Contactează-ne

Actualitate

Treizeci de ani de Internet în România. Secretarul de stat Bogdan Dumea, despre Gala Campionilor Internet

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării a fost reprezentat de secretarul de stat, Bogdan Dumea ■ demnitarul a subliniat în intervenția sa eforturile de îmbunătățire a cadrului legislativ asociat domeniului comunicațiilor ■

Este greu de închipuit ce ar mai însemna viața omenirii, în secoul digitalizării, fără Internet, care reprezintă, așa cum se știe, o rețea, la nivel global, formată din calculatoare interconectate, pentru a putea face schimb de informații și a comunica cu persoane sau instituții, aflate la mare sau mică distanță. Secretarul de stat în Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (MCID), nemțeanul Bogdan Dumea, a reprezentat instituția la marcarea a 30 de ani de folosire a Internetului în România.

„Am participat, recent, la Gala Campionilor Internet  – 30 de ani de Internet în România, un eveniment al Revistei Comunicații Mobile şi TelecomTV, dedicat profesioniștilor și liderilor din domeniul ITC. Am accentuat, în calitate de reprezentant al ministerului, eforturile de îmbunătățire a cadrului legislativ asociat domeniului comunicațiilor.

Am subliniat și că focusul nostru rămâne pe identificarea și atenuarea efectelor elementelor generatoare de întârzieri și/sau blocaje în dezvoltarea rețelelor de comunicații. Ne dorim asigurarea unui mediu concurențial sănătos, care să permită o distribuție cât mai uniformă pe piața de profil a tuturor categoriilor de operatori. De la cei mai mici, cei locali sau zonali, la marii operatori cu cote mari de piață.

Totodată, am subliniat eforturile organizațiilor, precum Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și angajamentul lor de a promova conectivitatea globală, de a promova incluziunea digitală și de a reduce decalajul digital. Prin munca lor, ei se străduiesc să se asigure că toată lumea are acces la beneficiile și oportunitățile aduse de telecomunicații și tehnologia informației”, a declarat demnitarul.

El i-a felicitat pe cei care au primit premii. „Inovațiile, dedicarea și colaborarea dumneavoastră ne-au apropiat, făcând azi din România un loc mai conectat și mai accesibil”, a mai spus Bogdan Dumea. Reamintim faptul că, în 1993, a început a fi puse bazele Internetului românesc. Cu prilejul acestui eveniment s-a aflat și faptul că  statul pregătește investiții de 94 de milioane de euro pentru Internetul fix de mare viteză.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending