Contactează-ne

Actualitate

Burgul transilvan, pe simeze, la… Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ovidiu Cărpuşor propune două expoziţii în oraşul său de baştină ■ pictorul este considerat printre cei mai buni 100 de artişti din lume

Unul dintre cei mai apreciaţi pictori din generaţia tînără, Ovidiu Cărpuşor, nominalizat în Enciclopedia artiştilor români contemporani, a revenit la Roman cu două expoziţii simultane. Una a fost deschisă la Muzeul de Artă, unde expune 70 de tablouri din seria „Burgul transilvan“ şi o alta Art Galery, unde a vernisat, duminică, 23 iunie, o expoziţie de măşti. Participant activ la toate saloanele anuale ale Muzeului de Artă din urbea muşatină, Ovidiu revine acasă cu un veritabil regal cultural. Talentatul pictor a adunat toate aceste creaţii într-un splendid album care sintetizează munca sa, operă lansată şi la Roman. În cele patru săli ale Muzeului de Artă, a expus 70 de lucrări de pictură şi grafică, în tehnică diversă, lucrări de referinţă ale pictorului adunate din colecţii particulare şi din cele ale unor muzee. Vernisajul expoziţiei a fost realizat de muzeografa Mihaela Ciobanu şi de profesorul Gheorghe A.M.Ciobanu, cel care l-a remarcat pe artist după Revoluţie, pe vremea cînd era elev la Şcoala de Arte din Roman. Bună parte din vernisaj s-a desfăşurat sub forma unui dialog între Mihaela Ciobanu şi artist. „Ovidiu Cărpuşor s-a impus prin sacralitatea unor pensulări care adună în vibraţia lor sensibilă, înţelepciunea unui prea-trecut cu neîmpăcarea unui prea-prezent!“, a remarcat profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu care a vorbit despre artist şi opera acestuia, caracterizată prin sincretism. CV-ul artistului este de-a dreptul unul impresionant: În 2012 a terminat Institutul de Arte din Florenţa, cu specializare în restaurare pictură – noile descoperiri ştiinţifice în domeniu, metode şi tehnici moderne. Are un Doctorat în Arte Plastice şi Decorative, specializat în Identificarea şi autentificarea operelor de artă în procesul de restaurare, la Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti. În anul 2007 a absolvit la Londra un curs de relevare a clădirilor istorice, iar între 2004 şi 2005 a obţinut şi un Master în Afaceri la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, departamentul economic. Între 2006 – 2009 a urmat cursurile Universităţii Dimitrie Cantemir – Facultatea de Ştiinţe Economice – Specializarea Relaţii Economice Internaţionale, Braşov, iar în 2005 a urmat cursul „Calitatea şi Managementul mediului, la Centrul de cercetare în domeniul calităţii, Sibiu. Ovidiu locuieşte în Braşov, iar în 2001, o icoană pictată de el a fost dăruită de către Ion Iliescu fostului Papă Ioan Paul al II-lea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Tînăr beat şi fără permis, un an şi jumătate de închisoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 26 de ani, din Roman, prins la volan beat şi fără permis şi condamnat la un an şi şase luni de închisoare a fost prins recent de poliţiştii nemţeni.

“La data de 19 noiembrie a.c., în baza unor activități specifice, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 26 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză, depistat pe raza municipiului Roman, era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 22 februarie 2019, tînărul a condus un autoturism pe strada Progresului din Roman, avînd anulat permisul de conducere și cu o alcoolemie peste limita legală”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au dus tînărul la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

FOTO generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar propus la arestare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 21 de ani, din Pipirig, cercetat pentru că ar fi tîlhărit un bărbat, luîndu-i prin violenţă telefonul mobil şi 300 de lei, a fost reţinut de poliţişti.

“La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 37 de ani, din Pipirig, cu privire la faptul că în ziua precedentă a fost victima unei t`lhării.

În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, pe care au condus-o la sediul poliţiei, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 noiembrie a.c., prin exercitarea de acte de violență și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, un tînăr de 21 de ani, din Pipirig, ar fi amenințat și deposedat un bărbat de 37 de ani, de telefonul mobil și 300 de lei”, au transmis oamenii legii.

Prejudiciul a fost recuperat parțial, telefonul mobil fiind restituit păgubitului.

“În urma documentării activității infracționale, tînărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tîlhărie calificată.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu- Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai spus oamenii legii.

FOTO generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Arsă pe faţă şi mîini, după ce a vrut să aprindă focul cu benzină

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 32 de ani a suferit arsuri pe mîini şi pe faţă, miercuri, 20 noiembrie, după ce a vrut să aprindă focul cu benzină.

Mai mult, flăcările au cuprins o cameră a gospodăriei în care locuia. Incendiul a fost stins de pompierii de la Poiana Teiului şi de voluntarii de la SVSU Ceahlău.

“Un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului a fost solicitat pentru a interveni la stingerea unui incendiu ce se manifesta la o locuință în satul Bistricioara, comuna Ceahlău. Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o cameră a locuinței. Nora proprietarei, în vârstă de 32 de ani a  suferit arsuri de gradul I la nivelul feței și mâinilor. Aceasta a primit îngrijiri de la echipajul de pompieri. La intervenție au participat și pompierii voluntari de la SVSU Ceahlău. Forțele de intervenție au stins incendiul”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Au ars mai multe obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și articole vestimentare.

Persoana care a suferit arsuri a fost preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ.

“Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea de combustibil neadecvat (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei)”, au mai comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending