Contactează-ne

Actualitate

Turn folk, la Piatra Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Festivalul Naţional de Muzică şi Poezie Turn folk, ediţie pilot, se va desfăşura la Piatra Neamţ în zilele de 21 şi 22 martie, la Cinema Dacia Panoramic, cu începere de la 17.30, intrarea fiind liberă. În avanpremiera evenimentului, ce se doreşte a deveni unul de tradiţie în municipiul de la poalele Pietricicăi, joi, 14 martie, a fost organizată o conferinţă de presă susţinută de organizatori, care l-au avut alături pe primarul de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, în calitate de reprezentant al finanţatorului. „Mă bucur că Adi Bezna a revenit acasă şi a fost de acord cu organizarea acestei manifestări. Ideea este de anul trecut, iar propunerea noastră a fost îmbrăţişată din prima clipă de Adi Bezna şi Sînziana Ailenei. Am convenit că perioada cea mai potrivită pentru organizare este luna martie din două motive: nu se suprapune cu nicio manifestare similară la nivel naţional şi luna martie este una a trăirilor intense, odată cu venirea primăverii iar muzica folk este una dedicată oamenilor cu suflete sensibile. Este o muzică, în opinia mea, care reuşeşte cel mai bine să unească generaţii şi acest lucru ni-l dorim. Organizarea acestui festival este un vis devenit realitate”, a declarat primarul Dragoş Chitic. Adi Bezna, unul dintre organizatori, a declarat că se bucură de faptul că revenirea sa acasă coincide cu şansa de a organiza o manifestare de valoare, în care s-a pus şi se va pune mult suflet. „Mă simt acasă la Piatra Neamţ. Aici m-am născut, aici m-am format, aici am gustat pentru prima dată din ceea ce înseamnă public, scenă. Muzica folk aparţine tuturor prin această legătură dintre generaţii. Vor fi la acest festival naţional, care, de ce, nu în anii viitori poate deveni unul internaţional, copii care vor cînta poate pentru prima dată pe o scenă. Vor veni cîntăreţi care vor evolua alături de învăţăceii lor, pentru că trebuie predată ştafeta. Ceea ce este deosebit este că fiecare copil va avea propriul lui recital”, a declarat Adi Bezna. Dintre invitaţi i-am reţinut pe Walter Ghicolescu, David Gojkovic, Daria Boghean, Nicu Zotta, Duo Vox, Cătălin Stepa, Luminiţa Donisă, Ocru, Sorin Poclitaru, Ştefania Iacob, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Liviu Ciulei, Viorel Gheorghiu. în plus, în cele două zile, organizatorii vor merge în patru unităţi de învăţămînt din Piatra Neamţ pentru „ore de diriginţie altfel”: cu poezie şi muzică folk. „Vă invităm pe toţi la acest festival. Va fi o manifestare reuşită sînt convins. Aşa cum aţi putut vedea în ultimii ani în Piatra Neamţ se realizează lucruri deosebite cu bani puţini, dar cu mult suflet”, a încheiat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending