Contactează-ne

Actualitate

Primarul a prezentat raportul de activitate al Poliţiei Locale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilul Leonard Achiriloaei a detaliat aspecte din activitatea structurii ■ agenţii s-au implicat pentru rezolvarea unor sesizări referitoare la încălcarea legislaţiei în domenii de competenţă a instituţiei sau în colaborare cu Poliţia Naţională şi Jandarmeria ■

Primarul Leonard Achiriloaei a prezentat, la finalul săptămânii trecute, un raport de activitate al Poliţiei Locale, structură aflată în subordinea administraţiei locale. „Activităţile au fost executate de personalul Poliţiei Locale atît ca acţiuni independente, cît şi în colaborare cu structuri specializate de ordine publică, respectiv Poliţia Roman şi Jandarmeria Neamţ. Angajaţii Poliţiei Locale au participat, în luna noiembrie, la un număr de 293 misiuni planificate de asigurare a ordinii şi liniştii publice“, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Astfel, s-a avut în vedere organizarea unor patrule mixte, pedestre şi auto, în zone cu potenţial risc infracţional; s-a realizat monitorizarea tuturor zonelor din municipiu pentru prevenirea faptelor antisociale; s-a acţionat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţenilor; au fost monitorizate părculeţele de joacă, etc. Una din misiunile importante a fost însoţirea, în teren, a echipelor Biroului de Urbanism, care au efectuat controale şi verificări pentru prevenirea executării construcţiilor fără autorizaţii, dar şi pentru prevenirea fenomenului de afişaj stradal, în alte locuri decît cele special amenajate.

Alte acţiuni ale Poliţiei Locale au vizat verificarea zonelor amplasate pe malul rîului Moldova, între Podul de Fier şi Bazar, a Ocolitoarei Roman- Vest, a zonelor de la intersecţia str. Martir Cloşca cu str. Ecaterina Teodoroiu, str. Islazului, str. Primăverii, str. Mărului, str. V.Morţun, str. Lupeni, str. Tinosului, pentru prevenirea depozitării deşeurilor de orice natură, în special a celor din construcţii. S-au realizat şi acţiuni de verificare în pieţele şi în unităţi de alimentaţie publică de pe raza oraşului, în vederea respectării măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, măsuri legate de purtare a măştilor de protecţie şi păstrarea distanţei sociale, în vederea prevenirii îmbolnăviriulor cu virusul SARS Cov 2.

Conform Raportului prezentat de primarul Leonard Achiriloaei, la Dispeceratul Poliţiei Locale au fost depuse, luna trecută, nu mai puţin de 141 de reclamaţii şi sesizări. După cercetarea acestora, au fost aplicate 231 de amenzi, în valoare de 96.280 lei.

Pentru ce au fost aplicate amenzi sau somaţii

Cinci contravenţii au fost aplicate pentru OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice; Alte 79 de contravenţii au fost cele aplicate pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, în valoare de 41.70 lei (măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19); Două sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Legii 448 din 2006,în valoare de 4.000 lei( încălcarea legislaţiei privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap); O sancţiune pecuniară la Legea nr. 38/2003 a Legii taximetriei şi un avertisment( piraterie). Din Raportul prezentat de edil, rezultă şi aplicarea, graduală, a unor avertismente scrise pentru încălcarea diverselor acte normative. Este vorba de 99 de avertismente scrise, din care 51 aplicate în cazul încălcării HG nr.1391/din 2006, privind Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002(circulaţia pe drumurile publice); 7 avertismente aplicate pentru încălcarea HCL nr.220/2018 (Regulamentul privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare); 38 de avertismente pentru încălcarea Legii nr.55/2020 privind măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un avertisment pentru încălcarea prevederilor OUG nr.195/din 2002. O atenţie deosebită a conducerii Poliţiei Locale a fost aceea de coordonare a activităţii dispeceratului, acolo de unde e coordonată mare parte a activităţii în teren. Au fost preluate 141 de sesizări referitoare la încălcări ale legislaţiei la: tulburarea liniştii publice prin gălăgie, cerşetorie, efectuarea de construcţii fără autorizaţie, depozitarea de gunoi pe malul Siretului şi depozitarea unor deşeuri pe domeniul public, în afara locurilor special amenajate; producerea unui accident rutier; lăsarea în libertate a animalelor periculoase – cîini, etc. Prin monitorizare video, s-au semnalat un număr de 129 sesizări, dintre care o parte se referă la autovehicu parcate sau staţionate neregulamentar; cerşetorie; circulaţia participanţilor la trafic fără respectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise, în zona centrală. Compartimentul de mediu al Poliţei Locale a efectuat activităţi vizînd rezolvarea unor probleme specifice: încălcarea în 7 situaţii a legislaţiei privind depozitarea de deşeuri pe domeniul public; 4 sancţiuni contravenţionale, pentru depozitarea de deşeuri menajere pe domeniul public; au fost trimise 38 de înştiinţări cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de salubritate cu operatorul de specialitate. În cadrul compartimentului Disciplina în construcţii şi afişaj stradal au fost desfăşurate o serie de activităţi vizînd soluţionarea a 4 sesizări privind: lucrări de modernizare a unui apartament în afara programului de linişte şi păstrarea curăţeniei pe casa scării; monitorizarea punerii în aplicare a unei somaţiei privind desfiinţarea uşilor montate abuziv la o scară de bloc; somarea unui proprietar de spaţiu comercial neîntreţinut corespunzător pentru igienizarea şi efectuarea de lucrări de reparaţii, etc

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. legio

    14 decembrie 2020 at 2:49 PM

    Mi-e si scarba sa mai comentez despre apendicul asta numit Politia Locala , care de fapt numai suge bugetul primariei si in urma lor nici macar o flatulenta nu ramane ,nimic ,nimic !

  2. Cristian

    14 decembrie 2020 at 5:16 PM

    Raportul de activitate trebuia prezentat de seful politiei locale, nu de d-ul primar! D-ul primar ar trebui sa analizeze activitatea politiei locale si sa solicite masuri de imbunatatire a activitatii! Politia locala ar trebui sa lucreze in slujba cetateanului, nu impotriva lui! E vorba de mentalitate care s-ar putea schimba daca in politia locala ar fi angajati tineri si nu pensionari! D-le primar, lasati pensionarii din politia locala cat si pe ceilalti pensionari din primarie, sa se bucure de pensie, bineinteles, dupa ce le multumiti pt. activitatea depusa! Pensionarii care vor sa mai lucreze o pot face voluntar! Asa se procedeaza si in Piatra -Neamt, la colegul dvs.de partid, care a luat acesta decizie inainte de alegerile parlamentare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 65 de cazuri noi. Naţional – 3.353 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, rata de infectare este de 1,44 la mia de locuitori ■ la nivel naţional în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 63 de decese ■

Până astăzi, 15 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 688.270 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

618.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 788 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 17.098 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.01.2021 (10:00) – 15.01.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (40 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Brăila, Bistrița-Năsăud,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

60 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.635. Dintre acestea, 1.091 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.129.855 de teste RT-PCR și 35.282 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.626 teste RT-PCR (14.620 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.006 la cerere) și 5.453 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 33.519 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.599 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.663 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 89 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.398 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 572 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 ianuarie, 4.858 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 756.300 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.396 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.941 în Italia, 1.487 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.110 în Germania,  93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia,  131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 36 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 12 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 79 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia, Federația Rusă și Croația. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 135 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 3 în Irlanda, 2 în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

 

Citește știrea

Actualitate

Ars de viu în locuinţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 65 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit, vineri, 15 ianuarie, la o gospodărie din comuna Tarcău. Intervenţia pompierilor este în desfăşurare.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Tarcău.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD,  un echipaj de pompieri cu o autospecială de la SVSU Bicaz și pompieri voluntari din cadrul SVSU Tarcău.

Incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei locuințe.

Incendiul a fost localizat de către forțele de intervenție.

Din păcate,  în interiorul locuinței,  pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 65 de ani.

Se lucrează pentru lichidarea incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vine gerul! Vor fi -15 grade

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valori termice foarte scăzute sînt aşteptate pînă la jumătatea săptămînii viitoare ■ în cea mai rece zi vor fi -9 grade, iar valorile termice nocturne coboară la -15 grade ■ pînă astăzi este în vigoare o atenţionare de ninsori ■

Pînă astăzi este în vigoare o atenţionare de ninsori şi viscol, iar mai apoi vine gerul. Meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, astfel că în cea mai rece zi vor fi -9 grade. Şi nopţile vor fi deosebit de reci, cu temperaturi de pînă la -14 grade.

Cam aşa vor fi condiţiile meteo pînă la mijlocul săptămînii viitoare, apoi vremea se mai îmbunează. Pînă atunci rămînem cu atenţionarea de ninsori, valabilă pînă azi, 15 ianuarie, la ora 10:00.

„În intervalul menţionat, temporar va ninge în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de 15-20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, vîntul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60-80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinînd scăderea vizibilităţii“, se arată într-un comunicat al ANM.

Ieri, la ora 10:00, termometrele indicau -1 grad la Tîrgu Neamţ, -4 grade erau în reşedinţa de judeţ, iar la Roman se înregistrau -5 grade. Cel mai frig, -13 grade, era la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, iar din cauza vîntului indicele de răcire era de – 24 de grade. Este şi ceva zăpadă, în strat de 3 centimetri la Roman şi Tîrg, 10 centimetri la Piatra Neamţ şi 27 de centimetri pe munte. Se face mai rece cu începere de azi, 15 ianuarie, cînd din nou ne putem aştepta la ninsori.

La amiază vor fi -3 grade, dar urmează cea mai rece noapte din acest sezon şi sînt prognozate minime de – 6 grade. Şi mai frig va fi în week-end. Sîmbătă, 16 ianuarie, ar mai putea ninge puţin, dar va fi foarte frig, iar maxima diurnă va fi de -6 grade. Noaptea vine gerul şi meteorologii promit o minimă de -10 grade. Regimul termic continuă declinul şi va fi deosebit de frig şi duminică, 17 ianuarie. Se anunţă cer variabil, iar în cel mai cald moment al zilei se vor înregistra -6 grade. Va fi cel mai rece interval de pînă acum, iar după lăsarea întunericului gerul se menţine şi se vor înregistra -12 grade. Cam la fel va fi registrul termic şi săptămîna viitoare.

Cea mai friguroasă zi din acest sezon va fi cea de luni, 18 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare şi o maximă la limita gerului, -9 grade. Şi noaptea aduce ger, iar mercurul din termometre se opreşte la -14 grade. La fel vor fi condiţiile şi marţi, 19 ianuarie, -6 grade ziua şi -14 grade după lăsarea întunericului. Se mai îmbunează condiţiile abia marţi, 20 ianuarie, cînd vor fi -4 grade ziua şi 12 grade după lăsarea întunericului, iar miercuri vor fi maxime diurne de -4 grade, şi o minimă nocturnă de -12 grade. De joi, 21 ianuarie, şi pînă duminică 24 ianuarie, trecem la timp bun, cu valori termice diurne pozitive, de 1 pînă la 3 grade, iar minimele nocturne nu scad mai mult de -3 grade.

Citește știrea

Trending