Contactează-ne

Actualitate

Fără public la Bibliotecă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Biblioteca Judeţeană prelungeşte suspendarea activităţii cu publicul ■ legătura cu utlizatorii se face telefonic ■ termenul de restituire a documentelor se prelungeşte şi din oficiu ■

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ prelungeşte termenul de suspendare a activităţii cu publicul pînă la ridicarea stării de urgenţă şi a recomandărilor Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României şi aplicarea măsurilor de prevenire a răspîndirii noului coronavirus, COVID-19.

Decizia are scopul de a evita contaminarea persoanelor şi asigurarea unui cadru funcţional ce garantează sănătatea cetăţenilor, precum şi securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor bibliotecii judeţene.

Toate activităţile culturale ale bibliotecii judeţene stabilite pentru luna martie şi perioada următoare vor fi reprogramate de comun cu partenerii. Au fost luate măsuri organizatorice şi funcţionale pentru păstrarea legăturii cu utilizatorii bibliotecii, încurajîndu-se prelungirea telefonică a termenelor de restituire a documentelor de bibliotecă, acceptîndu- se în această perioadă şi prelungirea din oficiu a termenului de restituire a documentelor cu încă trei săptămîni, durată ce se poate prelungi în funcţie de evoluţia evenimentelor şi măsurilor ce se vor impune în perioada următoare.

Reamintim că utilizatorii serviciilor de bibliotecă pot să consulte, de acasă, pe site-ul bibliotecii http://www.bibgtkneamt.ro/, rubrica Biblioteca digitală, unde pot fi găsite documente digitizate referitoare la Unirea Principatelor Române, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Nicolae Dăscălescu, ziarele Timpul, Acţiunea, Apostolul, Avîntul, Ceahlăul, Flacăra, Steagul Roşu, Timpul, precum şi rubrica Centenar, ce cuprinde documente digitizare referitoare la evenimentele anului 1918: Basarabia, Bucovina, Transilvania, periodicele Neamul Românesc, Sfatul Ţării, Piatra Neamţ – Centenarul Marii Uniri: cărţi poştale cu oraşul Piatra Neamţ din perioada 1900 – 1918, Proiectul Maluri de Prut – Basarabia necunoscută. Pentru a fi alături de utilizatorii Secţiei de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, bibliotecarii au pregătit cîte o surpriză pentru fiecare zi, o poezie şi o poveste de sear, pe paginile Facebook „Secţia de carte pentru copii & Ludotecă «Ion Creang㻓 sau „Centrul de Informare Comunitară – Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu Neamţ“.

Utilizatorii pot urmări şi celelalte paginile de Facebook ale bibliotecii şi ale secţiilor bibliotecii, unde bibliotecarii vor posta diferite link-uri pentru vizionarea unor documentare, recenzii de cărţi, cărţi de citit on-line, lecţii de lucru manual, oportunităţi de proiecte şi burse, lecţii on-line, sugestii de activităţi zilnice pentru copii, alte informaţii utile.

Pentru cei care doresc să păşească pe cărţri mai puţin umblate, fapt recomandat – de altfel – în această perioadă, Fondul documentar „G.T. Kirileanu“ oferă, în porţii homeopatice, bucurii pentru suflet din fabuloasa colecţie a ilustrului cărturar nemţean, pe pagina de Facebook Fondul G. T. Kirileanu.

„Aşadar, izolarea poate fi un prilej de descoperire a unor noi dimensiuni ale realităţilor de azi, prin filtrul celor de odinioară, care altfel ar fi rămas, în continuare, dincolo de cortina preocupărilor obişnuite mai deunăzi, pe care – iată -, hazardul a ridicat-o dintr-un capriciu, a cărui posibilă descifrare – cine ştie? – stă pe undeva, în tainicele unghere ale scrierilor de demult“, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Judeţene Neamţ.

Advertisement








Trending