Contactează-ne

Actualitate

Cozmanciuc, achitat. “Fapta nu există”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deputatul de Neamţ Mugur Cozmanciuc a fost achitat de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care era judecat pentru o presupusă faptă de trafic de influenţă.

“Fapta nu există” au concluzionat judecătorii. Sentinţa nu este definitivă, însă, la această motivare, pare greu de crezut că ea va fi schimbată chiar dacă va fi atacată.

Procurorii DNA anunțau în februarie anul trecut că au dispus trimiterea în judecată a deputatului PNL Mugur Cozmanciuc, la acea vreme președintele organizației PNL Neamț, care ar fi pretins 500.000 de lei de la un om de afaceri pentru a influența numirea unei persoane apropiate de acesta în funcția de director al Apelor Române. Potrivit procurorilor, bani ar fi urmat să fie dați în două tranșe, însă numirea nu s-a mai făcut.

După ce a debutat ancheta DNA, Cozmanciuc a demisionat de la şefia PNL Neamţ. El a fost contracandidatul liberal pentru Ionel Arsene, PSD, la şefia Consiliului Judeţean Neamţ. Ca o ironie a sorţii, Cozmanciuc a pierdut alegerile, dar a fost achitat în dosar, Ionel Arsene a câştigat alegerile, dar a fost condamnat, în primă instanţă, la opt ani şi patru luni de închisoare, tot pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis în martie 2020, procurorii anticorupţie din Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), pentru cumpărare de influenţă şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, arată anchetatorii.

“Am luat la cunoştinţă cu surprindere, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Nu am săvârşit nicio infracţiune. Sunt nevinovat”, scria liderul PNL Neamţ, Mugurel Cozmanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending