Contactează-ne

Actualitate

Cazul medicilor nemţeni acuzaţi de şpăgi, declaraţie interesantă a preşedintelui Arsene

Știe publicată cu

în data de

■ pentru patru din cei cinci medici de la Ortopedia Spitalului Judeţean Neamţ s-a cerut arestarea preventivă ■ este vorba despre Constantin Nanu, Florică Guţu, Grigore Berea şi Gheorghe Borş ■ Ghenadie Bucătaru a fost pus în control judiciar ■ anchetatorii spun că au în vizor şi alte persoane ■

Secţia Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a cam rămas fără personal de înaltă calificare din cauza celui mai mare scandal de corupţie care a zguduit sistemul sanitar din Neamţ. Cinci medici ortopezi au fost încătuşaţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de fapte de corupţie, mai exact luare de mită. Astfel, au petrecut o noapte în arest doctorii Ghenadie Bucătaru, Constantin Nanu, Grigore Berea, Gheorghe Borş şi Florică Guţu. În după amiaza zilei de ieri, 6 martie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au decis trimiterea dosarului la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru patru din cei cinci medici reţinuţi. S-a formulat propunere de privare de libertate pentru următoarele 30 de zile pentru Constantin Nanu, Florică Guţu, Grigore Berea şi Gheorghe Borş. Prin ordonanţa procurorului din 6 matie 2019 s-a dispus cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile pentru cel de-al cincilea medic din cauză, Ghenadie Bucătaru. Prin referatul de urmărire penală se arată faptul că în acest caz ancheta a demarat încă de anul trecut, mai exact de la data de 7 noiembrie 2018. Atunci anchetatorii s-au sesizat din oficiu despre faptul că cei cinci specialiştii din cadrul Secţiei Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ „în mod direct şi pentru sine, pretind şi primesc sume de bani de la rudele pacienţilor internaţi în cadrul acestei secţii, condiţionînd îndeplinirea actului medical de primirea acestor foloase materiale“, conform unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Concret, doctorul Nanu este acuzat de nu mai puţin de 27 de acte materiale de luare de mită, urmat de doctorul Guţu, care ar fi responsabil de 20 de acte materiale de luare de mită. Locul trei pe „podium“ este ocupat de doctorul Berea cu 13 fapte. În coada clasamentului sînt doctrorul Bucătaru cu 7 fapte şi Borş cu 5 acte materiale. Aseară, la închiderea ediţiei, la Tribunalul Neamţ cererile de arestare formulate de anchetatori erau în curs de judecare. Reamintim că în dimineaţa de 5 martie 2019, forţele de ordine au luat cu asalt Ortopedia din spital dar şi cabinetul de specialitate din Policlinică.

Percheziţii, înscrisuri şi bani

După primele audieri, autorităţile au emis un comunicat în care se arăta faptul că lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţean Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub cordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au efectuat şapte percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi au pus în executare cinci mandate de aducere faţă de tot atîtea persoane suspectate de săvîrşirea unor fapte de corupţie. Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvîrşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical. „În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză precum şi importnte sume de bani. Faţă de cinci medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane“, conform unui comunicat DGA. Trebuie spus faptul că medicul Florică Guţu nu este la prima abatere de acest fel, pentru acuze similare mai fiind reţinut în urmă cu patru ani, în martie 2015, însă de atunci şi pînă acum a reuşit să reintre în sistem. A fost prins în flagrant pe cînd primea banii cu titlu de mită şi a fost reţinut pe 17 martie 2015. Ulterior a fost plasat sub control judiciar iar mai apoi a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare, dar cu suspendare, fiind găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa i-a interzis să practice profesia timp de un an. La finele lunii noiembrie a anului 2017 medicul participa de unul singur la un concurs de recrutare de personal la Spitalul Judeţean, fiind reangajat. Iată că, în mai puţin de un an şi jumătate de la reangajare, a fost reţinut din nou, tot pentru mită. În altă ordine de idei, Ortopedia este acum pe „avarie“ pentru că a mai rămas numai cu doi medici, şeful de secţie Remus Caranfil şi Robert Gherghel.

Se caută soluţii pentru Ortopedie

Conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti caută soluţii pentru acoperirea deficitului de personal, iar directorul Codruţ Munteanu a declarat că ar putea apela medici rezidenţi de specialitate de la Iaşi, în lipsa personalului de specialitate secţia riscînd să fe închisă, iar pacienţii direcţionaţi către alte unităţi. Managerul afirma marţi, că, de-a lungul timpului, împotriva secţiei amintite, au fost mai multe sesizări şi probleme, iar că în ultima perioadă s-ar fi intensificat, de unde prezenţa anchetatorilor în spital. „Am încercat pe cît posibil să le stăpînim, să dialogăm, inclusiv cu cei de la Colegiul Medicilor, dar se pare că nu am reuşit şi ne asumăm acest lucru. E o secţie în care ne-am implicat direct, discutînd de fiecare dată cu adresabilitate permanentă în creştere şi cu care am avut probleme în a gestiona un piculeţ fluenţa actului medical şi adresabilitatea promptă la urgenţele care veneau una după alta. Şi atunci, poate că au scăpat ceva amănunte, dar poziţia noastră, a conducerii spitalului, a ordonatorului principal de credite, e moralitatea şi verticalitatea şi respectul pentru dreptul salarial pe care îl primim fiecare şi pentru corectitudine faţă de pacient. De fiecare dată am sperat că oamenii înţeleg de vorbă bună şi le atrăgeam atenţia şi le explicam că trebuie să aibă o conduită şi o moralitate corespunzătoare pentru prestaţia unui act medical de calitate. Din păcate, am operat cu exemplul personal. Se pare că nu numai asta ajunge“, declara pentru Digi 24, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. La bursa zvonurilor se mai vehicula că un alt medic ortoped a fost reclamat cu ani în urmă pentru mită, însă după ce au fost pregătite toate detaliile flagrantului, cum – necum, medicul a refuzat cu sfinţenie să ia banii, astfel că acţiunea celor de la anticorupţie nu a avut rezultatul scontat.

Hei-rupism-ul ăsta de a plimba oameni cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi ar trebui să înceteze

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, prezentă miercuri, 6 martie, la Piatra Neamţ, întrebată fiind despre situaţia de la Spitalul Judeţean, a declarat: „Încă avem o problemă cu modul în care ne comportăm cu pacienţii dacă nu primim şpagă. Este un lucru care este evident. Eu cred şi sper că este în scădere, dar mai sînt cazuri punctuale. S- a întîmplat la Neamţ şi nu doresc să comentez foarte mult, deja sînt organe de anchetă care verifică aceste aspecte. Singura chestiune care mă deranjează este că nu ştiu cît va fi influenţat actul medical. Au rămas doi doctori pe secţie şi voi avea o discuţie cu domnul preşedinte şi cu managerul spitalului să vedem ce se va întîmpla. În primă fază, vom redistribui cazurile“. O declaraţie interesantă a avut preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, el însuşi trecut printr-un episod de arest preventiv şi judecat în dosare de corupţie: „Imediat ce au descins la Spitalul Judeţean cei de la DGA am fost sunat de managerul spitalului. Mi s-a adus la cunoştinţă. Noi nu aveam ce să facem mai mult decît să stăm să vedem cum se desfăşoară lucrurile acolo. În continuare, fără să iau apărarea nimănui, cred că orice om în România încă poate să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Cred că hei-rupism-ul ăsta de a plimba oameni cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi ar trebui să înceteze, pentru că metode din acestea bolşevice nu cred că mai au sens în anii noştri. Cred că aceşti medici, dacă au greşit, vor fi traşi la răspundere, vor fi cercetaţi şi judecaţi. Dar cred că trebuie să ne uităm prima dată dacă nu cumva punem în pericol viaţa oamenilor. Pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo. Fără să apăr pe nimeni cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze“.

 

 

Citește știrea
Advertisement
loading...
7 comentarii

7 Comments

 1. Spiridon Horațiu

  6 martie 2019 at 10:00 PM

  Tips: Băgați mai multe aliniate, este foarte obositor de citit un material de-al vostru.
  Două, trei fraze… aliniat. Două-trei fraze… aliniat.

