Contactează-ne

Actualitate

Tranzacționarea fără comision – O nouă normă pe piața de valori?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Când vine vorba de investiții pe piețele financiare, toți investitorii caută același lucru și anume să câștige bani. Din acest motiv mulți caută un broker fără comisioane. Pentru a câștiga bani, trebuie să încercăm să fim profitabili. Și cum putem fi profitabili investind banii pe care îi avem? Ei bine, trebuie să fim atenți la două variabile. Pe de o parte, să învățăm cum funcționează piață și să știm cu ce instrumente să operăm, când și cum să o facem. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere costul de operare pe piețe.

Pentru a minimiza costul operațiunilor trebuie să acordăm o atenție specială comisioanelor brokerilor. Investitorii din întreaga lume se întreabă dacă există un broker fără comisioane și, ocazional, tot mai mulți oameni caută să găsească un broker fără comisioane. Așadar, acest articol își va concentra atenția asupra subiectului legat de tranzacționarea fără comision.

Despre brokerii de investiții

Brokerii de investiții sunt solicitați atunci când clienții trebuie să cumpere sau să vândă acțiuni, obligațiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF), fonduri mutuale și altele asemenea. Brokerii sunt agenți autorizați de la companii de investiții. Scopul principal al unui broker este de a investi fonduri în numele clientului, inclusiv cumpărarea și vânzarea instrumentelor financiare.

Un broker sau o firmă de brokeraj generează venituri prin serviciile oferite clienților. Acestea includ comisioane de tranzacționare, comisioane de reechilibrare a conturilor, comisioane lunare de întreținere, comisioane de inactivitate și altele asemenea. Aceste comisioane sunt debitate automat din contul comerciantului.

În cea mai mare parte, un broker va solicita investitorului să facă o depunere minimă sau să mențină un sold minim al contului. Acești bani sunt folosiți pentru plasarea tranzacțiilor, efectuarea de investiții și plata taxelor de cont necesare. Unele brokeraje necesită depozite minime de 500 USD, în timp ce altele necesită minimum 10.000 USD. Este important ca potențialii traderi și investitori să înțeleagă minimele necesare înainte de a se înregistra la un broker. Pe baza modelului tradițional de tranzacționare, se percepe un comision pentru fiecare tranzacție. Această sumă va varia de la un broker la altul.

Majoritatea brokerilor online au eliminat comisioanele pentru tranzacțiile de acțiuni online

Într-o mișcare destul de bruscă, brokerajele majore online au eliminat comisioanele pentru tranzacționarea standard a acțiunilor inițiate online. În funcție de broker, costă de la 4,95 la 6,95 dolari de fiecare dată când se cumpăra sau se vinde o poziție pe acțiuni, ceea ce se poate ridica în timp cu sute sau chiar mii de investiții.

Având în vedere acest lucru, există destul de multe întrebări pe care le-ai putea avea ca investitor. De exemplu, de ce toți brokerii au decis brusc că nu vor să realizeze venituri din comisioane pe tranzacțiile cu acțiuni? Ce înseamnă acest lucru pentru tine ca investitor? Și există unele dezavantaje ale tranzacționării acțiunilor cu comision zero?

Modul în care tranzacționarea fără comision schimbă piața de valori

Este un moment important pentru industria tranzacționării. Cele mai mari firme de tranzacționare au început să ofere tranzacționare de acțiuni fără comisioane pentru investitorii cu amănuntul în 2019 și este ușor de spus că a schimbat piața de valori.

Când Robinhood a fost pionier în ideea tranzacționării acțiunilor fără comisioane acum câțiva ani, părea o tendință deranjantă, dar nu neapărat una care să pătrundă în întreaga industrie a investițiilor. În ceea ce privește întrebarea referitoare la modul în care se vor adapta brokerii la această schimbare, ei bine, există două părți de bază pentru răspunsul la această întrebare.

În primul rând, odată ce Schwab a eliminat comisioanele, trecerea la comisioane zero a devenit mai mult o strategie defensivă care era necesară pentru a preveni pierderea clienților. Și în al doilea rând, brokerii au alte modalități de a câștiga bani. De fapt, nu există un singur broker important care să obțină cea mai mare parte a veniturilor sale din comisioane de tranzacționare.

Concluzie

Deși apariția tranzacționării cu comision zero este, în general, un câștig pentru investitori, există un potențial dezavantaj – tentația de a tranzacționa excesiv. Cu alte cuvinte, ar putea fi mai tentant să vindeți mai repede pozițiile deoarece nu costă nimic să o faceți.

Deși există cu siguranță câteva motive întemeiate pentru a vinde acțiuni, lipsa comisioanelor de tranzacționare nu este una dintre ele. Păstrați o viziune pe termen lung și bucurați-vă de beneficiile pe termen lung ale tranzacționării acțiunilor fără comisioane. Dar odată cu trecerea la comision zero la tranzacțiile vândute și cumpărate, procesul de investiții a devenit semnificativ mai puțin costisitor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending