Contactează-ne

Actualitate

Roman: Începe “lupta” pentru creşă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ grupele vor funcţiona cu 6-7 prichindei ■ depunerea dosarelor se va face între 7 şi 11 septembrie ■

Municipalitatea are o reală problemă, anul acesta, în ceea ce priveşte posibilitatea de a asigura copiilor un loc la creşă, în condiţiile înăspririi regulilor sanitare de combatere a epidemiei de coronavirus. Primăria Roman anunţă părinţii despre modul în care va funcţiona Centrul de zi pentru copiii antepreşcolari, aflaţi în situaţii de risc, Casa Fluturaşilor. Conform unui anunţ publicat pe pagina de Facebook, în anul şcolar 2020-2021 acestă instituţie nu va avea decît 20 de locuri la creşă.

„Suprafaţa alocată pentru un copil este de 4,5 metri pătraţi. În aceste condiţii grupele nu pot fi formate decît din 6-7 copii. Centrul de zi Casa Fluturaşilor are obligaţia de a asigura şi pune în aplicare măsurile epidemiologice legale.

Depunerea dosarelor se va face în perioada 7-11 septembrie, între orele 8 şi 13 la sediul provizoriu Dandu After School, din strada Spiru Haret nr.33 Bis. Activitatea Casei Fluturaşilor va începe din 21 septembrie“, se menţionează în anunţul primariei. În această situaţie, condiţiile de ocupare a unui loc în creşă sînt extrem de severe. Se precizează faptul că unitatea va primi doar copii între 1-3 ani, care vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii.

Este obligatoriu ca ambii părinţi să aibă domiciliul în Roman, veniturile familiei să nu depăşească 1.400 lei pe membru de familie, copiii să se încadreze în una din categoriile „vulnerabile“ din punct de vedere social: să facă parte dintr-un mediu socio- economic foarte scăzut, au beneficiat de o măsură de protecţie socială anterioară şi copilul a fost reintegrat în familie. Prioritate au copilaşii proveniţi din familii monoparentale, vulnerabile din punct de vedere social sau din familii în care cei mici au fost maltrataţi fizic de către unul din părinţi.

Din 2019, Creşa Simirodva se află în reabilitare cu un proiect cu fonduri europene, în condiţii de normalitate capacitatea acesteia fiind de 90 de locuri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending