Contactează-ne

Actualitate

Zilele Municipiului Roman, sub semnul excelenţei. „Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru oraşul nostru!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manifestările au debutat luni, 16 mai şi se vor încheia duminică ■ municipalitatea a organizat o multitudine de evenimente culturale, ştiinţifice şi educative ■

Reluate după doi ani de restricţii pandemice, Zilele Municipiului Roman au început luni, 16 mai, cu o multitudine de manifestări, toate sub semnul excelenţei. A excelenţei în cultură, ştiinţă, educaţie, administraţie, a excelenţei în toate domeniile care au influenţat în bine viaţa comunităţii romaşcane.

„Este o tradiţie pentru noi ca, anual, cu prilejul acestor sărbători, să încercăm să aducem o apreciere din partea administraţiei locale pentru cei care au fost în anul din urmă alături de Roman, care au contribuit, în diverse maniere, atît cultural, educaţional, economic sau din alte puncte de vedere, la dezvoltarea municipiului. Încercăm simbolic să le spunem că sîntem alături de ei, că îi apreciem – şi nu numai noi, ci întreg oraşul. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru oraşul nostru şi sînt convins că puterea exemplului este cea mai importantă“, a subliniat primarul municipiului, Leonard Achiriloaei, în deschiderea evenimentului.

Marţi, 17 mai, la Hanul Mărioarei a avut loc a XII-a ediţiei a Galei Excelenţei Romaşcane. Şapte personalităţi romaşcane cu o recunoaştere unanimă a meritelor profesionale, respectiv Vasile Asandei, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, colonel dr. Georgeta Florentina Ursu, renumit medic cardiolog, general de brigadă (r) Ioan Maftei, handbalista Tereza Tamaş, educatoarea Angelica Tăbăcaru, inginer Mihai Horga şi dr. inginer Adina-Cătălina Druţă au primit de la primar cîte o plachetă , o diplomă şi au participat la un prînz festiv.

Anul acesta, au primit recunoaştere şi Ansamblul de cîntece şi dansuri populare Plai Moldovenesc, coordonat de Constantin Arteni, din care fac parte elevi ai şcolilor din Roman, ce au contribuit la perpetuarea tradiţilor folclorice româneşti, promovînd oraşul la cunoscute festivaluri de folclor. O altă plachetă a plecat către Asociaţia Club Sportiv MTB Roman, care s-a evidenţiat pentru multitudinea de activităţi sportive organizate la Roman, care au antrenat sute de tinerei şi locuitori în practicarea sportului.

Grupul de firme TCE 3 Brazi, reprezentat de omul de afaceri Mihai Tărîţă, a primit recunoaşterea pentru sprijinul constant acordat comunităţii la multe acţiuni, dar mai ales la dotarea cu aparatură a Spitalului Municipal de Urgenţă, dar şi pentru tot cea ce face pentru dezvoltarea sectorului agricol al judeţului Neamţ.

Colegiul Naţional Roman Vodă, care marchează anul acesta 150 de ani de existenţă, a evoluat de la Gimnaziul înfiinţat la 30 septembrie 1872, prin care şi-au purtat paşii personalităţi marcane ca George Radu Melidon, Calistrat Hogaş, Nicolae Apostol şi mulţi alţii – la Colegiul Naţional RomanVodă de astăzi – Şcoală europeană, Şcoală-Ambasador a Parlamentului European, Şcoală- pilot de Educaţie media, Eco-Şcoală, Centru de Excelenţă, Centru de pregătire şi evaluare Cambridge, membră în Asociaţia Colegiilor Centenare, Şcoală-Robocampioană.

Sala de festivităţi a Primăriei a găzduit, joi, 19 mai Gala Excelenţei în Educaţie, la care au fost premiate proiectele educaţionale deosebite, ce au antrenat un număr important de elevi din şcolile municipiului. Au primit aprecieri proiectele: Romanul-urbe muşatină (Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu); Voluntariat pentru pădure (Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza); Un erou – o floare (Şcoala Gimnazială Calistrat Hogaş): Grădiniţa out door (Şcoala Gimnazială Sergiu Celibidache).

Premii au m,ai primit Pămîntul şi miracolul vieţii (Colegiul Tehnic Danubiana); Infotehnica (Colegiul Tehnic Miron Costin) şi Mărţişoare pentru suflet – proiect prin care s-a organizat un Tîrg, în vederea colectării de fonduri pentru ajutorarea unei eleve căreia casa i-a fost mistuită de un incendiu devastator. Au fost premiaţi apoi 61 de elevi calificaţi pe primele locuri la olimpiadele şi concursurile naţionale din acest an, precum şi cei 45 de profesori coordonatori.

„Am văzut pe chipurile elevilor noştri romaşcani fericire şi mîndrie, avînd mulţumirea că am reuşit să continuăm tradiţia locală şi să răsplătim, aşa cum se cuvine, efortul tinerilor minunaţi. Gala excelenţei în educaţie, începută ca un vis îmbrăţişat de oameni care iubesc Romanul, continuă să rămână un punct de referinţă în programul zilelor municipiului nostru şi să strîngă împreună profesori, elevi şi părinţi. Pentru dorinţa de progres, pentru munca neobosită a cadrelor didactice şi rezultatele remarcabile obţinute, vă mulţumesc tuturor, vă felicit, vă încurajez şi vă susţin spre performanţă“, a mai transmis primarul Leonard Achiriloaei.

Ziua s-a încheiat, ca la fiecare ediţie a Zilelor Municipiului cu Seara Sergiu Celibidache, unde au concertat laureaţii concursurilor de muzică clasică, de la Şcoala de arte care poartă numerele nemuritorului muzician, născut la Roman. Au fost prezenţi la concert şi foşti elevi, dar şi profesorii care i-au acompaniat pe micii artişti.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending