Contactează-ne

Actualitate

Echipa de consilieri locali a PMP, garanţia că Piatra Neamţ va ajunge un oraş de 10+

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipa de consilieri locali propusă de Partidul Mișcarea Populară este garanţia că municipiul Piatra Neamţ va ajunge un oraş de 10+. Lista este deschisă de primarul Dragoş Chitic şi viceprimarul Bogdan Gavrilescu, cei doi dovedind în perioada în care au făcut echipă pentru administrarea oraşului că au soluţii pentru ca Piatra Neamţ să devină cu adevărat un oraş european, un oraş în care pietrenii să se simtă confortabil şi în siguranţă.

“Am preluat administrarea oraşului într-un moment financiar dificil. Erau datorii mari, însă, aşa cum am spus, pietrenii nu trebuiau să resimtă acest lucru, chiar şi cu aceste datorii existente trebuiau identificate fonduri şi soluţii atât pentru cheltuielile curente, de întreţinere, dar şi pentru noi proiecte. Aceasta a fost provocarea pe care mi-am asumat-o şi am dovedit că se poate face performanţă chiar şi în condiţiile unei situaţii financiare dificile.

Am pus accent pe atragerea de fonduri nerambursabile, iar numeroasele proiecte aflate în derulare cu bani europeni dovedesc că avem priceperea şi cunoştinţele necesare pentru a atrage astfel de fonduri. În perioada în care am administrat municipiul, datoria a fost redusă la mai puţin de jumătate, am demarat numeroase proiecte europene şi avem deja pregătite noi proiecte pentru exerciţiul financiar european următor. Echipa PMP Piatra Neamt este o echipă unită, formată din oameni competenţi, dedicaţi orasului, pregătiţi să rezolve problemele pietrenilor. Oraşul trebuie să continue pe drumul european pe care am pornit împreună şi am convingerea că acest lucru se va întâmpla atât timp cât  eu si echipa  PMP vom conduce destinele administrative ale municipiului. Împreună putem face din Piatra Neamţ un oraş de 10+, un oraş aşa cum şi-l doresc pietrenii şi aşa cum merită pietrenii”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ şi candidatul PMP pentru un nou mandat.

Cristian Sauciuc, preşedintele PMP Piatra Neamţ a subliniat şi el unitatea echipei, dar şi experienţa în administraţia publică a celor propuşi pentru a face parte din consiliul local în următorii patru ani: “Este o listă pe care am cântărit-o cu mare atenţie. Am dorit să îmbinăm experienţa în administraţie cu entuziasmul unor oameni noi, dar care au dovedit că ştiu să performeze în domeniul lor de activitate. Fiecare nume a fost atent cântărit, fiecare persoană de pe această listă a fost atent analizată, pentru că ne-am dorit să propunem pietrenilor cele mai bune opţiuni. Sunt persoane dedicate, sunt persoane care au înţeles că odată cu trecerea numelor lor pe această listă, odată cu cooptarea lor în această echipă s-au pus în slujba pietrenilor. Au înţeles că aceasta este principala lor îndatorire şi doresc şi pot să găsească soluţii pentru dezvoltarea oraşului.

Echipa Dragoş Chitic, Bogdan Gavrilescu a făcut performanţă în administrarea municipiului Piatra Neamţ, iar oraşul trebuie să continue pe acest drum. De aceea îl sustinem pe Dragoş Chitic pentru un nou mandat de primar, iar echipa de consilieri PMP va fi alături de el pentru a administra oraşul eficient, pentru a identifica soluţiile cele mai bune pentru pietreni”.

“Experienţă, seriozitate, disponibilitate pentru a fi în slujba cetăţeanului, dorinţă de a se implica în rezolvarea problemelor comunităţii. Acestea sunt doar câteva dintre calităţile după care ne-am ghidat în alegerea colegilor cu care venim în faţa pietrenilor şi le cerem votul pentru Consiliul Local. Acestea sunt calităţile echipei PMP Neamţ, una care, alături de primarul Dragoş Chitic poate face din Piatra Neamţ un oraş de 10+. Acestea sunt calităţile pe care le cer pietrenii de la cei care le vor reprezenta interesele în forul local. Ştim acest lucru din numeroasele întâlniri pe care le-am avut şi le avem cu cetăţenii. Le-am ascultat dorinţa şi am format o echipă care să fie capabilă să le rezolve problemele, care să fie o garanţie pentru o dezvoltare europeană a municipiului”, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Partidul Mișcarea Populară a depus lista completă de candidați pentru Consiliul Local Piatra  Neamț și își dorește să fie o voce puternică, care sa conteze în viitorul legislativ pietrean, pentru a se implica în buna administrare a orașului,  pentru a susține proiectele primăriei pietrene și ale primarului Dragoș Chitic.

 

Lista propusă de PMP pentru Consiliul Local Piatra Neamţ

 

1 GAVRILESCU BOGDAN

2 CHITIC DRAGOŞ

3 SAUCIUC CRISTIAN

4 MOROŞANU IONUŢ

5 TATOMIR ALINA

6 ŞERBAN VALENTIN

7 TILEA ANDREI

8 PASCARU LĂCRĂMIOARA

9 APETREI GEORGE

10 ORGHIDAN SERGIU

11 CIOBOTARIU FLORIAN

12 OPRIŢA VASILE

13 KERSCO NICOLAE

14 ZAMĂ VIOREL

15 TRĂSNEA BOGDAN

16 ARMEANU GABRIEL

17 COJOCARU GEORGIANA

18 MILOIU CRISTIAN

19 TODERIŢE FLORIN

20 ARMEANU PAUL

21 IACOB MAIHAELA

22 LICIU PETRU

23 GAVRILUŢ ALEXANDRA

24 GHINEA GABRIEL

25 MOGLAN VASILE

26 COŞARCĂ DIANA

27 DIACONU LIVIU

28 NIŢĂ CODRIN

29 GAVRILUŢĂ MIHAELA

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending