Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Nepotul agresiv a fost încarcerat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un nemţean de 38 de ani şi-a agresat bunica în vîrstă de 83 de ani, victima ajungînd în spital

Bărbatul de 38 de ani, din Tămăşeni, care şi-a agresat bunica în vîrstă de 83 de ani, a primit ce a meritat, fiind arestat preventiv de magistraţii din cadul Judecătoriei Roman.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulară de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2778/P/2020 şi, în consecinţă (…), dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 1 septembrie 2020 şi pînă la data de 30 septembrie 2020, inclusiv, a inculpatului Fechită Cătălin, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de violare de domiciliu şi violenţă în familie (…) asupra persoanei vătămate (…)“, conform Judecătoriei Roman.

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi, la pronunţare, nu fusese atacată de inculpat, acesta avînd la dispoziţie 48 de ore pentru depunerea unei eventuale contestaţii. În cazul în care va promova calea de atac, o decizie definitivă în acest caz va fi luată de magistraţii de la Tribunalul Neamţ.

Nedoritul incident a avut loc pe 31 august 2020, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poiliţie Rurală Sagna au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 83 de ani, a fost victima unei agresiuni fizice. Din investigaţiile efectute de anchetatori s-a stabilit faptul că un bărbat, din localitatea Tămăşeni, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei bunicii sale, la Doljeşti şi a lovit-o cu pumnul în zona feţei, victima suferind leziuni ce au necesitat transportul acesteia la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În baza probatoriului administrat, agresorul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie şi violare de domiciliu. În aceste condiţii, existînd o stare de temere şi risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, a fost emis şi un ordin de protecţie provizoriu.

FOTO: generica

Actualitate

Petrecere „spartă“ de forţele de ordine

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un eveniment privat cu 80 de persoane a avut loc la Roman ■ au fost aplicate două amenzi de cîte 6.000 de lei ■ alte sancţiuni au totalizat 33.000 de lei ■

Verificările efectuate de autorităţi pentru prevenirea răspîndirii virusului ucigaş arată că nemţenii nu au înţeles nimic din pandemie şi nu respectă regulile sanitare. Pe 24 octombrie 2020, peste 100 de poliţişti şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 10 acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele şi localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum şi mijloacele de transport în comun.

În total, au fost verificate 82 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, 113 de mijloace de transport şi au fost legitimate 848 persoane. Echipele de control au depistat 124 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală.

De asemenea, trei sancţiuni contravenţionale au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 33.000 de lei.

„Pe parcursul derulării acţiunilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat în incinta unui local public din municipiu, la care participau aproximativ 80 de persoane.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Reamintim că din data de 25 octombrie, de la ora 23:00, prin Hotărîrea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în patru localităţi din judeţul Neamţ, unde s-a constatat că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, respectiv municipiul Piatra Neamţ, oraşul Bicaz, comuna Girov şi comuna Gîrcina, a fost interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, cu excepţia teraselor, fiind instituite şi alte măsuri obligatorii.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident la Petru Vodă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat de 67 de ani, care se deplasa pe carosabil, a ajuns la spital ■ şoferul care l-a acroşat nu era băut ■ a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă ■ pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulaţie, poliţiştii vin cu recomandări utile pentru pietoni ■

Un sexagenar din Pipirig, care se deplasa pe marginea drumului, a fost acroşat de o maşină şi a ajuns pe patul de spital. S-a întîmplat pe 25 octombrie, în localitatea Petru Vodă.

„Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat de 57 de ani, din Poiana Teiului, conducea un autoturism pe DN 15 B, în localitatea Petru Voda, a surprins şi accidentat un bărbat de 67 de ani, din Pipirig, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă“, anunţă IPJ Neamţ.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost preluat şi transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulaţie, anchetatorii vin cu recomandări utile pentru pietoni. Respectaţi regulile de circulatie. Nu vă riscaţi viaţa şi sănătatea. Nu traversaţi strada prin locuri nepermise. În condiţii de vizibilitate redusă şi pe timpul nopţii, purtaţi îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observaţi cu uşurinţă.

Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului. Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite.

La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stînga, din dreapta şi apoi din stînga din nou. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci cînd traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau cînd vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă.

Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol. Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a va angaja în traversare. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti.

Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cît mai aproape de marginea drumului, astfel încît să aveţi traficul în faţă. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă, care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă va aflaţi pe trecerea pentru pietoni.

Citește știrea

Actualitate

Un puşti şi o performanţă istorică în radioamatorism

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la doar 9 ani, Ianis Scutaru este cel mai tânăr campion naţional din istoria radioamatorismului ■ el a câştigat titlul la proba de telegrafie viteză în cadrul Campionatelor Naţionale ■ „Are o ureche fantastică şi o voinţă foarte mare de a deveni cel mai bun“, a declarat antrenorul Gheorghe Paisa ■ CS Ceahlăul a terminat pe locul 2 în clasamentul pe echipe, cea mai bună performanţă din istoria clubului ■

Ianis Scutaru este cel mai nou mare nume din radioamatorismul românesc, pietreanul fiind cel mai tânăr campion naţional din analele federaţiei de specialitate.

La 9 ani, împliniţi în august 2020, sportivul de la CS Ceahlăul Piatra Neamţ a reuşit performanţa de a câştiga titlul naţional, devansându-l pe Rareş Niţă (CSTA Bucureşti, 16 ani) la o diferenţă foarte mare de puncte în proba „recepţia indicativelor“.

Puştiul din Piatra Neamţ a adunat 100 de puncte, în timp ce ocupantul locului secund a terminat concursul cu 73 de puncte, podiumul fiind completat de Melisa Stănică (CSM Iaşi), cu 67,7 puncte.

Au participat la competiţie 12 sportivi la categoria de vârstă amitită mai sus. „Ianis Scutaru nu reprezintă o surpriză pentru mine în privinţa clasării pe podium. Chiar înaintea concursului am apreciat că va termina între primii trei, dar sincer să fiu nu mă aşteptam la titlul naţional. Mă gândeam că emoţiile concursului şi stresul vor avea efecte asupra lui, însă am avut parte de o surpriză foarte plăcută.

Are o «ureche» fantastică şi o voinţă foarte mare de a deveni cel mai bun. Lucrează bine la antrenamente, vrea să fie mereu cel mai bun, vrea mereu să progreseze. Iar cel care s-a clasat pe locul doi trece din 2021 la categoria Juniori 1, după ce în ultimii patru ani a fost în lotul României la mondialele de radioamatorism, proba recepţia indicativelor şi nu numai că a participat, dar a câştigat medalii atât cu echipa, cât şi la individual“, a declarat Gheorghe Paisa, antrenorul de la CS Ceahlăul al lui Scutaru şi tehnicianul loturilor naţionale ale României.

Întrebat dacă îl poate asemui cu Bogdan Buzoianu, antrenorul parcă se teme să facă o astfel de comparaţie. „Îmi este greu să vorbesc şi să compar. Bogdan a venit la club la 14 ani şi apoi a avut cinci recorduri mondiale la recepţia indicetivelor. Nu vreau să mă gândesc atât de departe, dar am încredere că Ianis poate face lucruri frumoase în proba căreia eu îi spun «Proba lui Buzoianu»“, a mai spus Paisa.

Elevul de 9 ani de la Şcoala Nr.10 Nicu Albu din Piatra Neamţ, a ajutat astfel echipa CS Ceahlăul să aibă o performanţă istorică în clasamentul pe echipe. Anul 2020 a adus prima clasare pe locul 2 în ierarhia pe echipe pentru galben- negri, puncte aducând şi seniorii Mihaela Macsim (argint), Lucian Cojocaru (bronz) şi Gheorghe Paisa (argint).

Concursul a avut loc în perioada 15-18 octombrie la Târgu Neamţ, campioană pe echipe a fost CSM Iaşi, iar celelalte cluburi participante au fost CSTA Bucureşti, CSTA Petrolul Ploieşti, CSTA Suceava, ACS Radioclubul Ion Creangă Târgu Neamţ şi CSA Steaua Bucureşti.

Citește știrea

Trending