Contactează-ne

Actualitate

Exemplu de management în pandemie. COMES continuă investiţiile cu încă 4 milioane de euro şi angajează alţi 40 de salariaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Societatea COMES, Compania Mecanică de Echipamente Speciale, o firmă în plină ascensiune, face o nouă investiţie de milioane de euro.

Noua hală de producţie va fi gata la jumătatea anului viitor, context în care liderul naţional în domeniu anunţă recrutări de personal. Investiţia în valoare de 4 milioane de euro este pentru extinderea halei de producţie nr. 2, proiectată pentru fabricarea de echipamente metalice complexe de pînă la 200 de tone.

Firma, lider naţional în domeniu, are deja 210 salariaţi, dar are nevoie de încă 40 de persoane pentru care oferă un pachet de beneficii competitiv. COMES este locul potrivit pentru cei în căutarea unei cariere la o companie de succes din oraşul nostru.

„Sîntem o societate în continuă dezvoltare. Ţinînd cont de rezultatele financiare bune din perioada 2020 – 2021, ca urmare a construcţiei halei industriale nr. 2 pentru producţia de echipamente agabaritice, pregătim un nou proiect de investiţii ce consta în extinderea acestei hale pe o suprafaţă de încă 2.500 mp, preconizată a fi dată în funcţiune în iulie 2022“, a declarat Anton Ioan Măzărianu, director general al COMES Săvineşti.

Firma este producător lider în România pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, industria chimică/petrochimică, energetică şi nucleară. Pentru noua hală industrială, COMES angajează încă 40 de salariaţi. Societatea recrutează sudor, lăcătuş mecanic, prelucrător prin aşchiere, vopsitor, inginer mecanic şi inginer sudor.

De la un atelier în care se debita mecanică fină, COMES a devenit o companie modernă, producătoare de utilaje agabaritice, în plină ascensiune, cu capital românesc, care exportă către grupuri de rafinării de pe 4 continente. „S-au schimbat multe de-a lungul celor 45 de ani, însă COMES a rămas pe acelaşi teren din 1977, avînd deja contracte pentru anul 2022 în valoare de aproximativ 10 milioane de euro“, susţine directorul Anton Măzărianu.

A treia linie de producţie – noi oportunităţi de angajare

Noul proiect de investiţii al Companiei Mecanice de Echipamente Speciale, în valoare de 4 milioane de euro, constă în extinderea halei de producţie lansată în 2020 destinată fabricaţiei de echipamente sub presiune, cu gabarit de pînă la 200 de tone bucata. Acest corp nou este deja în progres, în etapa de avizare proiect, urmînd ca lucrările de construcţie să înceapă în februarie anul viitor.

Hala COMES nr. 2 se extinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi şi va fi dotată complet cu echipamente moderne de debitat şi sudat confecţii metalice. Deschiderea acestui nou obiectiv de producţie crează un plus de aproximativ 40 de locuri noi de muncă în industria mecanică. Este vorba de personal calificat în ocupaţii precum sudor, lăcătuş mecanic, prelucrător prin aşchiere, vopsitor, dar şi de personal cu studii superioare, inginer mecanic şi inginer sudor.

„Oferim angajaţilor, de la toate nivelurile, oportunităţi de creştere şi avansare în carieră. Firma este una cu tradiţie şi cu perspective de viitor sigure. Pachetul salarial este unul motivant, plus alte beneficii adaptate nevoilor salariaţilor: salariu competitiv, tichete de masă şi tichete cadou, bonusuri pentru perfomanţă, training, posibilitate de calificare la locul de muncă, certificări în domeniu, transport la şi de la locul de munca etc“, a declarat Maria Bârsan, director Resurse Umane.

Detalii privind oportunităţile de angajare pot fi obţinute la sediul societăţii din Săvineşti, strada Gheorghe Caranfil, nr.3, fie la numărul de telefon 0745.254.087, sau adresa de e-mail resurse.umane@comes.ro. Atragerea de personal este necesară deoarece finalizarea investiţiei şi punerea în funcţiune a noii linii de producţie este o chestiune de timp.

„Aşteptăm avizarea proiectului şi echipamentele interioare. Estimăm ca lucrările de construcţie şi utilităţi să înceapă în februarie 2022, astfel încît noua hală să devină funcţionala din iulie anul viitor. Este o mîndrie, totuşi, să nu mai spunem că sîntem cel mai mare producător din Moldova, ci unicul producător român care mai poate fabrica astfel de echipamente“, a adăugat directorul general Anton Măzărianu.

Se estimează creşterea producţiei cu 30% anul viitor

Orice persoană care poate presta în meseriile menţionate, sudor, lăcătuş, inginer mecanic, vopsitor şi prelucrător mecanic are acum o oportunitate de angajare, cu atît mai mult cu cît piaţa muncii din judeţ nu este prea ofertantă în acest moment.

„Este foarte important ca oamenii care vor să vină la noi să ştie că sîntem o firmă cu perspective pe termen lung şi că oferim cele mai bune salarii de pe piaţă. Sînt sudori foarte buni, care cîştigă mai mult decît mine“, menţionează Maria Bârsan, Director Resurse Umane.

COMES este pe un trend mai mult decît ascendent, ceea ce oferă oportunităţi de angajare în condiţii motivante.

„Estimăm să creştem producţia cu 30% în anul 2022. Angajăm oameni pentru că vrem să ne dezvoltăm. Şi am făcut totul ca să ne dezvoltăm, avem piaţă şi avem comenzi. Dacă voiam să rămînem la nivelul de acum, nu aveam nevoie de alţi specialişti. Acum avem 210 de angajaţi, în ultimii 3 ani numărul lor crescînd cu 75.

Oferim salarii foarte bune, transport gratuit, tichete de masă, bonusuri pentru performanţă, prime de Paşte, Crăciun, zi de naştere, dar şi participare la evenimente tip corporate“, a detaliat directorul Anton Măzărianu rolul investiţiei de 4 milioane de euro.

Piaţa ţintă pentru produsele COMES

Produsele COMES sînt, cu precădere, pentru trei ramuri industrale: rafinării, combinate chimice şi petrochimice şi companii de gaze naturale, fie interne, fie externe.

Necesităţile clienţilor din aceste trei sectoare industriale reprezintă echipamente sub presiune cu greutăţi de pînă la 200 de tone. Sînt mai multe criterii tehnice, dar unul din cele mai importante este greutatea echipamentului. Ţinînd cont de volumul de cereri de pe piaţă pentru echipamente metalice complexe, conducerea societăţii a luat decizia unei noi investiţii, lansarea unei noi linii de productie în continuarea celei actuale destinate producţiei de gabarit.

Scopul acestei noi investiţii este acoperirea cererilor de pe piaţă şi focusarea activităţii pe produse grele, între 70 şi 200 tone, 50 de metri lungime şi şase metri diametru. COMES execută integral orice echipament solicitat de către client şi ocupă locul pe o piaţă unde există cerere şi nu mai există un alt prestator.

În pofida condiţiilor pandemice, productivitatea firmei COMES a crescut cu lansarea, în anul 2020, a liniei de fabricaţie de utilaje tehnologice de la 60 de tone la 200 de tone. În condiţiile stagnării comenzilor de pe piaţa internă, COMES a dezvoltat atît categorii noi de produse, de tip packing integrat, construcţii tip skid, cît şi noi pieţe de export din Europa, spaţiul sovietic şi Orientul Mijlociu.

Firma livrează, începînd de anul trecut, în rafinăriile GAZPROM (NIS Pancevo şi Novi Sad) şi combinatele petrochimice din Serbia (HIP Petrochemija), în Rusia (grupurile OMK, Slavneft), pentru grupul PKN Orlen din Polonia, dar şi pentru contractori generali EPC (Germania, Franţa), care au operaţiuni în site-uri din Turcia, Olanda etc, iar, în prezent, COMES derulează contracte substanţiale, cel mai important în valoare de 3 milioane de euro cu grupul LUKOIL din Rusia.

Toate acestea evidenţiază trendul pozitiv înregistrat de societate, lucru care se remarcă şi în evoluţia echipei de angajaţi, respective a cifrei de afaceri.

Tehnici de marketing şi noi parteneri de afaceri

Produsele COMES sînt promovate la scară largă pe patru continente. Cu alte cuvinte, echipamentele ajung aproximativ în toate ţările cu tradiţie în domeniul petrolui şi gazelor din lume. 55% din export merge pe piaţa europeană formată, în general, de utilizatori finali, rafinării sau combinate chimice, pentru clienţi din ţări precum Germania, Franţa, Italia, Austria, Elveţia, Olanda, Finlanda, Belgia, Serbia etc. 42 de procente din exportul realizat de COMES este pentru ţări din spaţiul ex-sovietic, respectiv Rusia, Belarus, Lituania, iar 3% din cota vînzărilor pe piaţa externă este format din clienţi din Orientul Mijlociu şi Africa, respectiv Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Nigeria sau Egipt.

Firma nemţeană a ajuns la aceste rezultate în urma promovării COMES la toate expoziţiile internaţionale de profil. Este o investiţie deloc de neglijat, dar cu beneficii pe termen lung. Produsele sînt promovate anual la tîrguri din Germania, Rusia, Emiratele Arabe Unite, costul participării la un astfel de eveniment fiind cuprins, în medie, între 15.000 şi 20.000 de euro. Deplasări ale specialiştilor COMES au loc, lunar, în ţări cu parteneriate de afaceri în vederea întreţinerii portofoliului de clienţi.

Extinderea noii linii de producţie de echipamente metalice agabaritice este prezentată în cadrul acestor întîlniri, întrucît piaţa românească este de real interes pentru marile rafinării şi combinate din lume. Piaţa de desfacere din Egipt reprezintă o oportunitate de dezvoltare a afacerilor COMES pe termen lung datorită industriei petroliere şi chimice bine dezvoltate şi datorită prezenţei unui număr mare de contractori EPC europeni şi internaţionali.

Managementul COMES a efectuat recent o serie de întîlniri în Cairo cu oficiali din Egipt, pentru a discuta despre oportunităţi de colaborare privind livrarea de echipamente mecanice sub presiune destinate industriilor de petrol şi gaze, chimice, nucleare şi energetice. Firma nemţeană este activă în teritoriu încă din 2011 şi se află în proces de înregistrare ca furnizor agreat pentru companiile naţionale de profil din Egipt.

Prin intermediul lansării noii linii de fabricaţie de echipamente metalice de gabarit, COMES a devenit numărul 1 în România la producţia de utilaje între 70 şi 200 de tone. Ţinînd cont de faptul că firma deţine autorizaţiile şi certificatele internaţionale necesare exportării, avem în perspectivă deschiderea a două puncte de reprezentanţă COMES, în Egipt şi Rusia. Obiectivul nostru este de a deveni furnizor european principal pentru clienţii externi“, a mai adăugat directorul general Anton Măzărianu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Incendiu catastrofal de la un scurtcircuit. Trei copii şi doi adulţi au fost salvaţi de un vecin

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ trei copii şi doi adulţi au fost salvaţi la timp din flăcări de către un vecin, incendiul avînd loc pe o stradă din Piatra Neamţ ■ două case au fost grav avariate, pagubele fiind foarte mari ■

Pe data de 23 septembrie 2022, în jurul orei 02.00, prin apel la 112, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Terasei. La locul solicitării s-au deplasat cadrele ISU cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul şi mansarda unei case, dar şi la acoperişul altei locuinţe din imediata vecinătate. Din interiorul casei au fost evacuate de către un vecin cinci persoane, doi adulţi şi trei copii.

Proprietara locuinţei, o femeie în vârstă de 33 de ani, a suferit un atac de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ. Cauza probabilă de producere a fost un scurtcircuit la autoturism“, a transmis ISU „Petrodava“ Neamţ.

Au ars acoperişul şi mansarda unei case pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, bunuri materiale aflate în camerele de la mansardă şi în una de la parter, documente, un autoturism şi 100 de metri pătraţi din acoperişul celeilalte locuinţe.

O altă misiune a pompierilor a avut loc cu o zi în urmă, pe 22 septembrie, ei fiind solicitaţi să intervină la descarcarea unei tinere şoferiţe care s-a urcat băută la volan şi a încercat să se sinucidă în timp ce conducea, provocând un accident în oraşul Târgu Neamţ.

Nedoritul incident s-a petrecut în jurul orei 10.30, pe strada Castanilor. Conducătoarea auto s-a izbit într-un gard, după care şi-a continuat deplasarea, pe o distanţă de 500 de metri, a distrus un branşament de gaz şi s-a „oprit“ în clădirea unui post de transformare electric.

Citește știrea

Actualitate

Cetăţean moldovean, prins că lucra ilegal la o firmă din Neamţ. A fost amendat şi returnat sub escortă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o acţiune a poliţiştilor de la Serviciul Imigrări, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, a avut loc zilele trecute, fiind vizată prevenirea şi combaterii muncii nedeclarate şi şederii ilegale a străinilor

Poliţiştii de la Serviciul Imigrări Neamţ, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, au depistat un bărbat, din Republica Moldova, care muncea fără forme legale la o firmă din judeţ. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare sub escortă.

A fost aplicată şi interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni. Acţiunea autorităţilor nemţene a avut loc pe data de 21 septembrie, fiind vizată prevenirea şi combaterii muncii nedeclarate şi şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că moldoveanul a intrat legal în România, în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării, fiind amendat cu 800 de lei. O sancţiune a fost aplicată şi firmei unde lucra“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Pentru nerespectarea prevederilor OG 25 din 26 august 2014 (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin cu şedere ilegală, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă), societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Verificări de acest fel au avut loc şi în urmăcu câteva luni, la firme din Neamţ. „În perioada 17 – 22 mai 2022, inspectori de muncă şi lucrători din cadrul Biroului de Imigrări Neamţ, au desfăşurat acţiuni de control la agenţi economici susceptibili de a folosi la muncă ilegal cetăţeni străini“, anunţa ITM Neamţ.

Au fost constatate 20 de neconformităţi, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au mai fost aplicate 14 sancţiuni, şase amenzi de 17.500 lei fiind pentru că nu se respecta obligaţia de a ţine evidenţa orelor lucrate şi acordarea repaosului săptămânal de 48 de ore consecutive.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, anunţă că vor continua organizarea unor acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Citește știrea

Actualitate

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ: “Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, oferă ̆ ”

Știre publicată în urmă cu

în data de

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, anunţă că guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, oferă sprijin financiar pentru crescătorii de animale.

“ Această măsură vine în sprijinul direct al crescătorilor de animale şi încurajează creşterea producţiei de alimente de marcă românească.

Este o perioadă în care este important să protejăm producătorii din sectorul zootehnic şi să ne asigurăm că aceştia au pârghiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.

️ Plafoanele alocate, de către Guvernul României, schemelor de sprijin în sectorul zootehnic sunt următoarele:

 

✔ 1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;

 

✔ 13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;

 

✔ 99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;

 

✔ 71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;

 

✔ 54.000 euro de euro, pentru specia viermi de mătase.

 

Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

ℹ Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans, începând cu data de 16 octombrie 2022, în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene.

De pe 2 decembrie 2022, APIA va realiza plățile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.

Plăţile se vor face în lei, la cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022.

✌Partidul Naţional Liberal sprijină în mod direct sectorul zootehnic prin măsuri financiare concrete, care vor impacta pozitiv activitatea tuturor crescătorilor de animale din România”, este mesajul lui George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea
Advertisement

Trending