cauză se afla în apropierea unei societăți comerciale de pe raza municipiului Roman, doi tineri de 16, respectiv 23 de ani, din județul Bacău și localitatea Icușești, prin exercitarea de acte de violență, l-ar fi deposedat de telefonul mobil și de suma de 40 de lei.

Ieri, în urma documentării activității infracționale, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tîlhărie calificată. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: A evitat un cîine, s-a răsturnat cu maşina. Două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu două persoane care au ajuns la spital s-a produs marţi, 18 februarie, pe DN 15 C. Un şofer a evitat să lovească un cîine, a tras de volan dreapta, a pierdut controlul şi s-a răsturnat pe un teren viran.

“La data de 18 februarie, în jurul orei 16, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 C, soldat cu rănirea a două persoane.

Din cercetările preliminarii efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat de 66 de ani, din județul Timiș, conducea un autoturism pe DN 15 C, în afara localității Tîrzia, pentru a evita impactul cu un cîine aflat pe partea carosabilă, ar fi efectuat manevra de viraj la dreapta, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și răsturnîndu-se pe un teren viran.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a unui bărbat de 53 de ani, din județul Suceava, pasager în același autoturism. Victimele au fost preluate și transportate la spital, unde li s-a asigurat asistență medicală de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Trending