 2. Celentano

  7 martie 2019 at 7:53 AM

  Jegul asta de Arsene de cate ori a fost tratat intr-un spital de stat? Daca el e un corupt, normal ca tine cu cei de teapa lui.

 3. IANCU

  7 martie 2019 at 10:24 AM

  Imi are rau, DAR TREBUIE SA INCETEZE PT TOTDEAUNA CASAPIREA DE LA SECTIA ORTOPEDIE- SJ NEAMT; cunosc , personal, printr-o anumita imprejurare ,ceea ce s-a intampla, de ani de zile, in aceasta sectie. Orice persoana cu anumite afectiuni ortopedice, odata ajunsa in sectia casapilor, este invitata pt interventie chirurgicala, expicandu-i-se, in termeni cat mai gravi, problema sa de sanatate , ceea ce ii determina pe majoritatea sa accepte propunerea medicala, bineinteles in anumite conditii financiare stabilite de catre medici. Oamenii necunoscatori si inspaimantati de cele ce li se spun, accepta toate propunerile care li se ofera, dar asa incepe calvarul; au fost persoane operate de nenumarate ori – chin, suferinta de nesuportat pt bietii oameni – si cu toate acestea nu impresioneaza pe nimeni ! Ruda mea a ajuns in spital cu o fractura de tibie, obisnuita- daca putem sa-i spunem asa- si bineinteles ca i s-a propus interventia chirurgicala si proteza metalica; nu a fost de acord, din mai multe motive, printre care si faptul ca nu dispunea de suma vehiculata in spital, dar dupa externare s-a deplasat la Spitalul de specialitate din Tg Mures, a fost consultata si investigata si i s-a spus clar ca nu este nevoie de nici o interventie chirurgicala; intelegeti la ce chinuri sunt supusi oamenii !
  Doctorul care i-a propus interventia chirurgicala si s-a suparat f tare ca nu a acceptat este Ghenadie Bucataru, care si refuza sistematic sa discute cu pacientii sau cu apartinatorii !
  Pana acum se plangeau de salarii, li s-au dat salarii slava Domnului ! CE MAI VOR CA SA-SI FACA DATORIA CUM TREBUIE ! Din pacate, am discutat recent cu o persoana care are probleme de sanatate si ajunge des in spital si a spus ca obiceiul continua, spaga se asteapta, se primeste sau se sugereaza, incepand de la infirmier pana la doctor ! SA NE FEREASCA DUMNEZEU SA AJUNGEM PE MANA UNOR ASTFEL DE CALAI ! Sigur, problema nu este generala, sunt si medici adevarati care isi fac datoria cu pricepere si daruire, dar sunt suficienti din cealalta categorie ! DOAMNE AJUTA !

 4. Titi

  7 martie 2019 at 10:43 PM

  ,,discutand cu adresabilitate in crestere” Directorul vorbeste in PSD-eza?!

 5. EU

  7 martie 2019 at 10:46 PM

  Medicul ********** e de notoritate ca nu viza niciun concediu medical pana nu primea min. 50 lei. In situatia cand bolnavul nu dadea invoca fel de fel de motive sa nu vizeze, gen: nu e buna adeverinta de salariat, nu se vede copia C.I., ..etc. Dupa ce primea, nu mai avea observatii de facut si viza. Daca ar fi sa vina toti cei care au fost nevoiti sa de spaga sa le fie vizate medicalele, cred ca ar trebui ca DGA Neamt sa audieze vreo 3 saptamani non-stop. Dar multi nu vin intrucat nu vor sa se complice. Sa nu uitam totusi ca Statul Roman a facut un efort considerabil si acum asigura venituri
  salariale medicilor de aprox. 25000 lei pe luna… Asa ca e NESIMTIRE MAXIMA sa mai ceri sau sa primesti mita de la cetateni cu un venit mediu de 3000 lei.

  Răspuns administrator: Numele medicului a fost editat. Nu acceptăm în comentarii atacuri la persoană, ori acuzații fără suport.

 6. V.Vasile

  8 martie 2019 at 8:52 AM

  El vorbeste, convoca directori in afara orasului, telefoanele ramaneau obligatoriu in masini, urcau pe deal sa discute departe de cei cu auzul sensibil despre licitatii pt. ,,binele urbei,, ?!
  Intr-un dosar penal un director a declarat ca discutau in baie, cu uscatorul de maini pornit si apa deschisa. Daca este dreptate pe lumea asta, vor vedea ,,dragii mei nemteni,, cine este cu adevarat acest individ. Pana atunci desigur exista prezumtia de….. vinovatie.

 7. Costel

  17 martie 2019 at 2:48 PM

  Problema e ca acești oameni medici de trădează bună jurământul lui Hippocrate, pe care îl depun ca medici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Puţintele bilete de tratament

Știe publicată cu

în data de

■ 55 de nemţeni trebuie să ajungă la băi pînă în ultima zi a lui Florar ■ chiar dacă sînt puţine bilete, unul tot a rămas „nemăritat“ ■ la Casa de Pensii Neamţ sînt depuse aproape 5.000 de cereri pentru obţinerea unui astfel de drept ■

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ a primit o nouă alocare de bilete pentru tratament din acest an. 55 de nemţeni trebuie să ajungă la băi pînă în ultima zi a lui Florar, 31 mai 2019, în staţiuni cum ar fi Covasna, Buziaş, 1Mai – Oradea, Amara, Nicolina, Geoagiu Băi, Moneasa, Pucioasa şi Sarata Monteoru. „Precizăm că pentru această serie a rămas nealocat un singur bilet, în staţiunea Pucioasa, acesta fiind pus la dispoziţia oricărei persoane care a solicitat tratament balnear în respectiva staţiune“, conform unui comunicat al Casei Judeţene de Pensii Neamţ. Beneficiarii vor fi înştiinţaţi telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afişată atît la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ, din Piatra Neamţ şi Roman, cît şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro/bilete de tratament. Mai trebuie spus că în seriile de pînă acum, cinci la număr, au fost valorificate 205 de bilete de tratament, însă la CJP Neamţ sînt depuse deja 4.884 de cereri pentru anul 2019. Reamintim că prin publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 201 din 13 martie 2019 a H.G. nr.139/2019 au fost reglementate regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear pentru anul 2019, cît şi modul de acordare, distribuire şi de decontare a acestora. Astfel, pentru anul 2019 va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 59.622 de locuri la tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmînd ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

Citește știrea

Actualitate

Festivalul „Ţara Hangului, la poale de Ceahlău”, prima ediţie

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ festivalul de datini, obiceiuri şi tradiţii va avea loc pe 2 iunie, în comuna Ceahlău ■ este organizat de primăria din localitate, iar finanţator este Ocolul Silvic Domeniul Hangu ■

