Contactează-ne

Actualitate

Iată cine e autorul unei oribile agresiuni sexuale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ victima, care are doar 4 ani şi familia vor fi consiliate psihologic ■ agresorul era beneficiar de ajutor social, primarul spunînd „că-i vai de capul lui“ ■ anul acesta, în Neamţ s-au produs 257 de cazuri de abuz împotriva copiilor, 11 fiind de natură sexuală ■

Şocanta agresiune sexuală a unei fetiţe de doar 4 ani readuce în prim planul atenţiei opiniei publice dimensiunea dramei pe care o trăiesc toată viaţa aceşti copii.

Săptămîna trecută, vineri, un individ de 35 de ani, dintr-o comună din zona Roman, a luat copila din apropierea casei şi a dus-o pe un teren viran şi a agresat-o, fapt pentru care a fost arestat. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Neamţ a făcut cunoscut faptul că în primele şase luni ale anului 2020, în Neamţ s-au înregistrat 257 cazuri de abuzuri asupra copiilor, 11 fiind de natură sexuală.

„Cazurile de abuz sexual sînt cazuri considerate a fi extrem de grave, de traumatizante pentru copii. Toate au impus colaborarea noastră cu Poliţia, Parchetul şi serviciile de asistenţă sociale din cadrul primăriilor pe raza cărora s-a produs abuzul sexual asupra copilului. Ultima situaţie ne-a fost adusă la cunoştinţă de către reprezentanţii Poliţiei şi Parchetului, iar colegii de la «Abuzuri» au demarat o anchetă, colaborînd şi cu serviciul social de la primăria localităţii şi în funcţie de concluziile anchetei se vor dispune măsuri punctuale“, a precizat Magda Vasilache, purtător de cuvînt al DGASPC Neamţ.

Psihologul Gabriela Pricopi, de la Colegiul Roman Vodă Roman spune că urmare a unui asemenea abuz, a anxietăţii şi depresiei aceşti copii refuză să se afle în preajma persoanelor adulte, dezvoltînd stări care la un anumit moment al vieţii pot duce la mari probleme. Asta pentru că, mai ales în comunităţile mici, victimele sînt stigmatizate de societate, care arată cu degetul spre acestea. Contactat telefonic, primarul comunei a declarat că la nivelul instituţiei izbucnirea unui asemenea scandal a provocat mare uimire.

„Şi pe noi ne-a lăsat cu gura căscată ceea ce s-a întîmplat şi prin prisma faptului că agresorul era rudă, văr, cu tatăl fetiţei. Poate se «ţineau ca neamurile», aşa cum se întîmplă în lumea satului. Pînă acum nu ne-a creat nici un fel de probleme. Pot însă să vă mai spun că individul era beneficiar al Legii 416, a venitului minim garantat, dar nu o să mai fie şi după această poveste îngrozitoare. Era vai de steaua lui, nu avea nici după ce bea apă! Nu este căsătorit. Am colaborat cu instituţiile statului în anchetă şi vom colabora şi pe viitor pentru a introduce fetiţa şi familia într-un program de consiliere psihologică“, a declarat primarul.

FOTO: generica

Advertisement
Trending