Contactează-ne

Eveniment

Acuze de fraudă cu bani europeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ paguba în dauna AFIR este de circa 380.000 de lei, sumă cu care instituţia este parte civilă în procesul penal

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi nemţeni acuzaţi de fraude cu bani europeni. În cauză este vorba de Daniela Domnica, inculpată în stare de libertate pentru săvîrşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În acelaşi dosar a fost inculpat şi soţul, Vasile Domnica, dar şi alţi doi afacerişti, Vasile Cosău şi Gheorghe Valentin Tănase, cu toţii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt. În perioada 2012 – 2015, în contextul derularii unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile – „Înfiinţare Pensiune Agroturistică ….”, inculpata Daniela Domnica a folosit în relaţia cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) mai multe documente false şi inexacte, ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a sumei totale de 379.932 lei. O parte din aceste documente (oferte de lucrări, situaţii de lucrări, facturi fiscale, procese-verbale de conformitate, etc.) i-au fost puse la dispoziţie de către ceilalţi trei inculpaţi. De precizat este faptul că, deşi lucrările efective de construire a pensiunii erau începute încă din luna august 2014, la data de 14 ianuarie 2015, pentru dovedirea îndeplinirii obligaţiilor asumate prin contractul de finanţare, inculpata Domnica Daniela a depus la AFIR dosarul privind organizarea procedurilor de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de „execuţie lucrări de construcţie”, care cuprindea ofertele formale (inexacte) emise de societăţile administrate de inculpaşii Cosău Vasile şi Tănase Gheorghe Valentin. „Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă cu suma de 379.932 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatei Domnica Daniela. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză“, conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cauza va fi timp de cel mult două luni în procedură de Cameră preliminară, apoi procesul intră în linie dreaptă cu administrarea probatoriului în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpaţilor.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Neamţ: Accident cu două victime. Trafic blocat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier soldat cu două victime după coliziunea dintre un autoturism şI o autoutilitară a avut loc vineri, 16 august, în localitatea Dobreni. Conform primelor informaţii oferite de reprezentanţii IPJ Neamţ, traficul este blocat. “Accident rutier pe DN 15 C, în localitatea Dobreni. Coliziune între un autoturism și o autoutilitară, două victime. Trafic blocat”, au transmis cei de la IPJ Neamţ. Tot vineri a mai avut loc un accident rutier soldat cu o victimă pe strada Gara Veche din Piatra Neamţ. “Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 47 de ani, din Țibucani, conducea o autoutilitară pe strada Gara Veche din Piatra Neamț, a efectuat manevra de depășire a unei motociclete ce era staționată și nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de celălalt vehicul, moment în care brațul de calare s-a deschis, acroșînd motociclistul, în vîrstă de 45 de ani, din Zănești. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițistii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accident cu victimă. Implicate un autoturism şi două autoutilitare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi două autoutilitare şi care s-a soldat cu o victimă a avut loc în urmă cu puţin timp, miercuri, 14 august, la Turtureşti. “Accident rutier în Turturești, în care au fost implicate un autoturism și două autoutilitare. O persoană, un bărbat de aproximativ 45 de ani, este asistată medical de SAJ. La locul indicat s-au deplasează două echipaje cu o autospecială de intevenție complexă și o ambulanță SMURD”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Şoferi “cu chef” făcuţi pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Opt şoferi care au urcat la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice au devenit pietoni, după o acţiune a poliţiştilor de la Rutieră din Piatra Neamţ. Au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 10.000 de lei, iar toate acestea într-un interval orar de doar 4 ore. Acţiunea a avut loc miercuri, 14 august, şi a avut drept scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la consecinţele conducerii unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citește știrea

Trending