Domeniul Hangului, zonă situată pe Valea Bistriţei de aproape 500 de ani, se pregăteşte intens pentru organizarea primei ediţii a Festivalului de Datini, Obiceiuri şi Tradiţii „Ţara Hangului, la poale de Ceahlău”, ce se va desfăşura duminică, 2 iunie 2019, în comuna Ceahlău, pe platoul din vecinătatea lacului de acumulare, în punctul debarcader. Sărbătoarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Ceahlău, avînd ca finanţator Ocolul Silvic Domeniul Hangu, iar spectacolul propriu-zis va consta în evoluţia pe scena special pregătită a artiştilor Ansamblului folcloric „Florile Ceahlăului”, Ceahlău, Orchestra şi ansamblul „Floricică de la Munte” – Piatra Neamţ, Ion Paladi alături de Orchestra Naţională „Lăutarii ” din Chişinău dirijată de maestrul Nicolae Botgros şi Paula Seling, alături de band-ul său. „Sperăm să fie un adevărat răsfăţ al tradiţiilor populare, unde vor participa meşteri populari, vînători, gastronomi locali şi reprezentanţi ai breslelor meşteşugăreşti. Veţi avea prilejul să petreceţi clipe minunate alături de ansambluri şi orchestre de excepţie, precum şi de mari artişti de talie naţională. Aşadar, se cuvine să subliniem că vor evolua în faţa celor ce ne vor călca plaiul special amenajat tinere vlăstare din localităţi din zonă, Ansamblul folcloric „Florile Ceahlăului”, Ceahlău, Orchestra şi ansamblul „Floricică de la Munte” – Piatra Neamţ, Ion Paladi alături de Orchestra Naţională „Lăutarii ” din Chişinău dirijată de maestrul Nicolae Botgros şi Paula Seling alături de trupa sa. Pe lîngă momentele cultural-artistice se va putea admira portul popular şi savura din bucatele tradiţionale. Dorim să-i avem ca oaspeţi, dar şi parteneri pe colegii din administraţiile locale din comunele ce compun administrativ istorica Ţară a Hangului”, a declarat inginerul silvic Gabi Bostan, persoana care a pus suflet în organizarea acestui important eveniment cultural-artistic, ce se vrea un adevărat brand al locului. Manifestarea se va încheia tîrziu în noapte cu un frumos foc de artificii. De reamintit faptul că Ţara Hangului a intrat cu un an în urmă în rîndul Comorilor Turistice ale României. Titlul i- a fost acordat oficial de către Asociaţia Celor mai Frumoase Sate din România (AFSR) în parteneriat cu Ambasada Franţei din România şi Asociaţia Wallonie-Bruxelle, ca urmare a participării şi obţinerii unui punctaj pozitiv la concursul Satele Culturale ale României. Candidatura pentru acest titlu a fost depusă de Ocolul Silvic Domeniul Hangu, ideea aparţinînd Prinţului Gheorghe Sturdza. „Ne-am înscris la acest concurs din iniţiativa Alteţei Sale Prinţul Sturdza, cu scopul de a promova cultura populară a Domeniului Ţara Hangului, frumuseţile acestui loc pitoresc şi calităţile oamenilor zonei”, a mai afirmat Gabi Bostan.

Citește știrea

Actualitate

Acţiuni ale inspectorilor de muncă

Știe publicată cu

în data de

■ angajatorii care vor să atragă anumit personal vor fi îndrumaţi de inspectori ■ au loc sesiuni de informare ■

În perioada 15 aprilie – 31 mai 2019, la nivel naţional se derulează acţiunea de informare şi conştientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de invăţămînt superior şi internshipul. Lucrătorii de la ITM Neamţ sînt incluşi în această campanie care are ca obiective: îndrumarea entităţilor care au calitatea de angajator, interesate de aplicarea corectă şi unitară a prevederilor legale privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţămînt superior şi intershipul, creşterea gradului de conştientizare a entităţilor care au calitatea de angajator care pot, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă, inclusiv contract de ucenicie, contract de stagiu-anexă la contractul individual de muncă, sau de a utiliza interni în baza contractului de internship, pentru a-şi asigura forţă de muncă calificată, în funcţie de cerinţele organizaţiei. Atingerea obiectivelor se face prin sesiuni de informare/conştientizare organizate de către ITM Neamţ la care vor paticipa persoane din grupul ţintă adică cei cu vîrsta între 16 şi 26 ani, în vederea obţinerii unei calificări în sistemul de formare profesională a adulţilor, care să permită ocuparea unui loc de muncă şi persoane care au împlinit 16 ani, care doresc să participe la programe de internship în scopul dezvoltării abilităţilor profesionale. ITM Neamţ a programat o serie de întîlniri cu reprezentanţii entităţilor care au calitatea de angajator, din diverse domenii de activitate: societăţi comerciale, regii autonome, persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuate, intreprinderi familiale, cooperaţie, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale, reprezentanţi ai altor instituţii de stat. Pe 16 aprilie, în cadrul şedinţei de informare a Consiliului Consultativ Tripartit, inspectorul şef adjunct în domeniul relaţiilor de muncă de la ITM a prezentat „Acţiunea de informare şi conştientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul“, fiind prezentate obiectivele acţiunii. A doua zi a avut loc o sesiune de informare la care a participat inspectorul şef adjunct în domeniul relaţiilor de muncă, inspectori de muncă din cadrul compartimentului contracte colective de muncă şi monitorizare relaţii de muncă, serviciului control relaţii de muncă şi serviciului control securitate şi sănătate în muncă precum şi reprezentanţii entităţilor care au calitatea de angajator, din toate domeniile de activitate: societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale, fiind prezente un număr de 13 persoane.

Citește știrea

Trending