Contactează-ne

Actualitate

4 secrete ale unei case bine organizate

Știe publicată cu

în data de

Orice locuinta trebuie sa fie ordonata si bine pusa la punct pentru a functiona corespunzator. Confortul este foarte important in orice casa, dar el nu poate exista decat daca toate lucrurile sunt asezate la locul lor. Desi iti doresti ca locuinta sa para in ordine la orice ora, mai ales atunci cand musafirii iti ciocane la usa, adevarul este ca, intotdeauna esti luat prin surprindere si chiar te enervezi in loc sa te bucuri.

De altfel, cui i-ar placea sa aiba musafiri, iar din hol sa fie intampinati de multimea de pantofi ai tuturor membrilor familiei, de covoarele rasturnate de goana cateilor, de oalele si farfuriile asezate alandala prin toata bucataria sau de hainele aruncate pe patul din dormitorul copiilor? Exista insa unele trucuri pe care le poti afla si le poti pune in practica, in asa fel incat sa nu mai fii luat niciodata prin surprindere. Poti sa vezi aici unele dintre acestea.

Iata secretele unei locuinte bine organizate:

Zambeste si pune-te pe treaba! Nu sunt deloc cine stie ce secrete, dar cu ajutorul lor vei observa, in scurt timp, o adevarata imbunatatire a situatiei, iar fetele musafirilor ti se vor parea de azi inainte mult mai frumoase.

1. Pe hol trebuie sa fie totul pus la punct. Hainele agatate in cuier, cele groase ascunse in dulap, pantofii asezati cu grija in pantofar. Vezi pe site-ul https://www.modela.ro/categorie-produs/mobila/mobila-hol/pantofare/ un astfel de produs extrem de interesant si modern in acelasi timp. Alege-l tinand cont de stilul in care ti-ai mobilat casa, de decorurile pe care le ai, de culoare sau de pret, totul tine de nevoile pe care le ai. Important ramane ca holul sa arate ordonat;

2. In bucatarie ai nevoie de cateva dulapuri suspendate pentru a adaposti farfuriile, paharele, oalele si tigaile pe care le folosesti zi de zi sau pe cele pastrate pentru anumite ocazii importante din viata ta. Nu e nevoie sa zaca toate aruncate crezand ca musafirii nu vor patrunde aici. Cand lumea ti-e mai draga, exact atunci vin dupa tine pentru a cere un pahar de apa sau pentru a impartasi cine stie ce secret intre patru ochi. Spatiul de depozitare este ideal pentru o bucatarie functionala si organizata;

3. In dormitorul copiilor trebuie sa existe un sifonier, insa nu uita ca prezenta lui nu este suficienta. Secretul este sa-si stranga hainele si sa le impatureasca corespunzator, apoi sa le aseze in dulap. Acelasi lucru il pot face si cu jucariile care isi pot lua locul bine stabilit in cutii sau in dulapuri, imediat dupa ce prichindeii au terminat sa se joace cu ele. Niciodata nu vei avea timp sa le faci pe toate, asa ca, este bine sa-i inveti sa fie ordonati si responsabili cu lucrurile lor;

4. In baie, intotdeauna zac aruncate produsele cosmetice, periile de par, prosoapele, chiar diverse produse de igienizare a incaperii. Niciodata nu este ordine, iar dezordinea duce de foarte multe ori la instalarea mizeriei, cel putin a prafului. Gaseste un loc pentru fiecare in parte, atrage atentia celorlalti din jur sa le aseze la locul lor si nu uita sa o faci de fiecare data cand este nevoie. Intr-un final le va intra in reflex si incaperea va arata ca noua de fiecare data cand musafirii iti trec pragul.

In concluzie, tine cont de aceste mici secrete si respecta-le daca doresti ca locuinta ta sa arate bine organizata, ordonata si sa aiba un aspect placut.

Surse foto: Shutterstock.com

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending