Contactează-ne

Actualitate

Primarul a prezentat raportul de activitate al Poliţiei Locale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilul Leonard Achiriloaei a detaliat aspecte din activitatea structurii ■ agenţii s-au implicat pentru rezolvarea unor sesizări referitoare la încălcarea legislaţiei în domenii de competenţă a instituţiei sau în colaborare cu Poliţia Naţională şi Jandarmeria ■

Primarul Leonard Achiriloaei a prezentat, la finalul săptămânii trecute, un raport de activitate al Poliţiei Locale, structură aflată în subordinea administraţiei locale. „Activităţile au fost executate de personalul Poliţiei Locale atît ca acţiuni independente, cît şi în colaborare cu structuri specializate de ordine publică, respectiv Poliţia Roman şi Jandarmeria Neamţ. Angajaţii Poliţiei Locale au participat, în luna noiembrie, la un număr de 293 misiuni planificate de asigurare a ordinii şi liniştii publice“, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Astfel, s-a avut în vedere organizarea unor patrule mixte, pedestre şi auto, în zone cu potenţial risc infracţional; s-a realizat monitorizarea tuturor zonelor din municipiu pentru prevenirea faptelor antisociale; s-a acţionat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţenilor; au fost monitorizate părculeţele de joacă, etc. Una din misiunile importante a fost însoţirea, în teren, a echipelor Biroului de Urbanism, care au efectuat controale şi verificări pentru prevenirea executării construcţiilor fără autorizaţii, dar şi pentru prevenirea fenomenului de afişaj stradal, în alte locuri decît cele special amenajate.

Alte acţiuni ale Poliţiei Locale au vizat verificarea zonelor amplasate pe malul rîului Moldova, între Podul de Fier şi Bazar, a Ocolitoarei Roman- Vest, a zonelor de la intersecţia str. Martir Cloşca cu str. Ecaterina Teodoroiu, str. Islazului, str. Primăverii, str. Mărului, str. V.Morţun, str. Lupeni, str. Tinosului, pentru prevenirea depozitării deşeurilor de orice natură, în special a celor din construcţii. S-au realizat şi acţiuni de verificare în pieţele şi în unităţi de alimentaţie publică de pe raza oraşului, în vederea respectării măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, măsuri legate de purtare a măştilor de protecţie şi păstrarea distanţei sociale, în vederea prevenirii îmbolnăviriulor cu virusul SARS Cov 2.

Conform Raportului prezentat de primarul Leonard Achiriloaei, la Dispeceratul Poliţiei Locale au fost depuse, luna trecută, nu mai puţin de 141 de reclamaţii şi sesizări. După cercetarea acestora, au fost aplicate 231 de amenzi, în valoare de 96.280 lei.

Pentru ce au fost aplicate amenzi sau somaţii

Cinci contravenţii au fost aplicate pentru OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice; Alte 79 de contravenţii au fost cele aplicate pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, în valoare de 41.70 lei (măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19); Două sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Legii 448 din 2006,în valoare de 4.000 lei( încălcarea legislaţiei privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap); O sancţiune pecuniară la Legea nr. 38/2003 a Legii taximetriei şi un avertisment( piraterie). Din Raportul prezentat de edil, rezultă şi aplicarea, graduală, a unor avertismente scrise pentru încălcarea diverselor acte normative. Este vorba de 99 de avertismente scrise, din care 51 aplicate în cazul încălcării HG nr.1391/din 2006, privind Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002(circulaţia pe drumurile publice); 7 avertismente aplicate pentru încălcarea HCL nr.220/2018 (Regulamentul privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare); 38 de avertismente pentru încălcarea Legii nr.55/2020 privind măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un avertisment pentru încălcarea prevederilor OUG nr.195/din 2002. O atenţie deosebită a conducerii Poliţiei Locale a fost aceea de coordonare a activităţii dispeceratului, acolo de unde e coordonată mare parte a activităţii în teren. Au fost preluate 141 de sesizări referitoare la încălcări ale legislaţiei la: tulburarea liniştii publice prin gălăgie, cerşetorie, efectuarea de construcţii fără autorizaţie, depozitarea de gunoi pe malul Siretului şi depozitarea unor deşeuri pe domeniul public, în afara locurilor special amenajate; producerea unui accident rutier; lăsarea în libertate a animalelor periculoase – cîini, etc. Prin monitorizare video, s-au semnalat un număr de 129 sesizări, dintre care o parte se referă la autovehicu parcate sau staţionate neregulamentar; cerşetorie; circulaţia participanţilor la trafic fără respectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise, în zona centrală. Compartimentul de mediu al Poliţei Locale a efectuat activităţi vizînd rezolvarea unor probleme specifice: încălcarea în 7 situaţii a legislaţiei privind depozitarea de deşeuri pe domeniul public; 4 sancţiuni contravenţionale, pentru depozitarea de deşeuri menajere pe domeniul public; au fost trimise 38 de înştiinţări cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de salubritate cu operatorul de specialitate. În cadrul compartimentului Disciplina în construcţii şi afişaj stradal au fost desfăşurate o serie de activităţi vizînd soluţionarea a 4 sesizări privind: lucrări de modernizare a unui apartament în afara programului de linişte şi păstrarea curăţeniei pe casa scării; monitorizarea punerii în aplicare a unei somaţiei privind desfiinţarea uşilor montate abuziv la o scară de bloc; somarea unui proprietar de spaţiu comercial neîntreţinut corespunzător pentru igienizarea şi efectuarea de lucrări de reparaţii, etc

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. legio

    14 decembrie 2020 at 2:49 PM

    Mi-e si scarba sa mai comentez despre apendicul asta numit Politia Locala , care de fapt numai suge bugetul primariei si in urma lor nici macar o flatulenta nu ramane ,nimic ,nimic !

  2. Cristian

    14 decembrie 2020 at 5:16 PM

    Raportul de activitate trebuia prezentat de seful politiei locale, nu de d-ul primar! D-ul primar ar trebui sa analizeze activitatea politiei locale si sa solicite masuri de imbunatatire a activitatii! Politia locala ar trebui sa lucreze in slujba cetateanului, nu impotriva lui! E vorba de mentalitate care s-ar putea schimba daca in politia locala ar fi angajati tineri si nu pensionari! D-le primar, lasati pensionarii din politia locala cat si pe ceilalti pensionari din primarie, sa se bucure de pensie, bineinteles, dupa ce le multumiti pt. activitatea depusa! Pensionarii care vor sa mai lucreze o pot face voluntar! Asa se procedeaza si in Piatra -Neamt, la colegul dvs.de partid, care a luat acesta decizie inainte de alegerile parlamentare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending