Contactează-ne

Actualitate

Şefiile în şcoli, zeci de picaţi la examen

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în judeţul Neamţ, au fost validaţi 221 de candidaţi ■ sînt scoase la concurs 135 de posturi de directori plini şi 57 de adjuncţi ■ la examen s-au prezentat 213 candidaţi ■ au absentat şase, doi fiind bolnavi de Covid-19 ■ 57 candidaţi nu au reuşit să obţină nota minimă - 7 ■

Concursul pentru ocuparea celor 135 de funcţii de directori plini şi 57 de adjuncţi, scoase la concurs pentru cele 139 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din Neamţ s-a desfăşurat, fără incidente, la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu din Piatra Neamţ, vineri, 15 octombrie, cînd candidaţii au completat un test grilă, cu 50 de itemi, lucrările fiind anonimizate.

Ca element de noutate a fost faptul că, anul acesta, testul a fost corectat în faţa candidaţilor care au primit, pe loc, rezultatul.

„La concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi din Neamţ au fost validate 221 dosare. Au prezenţi 213 candidaţi. Au absentat şase colegi, iar doi au prezentat acte de carantinare fiind bolnavi de Covid. Aceştia se vor prezenta la sesiunea specială din 28 octombrie.

Din cele 213 lucrări, evaluate de comisie în prezenţa candidaţilor, 57 au primit note sub 7 ( aproximativ 30%), iar 156 au primit note peste media minimă ,care le dă dreptul candidaţilor să se prezinte şi la proba orală. Candidaţii au avut de completat un test grilă cu 50 de itemi. În opinia mea, colegii care nu au reuşit să obţină media minimă 7 s-au aflat sub imperiul emoţiilor, dar rezultatele finale vor fi cunoscute după depunerea contestaţiilor, în intevalul 15-17 octombrie, on-line.

Am înţeles că deja au fost depuse foarte multe contestaţii. Acestea, conform calendarului vor fi soluţionate în perioada 18-20 octombrie, zi în care vor fi afişate pe site-ul inspectoratului rezultatele la proba scrisă. Testele grilă au fost evaluate, pe loc, de către comisa judeţeană de evaluare ( coordonată de inspectorul şcolar general adjunct, Dana Păiuş – n.r.).“, a declarat profesor Gabriela Banu, preşedinta Comisiei de organizare a concursului.

Reamintim faptul că în structura probei scrise, circa 60% dintre itemi au vizat capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul au vizat reglementările legale din bibliografia de concurs. Conform calendarului de desfăşurare a examenului, între 21-27 octombrie se vor exprima opţiunile candidaţilor pentru unitatea la care candidează.

Între 28-29 octombrie se vor transmite solicitări de desemnare a membrilor comisiilor de interviu, din partea consiliilor profesorale şi autorităţilor locale. Între 1-10 noiembrie se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, iar în 12 noiembrie se va publica graficul de desfăşurare a interviurilor, care se vor ţine în intervalul 15 noiembrie – 8 decembrie. Între 16 noiembrie – 10 decembrie se vor depune şi soluţiona contestaţiile la interviu.

În 13 decembrie candidaţii declaraţi admişi îşi vor exprima opţiunile pentru o anumită unitate de învăţămînt. La nivel naţional s-au înscris la concurs peste 9.200 de candidaţi pentru cele peste 8.600 de locuri de directori plini şi adjuncţi din unităţile şcolare. S-au prezentat şi au finalizat proba 8.627 de candidaţi (94,7%). Dintre aceştia, 5.676 de candidaţi au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinînd cel puţin nota 7.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending