Contactează-ne

Prima pagină

Delapidare la o asociaţie non-profit. Banii strînşi de la oameni şi firme erau folosiţi în scop personal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ faptele au avut loc în perioada pandemică, de la începutul anului 2020 şi pînă în prezent ■ au avut loc 5 descinderi imobiliare şi tot atîtea persoane au fost duse la audieri ■

Delapidare de proporţii la o asociaţie non-profit în plină pandemie. Timp de mai bine de doi ani, reprezentanţii asociaţiei au strîns bani de la persoane fizice şi firme, lichidităţile fiind folosite în interes personal şi în folosul asociaţiei. Acestea sînt concluziile trase de anchetatorii nemţeni, în zorii zilei de astăzi, 7 septembrie 2022 avînd loc mai multe descinderi imobiliare iar mai multe persoane au ajuns în faţa procurorului de caz.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IJP Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de delapidare“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Din cercetări efectuate pînă în acest moment s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2020 şi pînă în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău.

Aceste sume ar fi fost folosite în interes propriu şi nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia. În urma descinderilor imobiliare au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă dar şi sume de bani. Anchetatorii au ridicat aproximativ 15.000 de lei, 3.700 de euro, 120 de lire sterline şi 20 de dolari.

Un număr de cinci persoane, cu vîrste cuprinse între 34 şi 55 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, în vederea continuării cercetărilor. Rămîne de văzut cîte din aceste persoane vor fi reţinute şi dacă acestea vor ajunge în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending