Contactează-ne

Prima pagină

Montarea semaforului de la Gîdinţi, o nouă amînare. Cert este că valorile traficului rutier sînt infernale“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ termenul de montare a semaforului de la Gîdinţi s-a mai lungit cu cîteva zile ■ directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Iaşi susţine că au fost probleme cu găsirea unei firme care să execute lucrările ■

Conform cunoscutului principiu „Lungeşte-i, Doamne, boala… pînă s-o coace poama!“, conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri Iaşi a tot amînat termenul de montare a unui semafor în „Intersecţia morţii“, de la Gîdinţi, operaţia aceasta fiind condiţionată de finalizarea lucrărilor din sensul giratoriu de la Girov. Directorul DRDP, Ovidiu Laicu, a declarat că a întîmpinat greutăţi în găsirea unei firme care să monteze semaforul.

„Eu am promis că săptămîna aceasta va fi montat semaforul de la Gîdinţi şi nu cum spune presa, luni (22 august – n.r.). După ce am tot căutat mai multe firme de montaj, care ne-au refuzat, am reuşit să găsim una la Suceava. S-a făcut proiectul, s-a încheiat un protocol cu Primăria Gîdinţi, care şi-a asumat branşamentul la energie. Lucrurile s-au petrecut aşa cum le-am anunţat. Am finalizat lucrările la sensul giratoriu de la Girov şi apoi vom transfera semaforul de acolo la Gîdinţi. Cine alocă fonduri pentru energie nu mai e treaba noastră“, a declarat Ovidiu Laicu.

Drumul care trece prin comuna menţionată a devenit foarte aglomerat deoarece a preluat traficul de pe podul de la Luţca, care s-a prăbuşit în Siret, pe data de 9 iunie 2021. Dezamăgit de ceea ce se întîmplă cu circulaţia din Gîdinţi, primarul Vasile Băbuţă a declarat că nu a fost anunţat de conducerea Direcţiei de Drumuri Iaşi cînd va fi montat semaforul.

„Nu se aude nimic cu montarea semaforului, deşi, aşa cum s-a tot vehiculat în presă, acesta trebuia montat astăzi (luni – 22 august – n.r.). Pînă la ora prînzului, nu am fost anunţat de începerea lucrărilor de montare a semaforului. Nu ştiu ce să mai cred. Trebuiau să aducă semafoarele de la Girov sau din altă parte. Noi, ca primărie, ne-am făcut treaba.

Am asigurat sursa de alimentare cu energie electrică. Am luat 80 de milioane de la iluminatul public. Aştept ca la o viitoare rectificare să ni se ramburseze suma. Cert este că, de la prăbuşirea din luna iunie a podului de la Luţca, valorile traficului rutier pe şoseaua de la Gîdinţi, aflată în garanţie, sînt infernale şi în cîţiva ani vor face praf infrastructura“, a declarat Vasile Băbuţă.

Reamintim că aproximativ 2.000 de localnici din cinci comune au protestat, la Luţca, la sfîrşitul săptămânii trecute, somând autorităţile şi conducerea judeţului să facă ceva concret în cazul podului prăbuşit. Oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească mulţi kilometri pentru a ajunge la serviciu sau acolo unde au treburi cotidiene.

Ei cer construirea, de către Armată, unui pod de pontoane şi mai cer semaforizarea intersecţiei din Gîdinţi, pe drumul unde este deviat traficul, întrucât zona este periculoasă. Dovadă este şi tragedia din 14 august 2022, când un preot a murit şi trei persoane au fost rănite, în urma tamponării (foto) a două maşini.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending