Contactează-ne

Actualitate

„Cu viaţa mea apăr viaţa“, competiţie reluată după doi ani de pauză

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ întreruperea a fost cauzată de criza sanitară ■ concursul are loc la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar etapa judeţeană se va desfăsura în Piatra Neamţ ■

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ anunţă că, după doi ani de întrerupere cauzată de criza sanitară, s-a reluat competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa“. Concursul cu tematică de protecţie civilă este organizat de ISU Neamţ cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, filiala Neamţ. Acest concurs are caracter educativ, tehnico- aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri: ciclul gimnazial – clasele V – VIII; ciclul liceal – clasele IX – XII.

Concursul are următoarele scopuri: dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă; formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiuni de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Fiecare echipă participantă la concurs este formată din 4 elevi (3 concurenţi şi o rezervă) şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator). Echipele pot fi formate din băieţi, mixte sau din fete, elevii avînd vîrsta cuprinsă între 10 şi 15 ani pentru clasele V – VIII, respectiv între 15 şi 18 ani, pentru clasele IX- XII, împliniţi în anul calendaristic al desfăşurării concursului.

Competiţia are trei probe: cea teoretică ce constă într-un chestionar cu 15 întrebări: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţă de 50 de metri; deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat. Etapele de desfăşurare a concursului sînt: 9 mai 2022 – etapa pe zona Piatra Neamţ la care participă unităţile din raionul de intervenţie al Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ.

Această etapă a avut loc la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamţ. Pe 10 mai este etapa pe zona Roman ce are loc la Liceul Teoretic „Vasile Sav“ din Roman. Pe 11 mai are loc etapa de la Tîrgu Neamţ, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“. Pe 17 mai, la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi“ din Piatra Neamţ se va desfăşura etapa judeţeană la care vor participa ocupanţii primelor 3 locuri de la etapele zonale. La prima etapă, ce a avut loc pe 9 mai la Piatra Neamţ, s-au înscris 15 echipe, 2 de liceu şi 13 de gimnaziu.

La final, clasamentul arată astfel: la liceu, locul I a fost adjudecat de Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ, iar locul secund a fost adjudecat de Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu“ Roznov. La gimnaziul primul loc pe podiul a revenit echipajului de la Şcoala Gimanzială Bodeşti, medalia de argint a fost adjudecată de Şcoala Gimnazială „Dumitru Almaş“ Negreşti, iar bronzul a ajuns la echipajul de la Şcoala Gimnazială „I. I. Mironescu“ Tazlău.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending