Contactează-ne

Actualitate

Jandarmii au fost „blînzi“ de Paşti şi în Săptămîna Luminată. Pentru ce s-au aplicat unele sancţiuni pecuniare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în perioada 23 aprilie - 1 mai, jandamii nemţeni au executat peste 200 de misiuni de ordine publică ■ pentru fapte reprobabile au aplicat sancţiuni pecuniare de 6.500 de lei ■

Jandarmii nemţeni au fost blînzi în zilele Paştilor şi în Săptămîna Luminată. Chiar dacă forţele de ordine au executat peste 200 de misiuni, au fost aplicate sancţiuni pecuniare modice. Mai mult de 90% din sancţiunile contravenţionale aplicate de către jandarmii nemţeni în perioada 23 aprilie – 1 mai, în valoare totală de 6.500 de lei, au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„Rezultatele misiunilor executate în perioada Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai reprezintă, la prima vedere, doar cifre statistice, însă, pentru jandarmii nemţeni sînt bilanţul a nouă zile de misiuni planificate, coordonate, gestionate şi executate pentru siguranţa cetăţenilor. Misiunile jandarmilor au vizat, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, asigurarea măsurilor de ordine publică premergător şi pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sfintele Paşti, la competiţiile sportive şi evenimentele cultural- artistice“, anunţă Jandarmeria Neamţ.

În perioada 23 aprilie – 1 mai, în cele peste 200 de misiuni de ordine publică jandarmii au constatat 86 de fapte contravenţionale, pentru care au aplicat 63 de avertismente scrise şi 23 de amenzi. În topul contravenţiilor rămîn: proferarea de injurii, ameninţări cu acte de violenţă, tulburarea liniştii, provocarea ori participarea la scandal, consum de băuturi alcoolice în locurile publice, în afara spaţiilor special amenajate, refuz de legitimare.

De asemenea, jandarmii au fost solicitaţi şi au intervenit la 17 apeluri făcute prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi prin dispeceratul unităţii, majoritatea pentru aplanare unor conflicte. În aceeaşi perioadă au fost constatate 5 infracţiuni, pentru cazuri de loviri şi alte violenţe, ameninţare, fiind întocmite actele de sesizare pentru şase autori.

„Avînd în vedere că vremea îndeamnă la petrecerea timpului liber în natură, reamintim cetăţenilor obligaţia de a face picnic doar în zonele special amenajate pentru astfel de activităţi, de a nu lăsa focul nesupravegheat ori de a arunca deşeurile în alte locuri în afara celor special destinate, iar pentru drumeţii montane în siguranţă, consultarea prealabilă a prognozei meteo şi echiparea corespunzătoare“, recomandă Jandarmeria.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending