Contactează-ne

Actualitate

Prefectul iese la trosneală: “Arsene, baronul mincinos”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ George Lazăr l-a comparat pe Arsene cu baronul Munchausen ■ l-a atacat la modul de împărţire a fondurilor şi la... preţul apei ■

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, ameninţat cu o trosneală serioasă de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ dacă se mai ia de managementul Apa Serv, “a comis-o” din nou: într-o conferinţă de şresă susţinută vineri, 4 septembrie, l-a comparat pe Ionel Arsene cu baronul Munchausen şi l-a etichetat drept “baronul mincinos”.

Principalele acuze: modul în care împarte banii pe primării, “după cum vrea jupânul Arsene, după cum îi place lui, că are prieteni la o comunitate sau alta, în funcţie de zona lui de relaţionare, împarte banii ca un boier pe timpuri” şi managementul defectuos de la Apa Serv, în condiţiile în care serviciile sunt proaste, suntem pe locul III în ţară la preţuri şi “celebrul” proiect de 200 de milioane de euro ar fi pus în pericol de faptul că Apa Serv a primit o amendă penală, iar proiectul tehnic e în mare întârziere.

“La Apa Serv e o adunătură de pensionari, de oameni care nu au nicio legătură cu campania, care habar nu au ce trebuie să se întâmple în companie, acolo sunt schimbaţi directori la interval de câteva luni după placul jupânului Arsene. Acum a fost instalat un directoraş nou, care habar nu are la momentul acesta ce înseamnă Apa Serv, ce înseamnă proiectul mare pe POIM, ce înseamnă toată infrastructura, ce înseamnă managementul performant al acestei companii. Am crezut că vine un om cu experienţă pe fonduri europene, un om cu studii superioare, cu masterate, cu tot felul de studii postuniversitare de management.

Nu, surpriză, ce-i drept nu mai vine un pensionar ca să-şi dubleze salariul cu pensia, dar vine un angajat al cumătrului, al lui domnul Ginel. Adică domnul Arsene şi-a pus angajatul de la cumătrul de la firmă şef peste compania de apă. care practică al treilea cel mai mare preţ din ţară. Pe domnul Arsene o să-l compar cu voia dumneavoastră cu baronul Munchaussen, adică un baron mincinos.

Domnul Arsene minte şi spune că vrea să ieftinească preţul la apă. Păi cum vrea să ieftinească preţul la apă când în 2019, într-o adresă semnată de domnul Angheluţă, compania la care CJ e acţionar majoritar cere aviz pentru creşterea preţului. Primeşte aviz negativ de la ANRSC, dar asta nu contează pentru domnul Arsene, care una spune, alta face, la el nu-s fapte, sunt vorbe.

Revine domnul Arsene în 2020 insistând că preţul pentru nemţenii lui, cum se laudă, dar nemţenii nu sunt ai nimănui, sunt oameni liberi, înfierează cu mânie proletară într-o nouă adresă şi cere în mod imperios, ANRSC, ca preţul să fie majorat. Primeşte avizul ANRS, unul consultativ. Am subliniat aceste lucruri pentru a înţelege foarte clar unde suntem astăzi. Domnul Arsene a avut o ieşire nepotrivită şi nefericită, care îl descalifică, cum înţelege domnia sa să rezolve lucrurile din punct de vedere administrativ, diferenţele de opinie. Dumnealui înţelege că lucrurile în administraţie se rezolvă mai cu forţa, eu cred că se rezolvă cu înţelepciune şi cu gânduri bune.

Să ai cele mai mari preţuri şi să oferi cele mai proaste servicii mi se pare bătaie de joc la adresa nemţenilor, vinovat fiind baronul mincinos Ionel Arsene şi subordonaţii lui care conduc compania de apă şi canal”, a afirmat prefectul de Neamţ, care nu a părut prea impresionat că a fost ameninţat cu “trosneala”. Şi a continuat arătând că Apa Serv a fost condamnată definitiv la plata unei amenzi penale, motiv pentru care proiectul pe POIM ar putea fi pus în pericol dacă nu se obţine vreo “indulgenţă” de la Bruxelles. .

Advertisement
Trending