Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cioban rătăcit în munţi, căutări cu câini şi drone

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 76 de persoane au fost implicate în căutarea unui cioban din Argeş, dispărut în pădurile din Ceahlău ■ acesta a plecat de la o stînă din Farcaşa, s-a rătăcit şi a fost găsit în zona comunei Borca ■ la misiunile de căutare au participat cadre ISU, poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari ■ au fost folosiţi doi cîini de urmă şi trei drone ■

Un cioban de 39 de ani, din Argeş, care lucra la o stînă din Neamţ şi s-a rătăcit prin păduri duminică a fost găsit în după-amiaza zilei de luni, 15 iunie.

Aproape o zi, 76 de persoane au răscolit codrii din împrejurimile comunelor Farcaşa şi Borca, iar în cele din urmă au dat de cel dispărut. Ulterior bărbatul a fost transportat la centrul de permanenţă din Galu, Poiana Teiului.

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la operaţiunea de căutare au participat 17 cadre ISU cu şase autospeciale, 11 cadre de la Jandarmerie cu un cîine şi trei autospeciale, 12 poliţişti cu un cîine şi două autospeciale, opt salvamontişti cu trei maşini şi o dronă, 16 lucrători de la ocoalele Borca şi Hangu, un angajat al Apa Serv cu o dronă, 10 pompieri voluntari Farcaşa, un voluntar cu dronă şi un angajat al Parcului Ceahlău.

Bărbatul lucra la o stînă din Farcaşa, se pare că nu s-a mai înţeles cu proprietarul şi a plecat. Cel mai probabil cu intenţia de a ajunge într-o zonă locuită şi de aici spre domiciliul din Argeş, dar pe drum s-a rătăcit, cerînd apoi ajutor la 112. S-a întîmplat pe 14 iunie 2020, apelul fiind înregistrat în jurul orei 18:00.

Pentru găsirea lui au fost formate echipe operative din poliţişti, pompieri, jandarmi, lucrători ai Romsilva, salvamontişti şi voluntari. Eforturile salvatorilor nu au dat roade pînă la lăsarea întunericului, cei aflaţi în teren fiind „sabotaţi“ de condiţiile meteo vitrege, ploaie şi ceaţă densă, astfel că peste noapte operaţiunea de salvare a fost sistată.

Cel rătăcit a anunţat tot prin 112 că a reuşit să dea de un fel de cabană şi că se va adăposti acolo peste noapte. Numai că, a ignorat sfaturile celor plecaţi să-l găsească de a rămâne la adăpostul respectiv şi în zori a plecat din nou la drum. Aşa se face că nu a mai putut fi contactat deoarece ajunsese iar în zone fără semnal la telefon.

În dimineaţa de 15 iunie căutările au fost reluate în acţiune fiind angrenate numeroase forţe cu cîini de urmă şi drone, dispărutul fiind depistat într-o zonă de pe teritoriul comunei Borca, în jurul orei 17.00.

Actualitate

Neamţ: Tânăr decedat într-un accident rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, 28 octombrie, în urma unui accident rutier produs pe un drum judeţean din localitatea Păstrăveni.

“La data de 28 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 155 I, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe DJ 155 I, în localitatea Păstrăveni, a surprins și accidentat un tânăr de 23 de ani, din Tupilați, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul tânărului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ

Citește știrea

Actualitate

Dragoş Chitic: “Pensiile speciale sunt furt din banul public”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat al PMP la alegerile parlamentare a declarat recent că “pensiile speciale sunt furt din banul public” şi a cerut decidenţilor politici să ia măsuri pentru a îndrepta acest lucru.

“Statul român plătește peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii extrem de mici, la limita sărăciei.

Mă voi bate în Parlamentul țării, împreună cu colegii mei din PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ipocrizia majorității politicienilor decidenți trebuie să înceteze. Opriți-vă din a vă mai bate joc de români! Criteriul corect și moral de acordare a pensiilor este contributivitatea.

Este nedrept și rușinos pentru politicieni să beneficieze de pensii speciale. Parlamentarii, primarii sau președinții de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine aceste privilegii.

Vă invit pe 6 decembrie să facem dreptate și să Mișcăm România!”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Cerinţe aberante şi fără bază juridică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Ministerul Educaţiei vrea să oblige elevii, părinţii şi cadrele didactice să de o declaraţie că nu vor filma şi difuza în spaţiul public lecţiile on-line ■ Gabriel Ploscă, liderul FSLI Neamţ, este de părere că iniţiativa Ministerului Educaţiei este una bună ■

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a solicitat marţi, 27 octombrie, părinţilor, elevilor şi profesorilor să semneze o declaraţie, pe proprie răspundere, prin care părinţii şi elevii se obligă să nu înregistreze şi să nu difuzeze cursurile on-line.

Atît reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, cît şi ai Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi îşi exprimă dezacordul faţă de un asemenea document, care în opinia părinţilor nu are nici o valoare juridică. „Este clar că avem nevoie de disciplină şi regulamente la nivelul sistemului de educaţie, dar nu prin documente acre nu sînt redundant.

Susţinem necesitatea instaurării disciplinei şi susţinem şi dreptul cadrelor didactice de a-şi apăra imaginea. Şi noi, părinţii, vrem aceste lucruri. Solicitarea ministerului de a primi astfel de declaraţii, pe proprie răspundere, trebuiau să meargă pe filiera contracului educaţional, un document care este specificat în Regulamentul de organizare şi funcţionare, ca act subsecvent în Legea Educaţiei.

În acest moment o asemenea declaraţie nu are nici un temei legal şi nu face altceva decît să semene discordie în rîndul părinţilor. Mulţi dintre aceştia vor refuza, pe bună dreptate, să dea asemenea declaraţii“, a precizat, pentru Monitorul, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi din România.

Declaraţia pentru elevi şi părinţi invocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5.545 din 2020 al Ministrului Educaţiei, dar şi un articol din Codul Penal. Reprezentanţii elvilor şi ai părinţilor apreciază că în plină criză pandeemică, cînd tot mai multe şcoli trec pe scenariul roşu, altele ar trebui să fie priorităţile Ministrului Educaţiei şi Cercetării, respectiv cele legate de asigurarea infrastructurii şcolare.

Contactat telefonic, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt, Gabriel Ploscă, este de părere că iniţiativa Ministerului Educaţiei este una bună, ţinînd cont de faptul că de cîţiva ani elevii îşi permit să filmeze diverse aspecte în timpul orelor de curs, pe care apoi le publică pe paginile de socializare, încălcînd dreptul la imagine al cadrelor didactice.

Citește știrea

Trending