Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: 866 de posturi sînt disponibile

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este de lucru pentru toată lumea, în cele mai diverse ocupaţii ■ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe ■

Mediul de afaceri din judeţ resimte profund lipsa de personal, iar la începutul celei de-a doua decade a lui Cireşar patronii anunţă că au disponibile, la nivel de judeţ, un număr total de 866 de posturi. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ cea mai mare recrutare de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe unde sînt libere 517 locuri de muncă. Angajatorii din Roman scot la mezat 215 posturi vacante, iar cele mai puţine angajări ar putea avea loc în zona Tîrgu Neamţ unde sînt numai 134 de slujbe. Defalcat, cele mai multe oportunităţi pentru personal de înaltă calificare este la Piatra Neamţ unde angajatorii au nevoie de un fizician, patru ingineri autovehicule rutiere, patru ingineri constructâţii civile şi industriale şi doi ingineri mecanici. Mai este vacant un post pentru director calitate şi se mai caută cîte un inginer chimist, inginer industria alimentară, inginer mecanic tcm şi inginer producţie. Pentru ceilalţi sînt pe piaţă 18 posturi de confecţioner la maşini de cusut industriale, se mai caută 12 brutari, dar şi 72 de muncitori necalificaţi. Mai este nevoie de 10 tîmplari universali, 13 dulgheri, 11 fierari betonişti, 12 zidari, sau 13 ajutori de bucătar, 12 ajutori de ospătar, 11 bucătari, 12 lucrători comerciali şi au rămas neacoperite cele 53 de locuri pentru muncitori salubrizare şi 27 de posturi pentru lucrător sortator deşeiri reciclabile. Mai este de lucru pentru 13 manipulanţi mărfuri,19 ospătari şi 31 de şoferi de autocamion. La Roman se recrutează numai doi ingineri constructori. Cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde este nevoie de 55 de confecţioneri – asamblori articole textile, 10 operatori – confecţioneri industria îmbrăcămintei şi 30 de muncitori necalificaţi. Alţi 20 de necalificaţi sînt necesari în alte domenii de activitate dar se mai caută şi 10 femei de serviciu, precum şi strungari universali, sudori, tinichigii universali şi vînzători. Afaceriştii din Tîrgu Neamţ au nevoie de un director tehnic. Pentru restul sînt pe piaţa muncii 10 posturi de confecţioneri textile, dar sînt şi 20 de slujbe pentru muncitori necalificaţi în acelaşi domeniu şi alte 12 locuri tot pentru necalificaţi sînt în alte domenii. Se mai pot angaja cei care pot presta ca şi şofer de camion, tîmplar universal, drujbişti, dulgheri, faianţari sau montatori rigips. Mai multe relaţii, precum şi lista completă la posturilor disponibile pot fi obţinute la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Tîrgu Neamţ.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Vreme plăcută va fi pînă spre finele lunii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ temperaturile maxime nu trec de pragul de 28 de grade ■ precipitaţiile lipsesc cu desăvîrşire în această săptămînă ■

Meteorologii anunţă vreme plăcută pînă spre sfîrşitul lunii august, iar specialiştii spun că în zona noastră nu vor fi valori maxime mai mari de 28 de grade Celsius. Ploile ne ocolesc şi va fi vreme frumoasă pînă spre începutul lunii viitoare. Luni, 19 august, la ora 12, în Piatra Neamţ termometrele indicau la umbră şi în condiţii ferite de vînt numai 22 de grade, la Roman erau 23 de grade, iar la Tîrgu Neamţ se înregistrau 25 de grade. Cum este şi firesc, cel mai răcoare era în vîrf de munte, pe Toaca: 13 grade. În plin soare, temperatura resimţită era cu mult mai mare, respectiv 27 de grade la Roman, 28 de grade la Piatra Neamţ şi 30 de grade la Tîrgu Neamţ, iar pe Toaca se resimţeau la acelaşi moment 17 grade. Marţi, 20 august, la Piatra Neamţ termometrele vor indica 28 de grade. Noaptea va fi mai caldă decît precedenta, iar minima ajunge la 16 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi pentru ziua de miercuri, cînd cerul va fi absolut senin, iar în cel mai cald moment vor fi 28 de grade. Ceva nori, lipsiţi însă de importanţă, ar putea apărea pe parcursul zilei de joi, 22 august. Nu vor fi precipitaţii, iar la amiază temometrele vor indica cel mult 27 de grade. Vineri, 23 august, se mai răcoreşte niţel şi pe fondul unui cer variabil cu soare se vor înregistra cel mult 26 de grade. Cu toate aceastea, noaptea va fi cea mai plăcută din ultima perioadă şi se va înregistra o minimă îndrăzneaţă, de pînă la 19 grade Celsius. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de sîmbătă, 24 august. Se anunţă cer variabil cu soare însă la amiază nu vor fi decît vreo 25 de grade. Minima nopţii rămîne cantonată la pragul de 19 grade. Ceva mai bine va fi pe parcursul zilei de duminică, 25 august, cînd se mai încălzeşte puţin şi se ajunge la o maximă de 27 de grade. Va fi şi cea mai caldă noapte cu o minimă de 20 de grade. Cam la fel va fi vremea şi pe parcursul săptămînii viitoare, cu valori termice de vreo 27 de grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Biciclist accidentat în giratoriu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 36 de ani, din Horia, a ajuns la spital, luni, 19 august după ce a fost lovit de un autoturism. Bărbatul se deplasa pe o bicicletă pe o stradă din Roman şi a fost acroşat de un autoturism condus de o soferiţă în vîrstă de 39 de ani, din Trifeşti. “La data de 19 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au intervenit la un eveniment rutier produs în Roman, soldat cu rănirea unui biciclist. Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce o femeie, de 39 de ani, din Trifești, conducea un autoturism pe raza orașului Roman, în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Sucedava cu bulevardul Roman Mușat, ar fi schimbat direcția de mers efectuînd manevra de viraj la dreapta, moment în care a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un bărbat, de 36 de ani, din Horia. Din impact a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Atît conducătorul auto cît și biciclistul au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: La volan, şi băut şi fără permis

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 28 de ani, din Cîndeşti, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti conducînd un autoturism deşi nu are permis de conducere şi mai şi consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. “La data de 18 august, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în trafic un tînăr, de 28 de ani, din Cîndești, care conducea un autoturism pe raza localității Tazlău, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tâînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, fapt pentru care cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducere a unui vehicul fiind sub influența alcoolului”, se precizează în comunicatul de presă emis de IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending