Contactează-ne

Actualitate

Căldură şi secetă. Pînă la finele săptămînii viitoare nu este prognozat nici un strop de ploaie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în doua parte a intervalului vor fi temperaturi ce vor depăşi pragul de 30 de grade

Pînă acum luna iulie a fost atipică din punct de vedere meteo, iar zilele deosebit de calde au alternat cu perioade cînd a fost mai rece decît media lui Cuptor. Nu mai departe de marţi, 12 iulie, în zori, s-a înregistrat o minimă în Piatra Neamţ de numai 11 grade, iar pe munte s-au reţimţit temperaturi negative.

Cam la fel va fi vremea pînă la finele celei de-a doua decade a lui iulie, apoi vin temperaturi de peste 30 de grade. Grav este că, cel puţin pînă la finele săptămînii viitoare, nu s-a prognozat nici un strop de ploaie. Ieri a fost ceva mai rece, cu o maximă în Piatra Neamţ de 21 de grade, însă pentru azi, 14 iulie, avem promisiunea unei temperaturi de vreo 28 de grade.

La ora 10:00 erau 22 de grade în Piatra Neamţ, 23 de grade erau la Tîrgu Neamţ, 26 de grade se înregistrau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahău – Toaca erau 9 grade. Cea mai caldă zi din această săptămînă va fi cea de vineri, 15 iulie, cînd va fi cer variabil cu soare şi pînă la 31 de grade. Se mai apreciază regimul termic nocturn şi minima saltă la 17 grade.

Sîmbătă, 16 iulie, nu vor fi mai mult de 27 de grade ziua şi cam 16 grade se vor înregistra după lăsarea întunericului. Urmează două zile mai reci decît media perioadei, iar duminică şi luni, în perioada 17 – 18 iulie, va fi cer variabil cu soare şi doar 23 de grade în cel mai cald moment. Se depreciază şi minima nocturnă care ajunge din nou la doar 11 grade.

Ceva mai bine va fi marţi, 19 iulie, cînd va fi senin şi în zona noastră se vor înregistra 26 de grade. După lăsarea întunericului va fi răcoros la doar 13 grade. Cu începere de miercuri, 20 iulie, revine căldura şi pe fondul unui cer absolut senin vor fi cam 30 de grade. Procesul de apreciere a regimului termic continuă şi joi.

Pe 21 iulie avem promisiunea unei maxime de 31 de grade, iar cel mai cald va fi vineri, 22 iulie, cînd se vor înregistra 32 de grade la umbră. Se mai îmbunează şi regimul termic nocturn şi se ajunge la o minimă de 19 grade. Soare şi timp bun va fi şi în week-end. Sîmbătă, 23 iulie, va fi cer variabil şi cel mult 30 de grade, în timp ce duminică, 24 iulie, va fi plăcut la vreo 28 de grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending